Witam
Znalazłem ciekawe ogłoszenie, co o nim sądzicie ? http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=l4vfvleljfmz
Region to zachodnie Niemcy.
Pozdrawiam!
Wersja do druku
Witam
Znalazłem ciekawe ogłoszenie, co o nim sądzicie ? http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=l4vfvleljfmz
Region to zachodnie Niemcy.
Pozdrawiam!
Kolorystycznie fajnie wygląda, bym powiedział super. Felgi też pasują jak dla mnie.
Hmm w środku szkoda że nie ma komfort sitze-ów, jeśli chodzi o wentylowane fotele i masowanie to jak to woli, wiadomo fajnie jak jest taki bajer :)
Skóra w dobrym stanie się wydaje być, także warto się przejechać i zobaczyć...
Jeśli chodzi o silnik 735i jest to mało popularny silnik ponieważ spalanie na poziomie 4,5 bo to też V8 jest, osiągi gorsze bo koni o 60 prawie mniej.
I ludzie jak szukają głównie 4,5 dlatego ten silnik taki mniej przez ludzi brany pod uwagę jest--- oczywiście to moje zdanie i paru znajomych.
A jeśli chodzi o cenę to też nie wyjdzie ona jakoś rewelacyjnie jak doliczysz tą akcyzę 18 proc, i inne opłaty. W PL na pewno znajdziesz coś w podobnej cenie, a jeśli chodzi o stan techniczny to i tu i tam możesz trafić na minę.
Najwieksza zaleta tego pojazdu to to ze jest od pierwszego wlasciciela.
Ryzyko wpadniecia na mine wydaje sie byc w PL znacznie wieksze, i nie ma sie co oszukiwac.
Zeby skorzystac w przyszlosci ze wszystkich przywilejow kupna od handlarza, nie mowcie nigdy ze auto jedzie do polski.
Jezeli beda pytac mowcie ze bedzie jezdzic w DE.
Godzac sie na wpis do umowy - EXPORT rezygnujecie z gwarancji i innych prawnych przywilejow.
Nalegajcie na wpis do umowy ze auto jesz bezwypadkowe.
Jezeli nawet po roku czy dwoch ikaze sie ze kilometry byly cofane lub auto mialo jednak dzwona, bez problemu mozecie dochodzic swoich praw, w tempie ekspresowym.
Przy wpisie w umowie ze auto idzie na EXPORT - takiej mozliwosci nie ma.
Wiekszosc kupujacych z polski nie ma pojecia o prawach jakie im przysluguja i po malym upuscie ceny godza sie na wpis EXPORT.
Na oryginalnej umowie nie zanizajcie nigdy ceny kupna - w przyszlosci moze sie to zemscic.
Rachunek jaki przedstawicie w PL to inna sprawa, mozna go napisac samemu bo nikt w PL nie jest w stanie tego zweryfikowac ......
Korzystaj ze wskazówek Sebka i jedź oglądaj, kupuj :]
Wygląda nieźle.
20 zoll styllingu 32 miażdży !!
czyli mianowicie przy braku wpisu w umowe ze auto idzie na export możemy w polsce bez problemu przerejestrowac auto tak?
tak jak już ktoś napisał że to 735i a będzie palił podobnie co 745i,przed zakupem swojej obejrzałam pa.....re sztuk,a im więcej oglądasz coraz więcej chcesz:D bajerów
kolega Sebek bardzo profesjonalnie napisał odnośnie umowy zakupu,warte uwagi wiadomości
Wszędzie już kupić idzie minę, niestety tak jest ludzie coraz bardziej lekceważą przepisy prawa... i nic sobie nie robią z konsekwencji jakie mogą być.
człowiek się cieszy że ma swoje wymarzone autko a na serwisie się dowiaduje czy gdzie indziej że złom :( i auto dalej w handel... No ale nic się nie zrobi z tym procederem.
W niemczech też nagminnie wciskają pocisk... kilki znajomych się złapało na to...
Chodzi o kwestie gdyby naprawde sie okazalo ze auto bylo bite, kupujacy moze zadac zwrotu pieniedzy i oddania pojazdu w okreslonym czasie.
Jezeli umowa bedzie zanizona, nie dostaniesz tyle pieniedzy ile zaplaciles, tylko tyle ile bedzie na zanizonej umowie.
