Niestety to co napisales ...
To sa objawy padnietej skrzyni zaczynaja Ci sie sypac kosze biegow ...
W mojej skrzyni naprawa jednego kosza to 475zl a koszy jest 5 ...
Kurde no nieciekawie sie robi , wspolczuje
Wersja do druku
Niestety to co napisales ...
To sa objawy padnietej skrzyni zaczynaja Ci sie sypac kosze biegow ...
W mojej skrzyni naprawa jednego kosza to 475zl a koszy jest 5 ...
Kurde no nieciekawie sie robi , wspolczuje
Witam,
jezeli chcesz moge jutro zadzwonic do ZF - i spytac ile u nich skrzynia by kosztowala - ewentualnie - kapitalka twojej.
uu wspolczuje szkoda bo nie nacieszyles sie pozadnie nowym autkiem :cry:
Marcin pisałeś wcześniej że ze skrzyni wycieka Ci olej. Jego brak to właśnie objawy o których napisałeś.. Także radzę Ci nie napalaj się na inną skrzynie, tylko sprawdz poziom oleju ewentualnie go uzupełnij. Jeżeli z olejem w normie tak się będzie dziać wtedy szukaj serwisu skrzyń.. Powiem Ci że chyba lepiej jest wyremontować swoją niż kupić używkę bo to samo zapłacisz. Nie denerwuj się tak na skrzynię może gdzieś masz na wale lub uszczelce miedzy skrzynią a silnikiem wyciek.. Mi brakowało 1,5 :!: litra i miałem objawy jak opisujesz.. po dolaniu wszystko wróciło do normy.. Może lamerski tekst ale sprawdź dokręcenie zatyczki wlewu oleju.. Jak gość wymieniał... może ktoś porządnie nie dokręcił.
Powodzenia.
nie do końca cena używki będzie równa cenie naprawy. Używki można dostać już od 1.900 zł a naprawa za taką cene to naprawdę musi być drobnoska i mała profilaktyka.
Marcin zadzwon jutro pod ten numer tel: 603 304 823 ! W razie czego ja w sobote jade do niego (koło Legnicy) cena mniej więcej tej skrzyni dla Ciebie to około 2300 zł - od razu proponowana wymiana oleju i uszczelek.
Podjedż do mojego ojca. Może faktycznie to poprostu niski stan oleju w skrzyni. Choć wtedy na na trybie ręcznym też powinno ślizgać :roll:
Kurde no.....
Jakby ojciec EVANA nie dał rady w co nie wieże mogę Ci polecić mechanika z Mikołowa.. Robił już wiele takich skrzyń (4,0d). Zajmuje się od wielu lat tylko marką BMW. Jakby co daj znać. ;-)
dzwonilem do ZF jak chcialem moja robic..bo myslalem ze to skrzynia..wiec koszt naprawy max 2700 euro,lub daje swoja i oni mi daja ich 3200euro.. naprawa podana jako max zepsuta facet powiedzial ze moze byc mnie a moze byc max 2700..moim zdaniem zobacz stan oleju..bo wydaje mi sie ze to moze byc to..moze sprawdz chlodnice oleju skrzyni..podjedz tez pod kompa..
Gadałem już z tatą i też powiedział że wygląda to na brak oleju (podobno jest w skrzyni czerwony więc ten wyciek jest na bank z silnika )Cytat:
Zamieszczone przez Marcin978
Podjedź sobie jutro do taty to zobaczymy co i jak. Choć mój ojciec automatami się nie zajmuje. Ale stan oleju można sprawdzić. Licze że będzie to tylko kwestia dolania oleju :-)
Czerwony to on jest nowy :mrgreen:
Moj jak wylali ze skrzyni byl jak smola i to bylo przyczyna rozsypania sie skrzyni ... Bo poprzedni wlasciciel nie wymienial go wogole a jak ja juz wzialem ja to bylo pozamiatane .
I nawet jak wlejesz nowy olej , wyleci on srednio czerwony .
