Witam ;)
Jak w temacie mam pytanko czy w e32 jest konfident od pasów ? Po przekręceniu kluczka na liczniku świeci się kontrola tak jak by od pasów ale zaraz gaśnie i nie wiem czy poprzedni właściciel nie zrobił go w ciula i teraz cicho siedzi
Wersja do druku
Witam ;)
Jak w temacie mam pytanko czy w e32 jest konfident od pasów ? Po przekręceniu kluczka na liczniku świeci się kontrola tak jak by od pasów ale zaraz gaśnie i nie wiem czy poprzedni właściciel nie zrobił go w ciula i teraz cicho siedzi
Mam tak samo tzn kontrolka gaśnie po chwili niezależnie od tego czy zapnę pasy czy nie.
Kontrolka ma za zadanie przypominać i nic więcej z tego co wiem.
Marek.
ale z tył przynajmniej w mojej E32 1987rok są czujniki pasów z tyłu kostki wpinane bezpośrednio w pas bezpieczeństwa
Pozdrawiam
Te kostki z tyłu to od elektrycznych zagłówków. Jako tako z kontrolką nie mają nic wspólnego.
mhm te przy pasach bezpieczeństwa tak? czyli poki nie zapne pasów to nie będą działać zagłówki elektryczne tak?
Nie no co ty, co pasy maja do zagłówków.
Może mówisz o jakiś innych wtyczkach najlepiej zrób zdj i wrzuć tu obadamy o co kaman
rozbierałemkilka e32 z każdego roczniku od 87 do 91 o jakoś nie rzuciła mi się w oczy żadna kostka do czujnika pasów bezpieczeństwa
mhm moze nie jest do czujnika pasow bezpieczeństwa ale wpina się ją w zapięcie pasów bezpieczeństwa z tyłu zaraz skocze do garażu zrobić zdjęcie a kostka ta jest zarówno w zwykłych fotelach jak i suwanych od iL'a
hmmmmmm
kurde jak dzis wrzucisz to zdj to spokojnie usne w sumie 1-wsze slysze o tym
jarek88 możesz podać maila żebym mógł Ci wysłać zdjęcia? ostatnio imageschack mnie nielubi
Koledzy wtyczki w tylnych pasach bezpieczeństwa są tylko od elektrycznych zagłówków, tzn. że one działają dopiero gdy pasy są zapięte. Chociaż ostatnio jak patrzyłem u siebie to zagłówek mi działa pomimo nie zapiętego pasa bezpieczeństwa.
czarek paranoja jakaś sluchaj to jak założe sobie jeżdzoną kanape to co bede musiał tez takie cuda robić?
a z resztą to nie może być czujnik od pasów ponieważ w kanapie by musiał być jakiś czujnik czy ktoś siedzi chyba że Ci jakieś kabelki idą do kanapy
Z założenia było tak że przy nie zapiętych pasach zagłówki tylne miały zjechać w najniższą pozycję żeby nie ograniczać widoczności do tyłu. Regulacja zagłówka z przycisku ma jednak działać pomimo nie zapiętych pasów. Co i jak wygląda po 20 latach widać w wypowiedziach powyżej.
Wtyczka o której piszecie działa jak napisał sz4lOny , w momencie zapięcia pasów z tyłu zagłówek podnosi się do góry plus istnieje możliwość regulacji manualnej /paluszkami po przełączniku/ ,a kiedy są odpięte zjeżdża w dół aby nie zasłaniać widoku kierowcy .Jeżeli chcecie sprawdzać nie zapominajcie że tylna kanapa działa tylko po przekręceniu zapłonu /a przynajmniej jest tak u mnie/ co daje fajny efekt jeżeli wsiadasz do samochodu ,a były zapięte pasy z tyłu to po przekręceniu kluczyka zjeżdżają zagłówki .
Marek.
mhm Ciekawie Ciekawie mysle czy nieda sie tego zrobić aby działało jak się podłączy pod jakąś mate (jak ktos usiądzie to wtedy sie podnosza)
Potrzebujesz mate, która tylko zwiera 2 przewody. banalna sprawa, o ile masz mate.
Wszystko się zgadza jak napisał kolega Sz4lOny ja u siebie dokładałem elektryczna kanapę i wszystko działa jak należy i nawet nie wiedziałem o tym że te zagłówki same się opuszczają :-)