Naturalnie ze tak, zawsze tak bylo. Na umowie jestes prawowitym kupcem i to jest podstawa.
Kazdy handlarz w DE zaciera rece jak auto idzie za granice z wpisem - EXPORT, poniewaz nie ponosi od tego momentu zadnych wiecej konsekwencji.
A jakie niby w polsce masz instrumenty zeby dochodzic swoich praw ?
W polsce prawo nie jest po stronie ludzi i robi sie wszystko aby uczciwym obywatelom zycie tylko utrudnic.
Dostepnosc i ceny uslug prawnych, polskie sady itd. to jakas paranoja.
Gdyby sie orientowali jak podejsc do sprawy problemu by nie bylo.
W takich sytuacjach wystarcza najczesciej jeden dobrze napisany list polecony z potwierdzeniem odbioru ... pod warunkiem ze nie kupili auta na export :D
To może dla jasności i podsumowania tematu podam moje
PLUSY:
- że e65
- ładne felgi
- elektryka tylnej klapy
- 4 pokrętła od klimatyzacji
- 1 właściciel
- ładny kolor drewna w środeczku
- LOGIC 7
- parktronic
- navi
- przebieg - chyba autentyczny - tak mi sie przynajmniej wydaje
MINUSY:
- kolor
- auto z 2002 r - tak tak wiem że niby nie ma znaczenia dla co poniektórych - ale dla mnie ma !! i basta! :)
- brak grzanej kierownicy
- brak rolet elektrycznych
- brak komfort size
- brak wentylacji i masażu siedzeń - jest tylko grzanie
- silnik - dla mnie 3,5 w takim cięzkim aucie to za słaba jednostka
- brak zagłówków regulowanych z przodu tylko tył
ocena końcowa :
w skali od 1-10 dał bym 5
Dzięki za wszystkie odpowiedzi!
Czy ADASIO mógłbyś napisać czym jest ten wielokrotnie wspominany "komfort size" - zakładam że dotyczy foteli. Brak grzanej kierownicy to faktycznie minus, ale nie wiem czy taki detal może decydować o zakupie. Zauważyłem, obserwując ogłoszenia, że taka prawdziwa FULL OPCJA w rocznikach 2002-2003 (bo takie mnie interesują) chyba nie istnieje. Każdemu z nich czegoś brakuje. Problem silnika faktycznie mnie nieco niepokoi - z drugiej strony obecnie jeżdżę Chryslerem 300M z silnikiem 3.5l 268KM i mocy mu nie brakuje, a też kawał auta!
Pozdr.
Fotele nie są łamane w połowie,brakuje regulacji lędżwi, wentylacji oraz masaży.Zagłówek nie ma dodatkowej regulowanej "poduszeczki".
szmiciu - tak jak napisałeś dotyczy to grzanych,wentylowanych i posiadających masaże foteli, elektrycznych zagłówków przód/tył, wysówanych podudzi w siedzeniach z przodu ( jezdzi sie z tym naprawde mega komfortowo)
przy jeżdzie na dłuższym dystansie,składane zagłówki tył/przód
tak jak piszesz w żadnym chyba 7er nie ma pełnej FULL OPCJI bo niektóre wyposazenie wyklucza inne, są wersje indywidual itd wiec nie ma czegos takiego
co do silnika - e65 to kawał auta i musi mieć silny motor żeby jeżdziło sie wygodnie i sprawnie - poprzednio miałem w e38 motor 2,8 i powiem Ci tak - dawał rade ale e38 jest sporo mniejsze od e65 i trzeba było go kręcic mocno żeby fajnie jechało, teraz mam 745 i nie musze sie wysilac by auto sie zebrało
3,5 l tez daje rade ale będziesz musiał je kręcic i co za tym idzie paliwa tez bedzie szło więcej a tak w 745 czy 750 a moze 760 bez kłopotów z klasa jedziesz sobie nie wciskając z pod świateł pedału w podłoge żeby cię golfem koles nie objechał
Popieram przedmówców, może tam masaży czy wentylacji Ci nie trzeba, ale poszukaj Sobie z fotelami "komfort", najlepsze fotele jakie mogą być po prostu i szkoda ich nie mieć, krótko mówiąc :)
A co do silnika, 3.5l słaby może nie jest, tylko rzecz w tym, że późnij trudniej sprzedać 7er z tym motorkiem, bo większość widząc "735i" nawet na ogłoszenie nie wchodzi, ponieważ ich interesuje "745i/Li" ew. 760 :) (jeśli poszukają w benzynie oczywiście)
No i co ważniejsza, po co 3.5, jak można mieć 4.5 które zalicza się do bardzo udanych jednostek oraz najlepiej Sobie radzi z E65, pali tyle samo co 3.5 dodatkowo ma więcej mocy i o LITR większą pojemność, co właśnie, mogło by sprawiać wrażenie że będzie mniej paliło...