Wiem co mowie bo po kupnie skrzyni uszczelek i filtrow ... Stracilem prawie 28 litrow oleju
Dlaczego dlatego ze kupiona skrzynie mi plukali i plukali i plukali i caly czas wyplywal olej brudny , wkoncu po ostatecznym zalaniu oleju jakies hmm okolo 8,5 litr czy ile tam wchodzilo
Olej wyciekal powiedzmy ze czerwony ale nie taki jak z beczki ...
Co do naprawy skrzyni , mija sie to z celem nie slyszalem o zadnym dobrym warsztacie w okolicach wroclawia .
Sprawdzic olej swoja droga mozna wszedzie gdzie zajmuja sie wymiana oleju silnikowego ...
Wjezdzasz na kanal lub podnosik na rozgrzanym aucie i dodatkowo odpalonym , odkreca jeden wielki imbus i jak wycieka to jest ok jak nie wycieka to mozesz sprobowac dolac longlife 90zl litr zazwyczaj
Zastanawiam się czy w swojej nie wyminić oleju :roll:
trolu troche postraszył :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez 7ka
Do ktorego ZF dzwoniles ?
CEny wydaja mi sie troche zawyzone - chcialem dodzwonic sie do goscia ktory zajmowal sie moja skrzynia - ale w niemczech tez dlugi weekend. Z tego co pamietam - ceny ksztaltowaly sie ponizej 2000 Euro. Ale to normalka ze - ze w jednym miejscu rzuca inna cena - w innym znow inna !
Tu nie ma co straszyc to sa tylko fakty z dowodami :)Cytat:
Zamieszczone przez EVAN CORTEZ
Ja teraz co 50tys bede zmieniac ten olej w skrzyni nie wazne ze to longlife i nie wazne ze serwis BMW mowil ze to wieczny olej , nie mam zamiaru kolejnych 3tys placic ponownie za glupote
wyprzedzając wypowiedz Trola zrobili mu to w Auto-Chipie. Marcin jutro z Trolem śmigam do Kunic koło legnicy jak chcesz to dawaj z nami wszystko sie dopytasz i zobaczysz skrzynie.
znając trola wpakował by słonia do E38 ... ale transportował chyba w bagażniku !
dortmund
Nie nie ja po skrzynie pojechalem E39 kombiakiem , E38 juz nie jezdzila wogole bo ze slizgania padl 2 i 3 kosz calkiem i przestala jezdzic poza wstecznym .
No skrzynia jest troche duza , ale powinna chyba wejsc do E38 :roll:
Skrzynie mi wkladali u Wieska w auto-chipie ...
Oczywiscie plukali mi na moje zyczenie i pod moim okiem bo tak to by pewnie zalozyli zalali i do widzenia , siedzialem tam rowne 5 godzin i pilnowalem niestety nie ufam warsztatom . Ale jak patrzysz im na rece mechanikom dasz flaszke da sie doadac z nimi
polska mentalnosc jak dasz to masz :-/Cytat:
Zamieszczone przez trolu
Marcin jest skrzynia od 750 bo to chyba ma byc HP30 ?
Za 2600zl
ja od niego bralem i jestem naprawde zadowolony , wszystko sciaga z Angli przebiegi sa generalnie malutkie i to bardzo . Gosc daje gwarancje na odpalenie itd
http://cgi.ebay.de/Automatikgetriebe...QQcmdZViewItem
http://cgi.ebay.de/BMW-750i-STEPTRON...QQcmdZViewItem
reszta co jest na ebay.de to juz okolo lub ponad 1000 euro..szczerze wspolczuje ci bo w e34 mialem ten sam problem i zawsze wszystko bylo ok lecz nie skrzynia..slizgala sie itp..przez to strasznie duzo palila..mam nadzieje ze szybko ja zrobisz lub kupisz nowa i bedziesz mogl sie cieszyc smakiem 2xturbo V8 diesel..
szczerze ...zrobisz jak chcesz..ale ja nie kupilbym uzywanej bo niewiadomo co i jak dlugo na niej pojezdzisz...wolalbym ja naprawic..kwestia tylko za ile,i jak dluga gwarancja..pomysl zebys pozniej nie szukal nastepnej.. ;-)