Niech pali, mniej, ale na pewno nie będzie paliło 3-4litry mniej, tylko 1-2l MAX!
Podsumowując : 3.5 też silnik, ale jaki ma sens jej zakup kiedy możemy kupić 4.5 za te same pieniądze (oraz lepiej wyposażone, nie zawsze oczywiście, ale chyba łatwiej trafić na bogatsze 4.5 niż 3.5) :)
Moim zdaniem jezeli to auto jest dobrze utrzymane (a tak mi sie wydaje), pasuje ci kombinacja kolorystyczna itd. nie rezygnowal bym z ogladniecia i mozliwego zakupu.
Siedzienia komforty bez przewietrzania i masazu kupisz za przyzwoita kase na allegro.
W efekcie koncowym i tak wszystko zalezy od tego co TY oczekujesz od tego pojazdu.
Ktos z uzytkownikow wyzej napisal ze minusem tego auta jest kolor ;D
A kto powiedzial ze kazde BMW musi byc czarne ?
Czarny fajny ale już patrzeć nie mogę na 7er w tym kolorze bo jest tego całe mnóstwo :( Dlatego biały mi się najbardziej podoba bo jest tego mało :)
OJ chyba komuś podsunołem w innym temacie niezłego białego rodzynka :D w rewanżu jak kupisz kolonkos chce sie przejechac F -ka ok?
No wiesz ale to diesel... Może nie sprostać Twoim oczekiwaniom :P Kurde chciałbym się jeszcze przejechać inną... :(
No właśnie dlatego że diesel - chce zobaczyc jak to wyglada w F - może dokończymy o tym gadke wtwoim temacie żeby tu OT nie robić
Białe auta są Z******E! Sam bym z wielką chęcią, zabrał do firmy w której obklejają auta folią i obkleił na biały kolor, bo jest mega egzotyczny, prestiżowy, elegancki i niezastąpiony :D
http://www.youtube.com/watch?v=CDocv...eature=related - Polecam w HD, choć może to już dużo osób widziało, to nie da się ukryć że można to oglądać i oglądać od czasu do czasu :)
Kiedyś w stolicy widziałem białą E65 z czarnym dachem , na czarnych felgach ... i z niemieckimi blachami - wyglądała MEGA ! :)
A co do F ... ta z Białegostoku mnie przypadła do gustu ;)
No właśnie już tylko ten silnik mnie "boli". Znajomy sprawdził auto i jest w świetnym stanie - gdyby to był 745i to w tej chwili bym był już w DE :) Nie ukrywam, że daliście mi dużo do myślenia. Zrobiłem sobie nawet takie małe amatorskie zestawienie: :)
Chrysler 300m --> 268KM / 1600kg = 0,16KM/kg
BMW 735i --> 272KM / 1950kg = 0,13KM/kg
BMW 745i --> 333KM / 1950kg = 0,17KM/kg
Wychodzi nawet, że mój 300m jest teoretycznie mocniejszy! :) Sam już nie wiem co o tym mysleć - mogę brać 735 w idealnym stanie lub szukać 745 nie mając żadnej gwarancji, że coś konkretnego znajdę.
To moze pomysl gdzie najwiecej bedziesz jeżdził
czy miasto ? jeśli tak 3,5 spokojnie wystarczy
czy trasy dugie/autstrady - tu 4,5 bedzie idealnym rozwiazaniem
stan auta jest bardzo ważny - jeśli nie najwazniejszy - bo ilość koni to jedno a póżniejsze naprawy i koszty z tym zwiazane to inna sprawa
temat ciężki do wyboru - jednak jak o mnie by chodziło brał bym 745i a najlepiej LI - takie moje zdanie
90% miasto / 10% trasa, czyli raz w roku jakiś wyjazd, a tak to tylko po Warszawie. Ja i tak nie jestem amatorem ciśnięcia auta do oporu. Mój styl jazdy jest raczej spokojny, ale lubię mieć zapas KM pod nogą. Jeśli 735i jest zrywny, elastyczny i nie toczy się zamiast jechać to mi to wystarczy. Najchętniej usłyszałbym opinię kogoś kto jeździ z takim silnikiem.
Panowie nie wpadajmy w poaranoje - przecież to ciągle 272 KM ;):):) hehe a mowa tutaj o tym jakby to był CC 700 :) To przecież też za...a i większość aut można tym wyprzedzić bez problemu :) Jedź do D i zobacz, przejedziesz sie i ocenisz jak się w nim czujesz, bo to jest najważniejsze a nie to ile podaje hamownia :) Najwyżej odetchniesz niemieckim powietrzem:)
Ja miałem 735i .... i moim zdaniem 272KM wystarcza....a jak potrzeba to tez do szybkiej jazdy wystarczy.Takze jeżeli nie potrzebujesz na każdych światłach ruszać z piskiem(m w sumie w 735i tez) to bierz 735i.
Taka jest moja opinia...na spokojnie starczy na dynamiczna jazdę .
Pozdrawiam.
O właśnie o to mi chodziło :) Martwiłem się, by auto się nie muliło - to było jedyne moje zmartwienie. Jazda próbna wszystko wykaże. Oczywiście zdam relacje z wyprawy do D :)
Aha, jeszcze jedna kwestia, słyszałem że ten silnik ma dwie turbiny - to prawda?
Tak też myślałem :)
To znaczy się tak, większość silników BMW to bardzo dobre jednostki, nie ma problemów z muleniem, a raczej tylko "Są mocne i mocniejsze" :)
Np. mówi się że 730d E38 jest słaby itp. a przede wszystkim że za mały jak na tą masę samochodu, nic bardziej mylnego, jeździłem E38 w tym silniku ponad rok i jest mega mega fajnym silniczkiem, tak samo z 735i nad którą masz teraz dylemat, ona na pewno NIE będzie muliła, lub też nie będzie za mała jak na to autko, tylko rzecz w tym że nie będzie równie mocna jak 745i i będzie spalała tyle samo co właśnie ta 333konna, koszty eksploatacyjne są na pewno podobne jeśli nie takie same, a dodatkowo ten motorek właśnie 4.5 to właśnie BARDZO udana jednostka (np. na rynek USA wypuszczono tylko i wyłącznie 745 i 760, nie było tam 735, to już o czymś mówi) no chyba że były, ale ja nigdy się z tym nie napotkałem na tamtejszym rynku :)
Co innego wybierać między 3.0d a 4.0d, różnica w koniach jest, pojemności też naturalnie ale mimo to wykazują bardzo podobne spalanie i można pomyśleć (skoro pali tyle samo to kupie 4.0d) z tym że koszty eksploatacyjne są inne, znacznie się różnią, stąd trzeba naprawdę się zastanowić, spojrzeć dobrze w kieszeń i wtedy dokonać wyboru między tymi dieslami... 4.0d jest Bi-turbo, inne hamulce itp itd.. czyli znacznie droższe w utrzymaniu a wybierając między 3.5i a 4.5i... - Wszystkie plusy są po stronie 4.5 według mnie :)
Tylko tak jak koledzy piszą, różni ludzie, różne priorytety, różne potrzeby, mimo to do czego będzie autko służyło, jeśli możemy to dlaczego mamy Sobie odmówić takiej 333konnej przyjemności? Najważniejsze, żeby tylko później nie żałować - to jest moje zdanie :)
Ale w e65/66 przed liftem 4.0 d nie jest bi...
Zgadza się, miałem na myśli E38 :)
Wiem że na pewno 745d jest Bi-turbo i wydaje mi się że 740d przed FL również
Jak czytałem teraz na necie to jak wchodzisz w745d to pisze zaraz bi turbo a w 4.0d nic takiego nie ma dlatego wydaje mi się że jednak nie ma dwóch.
Ma ma :) Nie ma opcji aby nie miało :) 745 również masz - ale to juz nowsza bajka ;)