co sądzicie?
wiem że to zdrada BMW, kanapowóz i ogólnie dziadkokapelusz ale miałem ostatnio okazję siąść na prawym i kolosalne wrażenie zrobiło na mnie przyśpieszenie tej STODOŁY.... ;)
Wersja do druku
co sądzicie?
wiem że to zdrada BMW, kanapowóz i ogólnie dziadkokapelusz ale miałem ostatnio okazję siąść na prawym i kolosalne wrażenie zrobiło na mnie przyśpieszenie tej STODOŁY.... ;)
W stodole się trzyma siano...
Na mnie wrażenie robi wielkość S-ki, ale konkurencja(BMW) w tamtych czasach i tak jest dużo ładniejsza.
Mi się najbardziej podoba W126 z tych wszystkich mercedesów. W garażu jedna czeka na dobre dni ,a fajna baza do restauracji ori lakier, zawias H&R zadbana tapicerka kremowa, pakiet stylistyczny brabusa ori, a ciekawostką jest rocznik 1982 zero rdzy na karoserii
nie no jakbym miał mówić co mi się najbardziej podoba z merców to zdecydowanie W100, potem 108 i 116...
ale dawaj zdjęcia tej 126 ;-)
E38 może i ładniejsza od W140 ale nie ma wersji która by dymu za 600 nie wąchała ;-)
A mi się tam bardzo podoba W140 :) Kusiło mnie nie raz ale jednak chyba nawet teraz jakbym miał kilkanaście tysięcy na auto to wybrałbym E38 :) Co bmw to bmw. Jeździłem i tym i tym i jednak - bavaria zna się lepiej na autach eheh
Stoi w stodole :D naprawdę. jest z nim parę problemów
1 stoi długo ze wzgledu śmierci właściciela, zaginęły papiery,ale się już znalazły
2 sprawa spadkowa
3 stoi 4 lata w tej sobie stodole trzeba elektrykę ogarnąć, wcześniej normalnie palił
4 wymienić tylną szybę i parę pierdółek
Patrze na zdjęcia W100 nawet ładne:) Elvis Presley takim chyba jeździł
Co do w140 części są tańsze i łatwiej w naprawach niż E38
no to troszkę roboty jest ale ważne że w dobrych rekach ;-)
a co do W100 to polcam odcinek Top Gear w którym nim jeździ Clarkson po Londynie :D
to auto miało naprawdę tonę wyposażenia 50 lat temu...
i tonę gracji której brak dzisiejszym plastixom niestety :(
Na chwile obecną czekam aż właścicielka stanie się posiadaczem w tedy będzie mój w 100%
Dzisiejsze limuzyny heh Ciekawe czy posłużą tyle samo lat co nasze Beemki...
Co do w100 oglądam i naprawdę jak na tamte lata super wyposażenie, el klapa tylna jak i siedzenia z tyłu :D
Temat W140 wałkujemy tutaj z kolegami dłuższy czas już.
Polecam poczytać w tym temacie, padło kilka przydatnych informacji, były jakieś fotki i wymiana spostrzeżeń:
http://7er.pl/showthread.php/9227-Mercedes-w140-S500
Nawet dziś byłem oglądać 420 SE, niestety srebrne, gołe w ryj i wymagające sporych nakładów.
Zaintrygowało mnie to stwierdzenie:
Ciekawe, wszyscy użytkownicy W140 z którymi rozmawiałem dotychczas twierdzą dokładnie na odwrót, ale chętnie dowiem się czegoś nowego w tym temacie.
ja tylko dodam, bo mocno siedziałem kiedyś w klubie Mercedesa że W140 jak i W124 kupuje się maksymalnie do końca 1992 roku. Później zmienił się dostawca wiązek elektrycznych i wiązki z końcówki produkcji dosłownie rozpadają się w rękach (izolacje). Żeby nie być gołosłownym miałem w rękach taką wiązkę i jest to naprawdę szok, biorąc pod uwagę że to auto ma mnóstwo "prundu"....
Ja znowu słyszałem,że instalacja elektryczna w w140 do końca produkcji była wytwarzana w fabryce Boscha w Niemczech,w następnej generacji w220 w celu obniżenia kosztów produkcji wytwarzali inni podwykonawcy poza granicami Niemiec (nie chce teraz strzelać w jakim kraju), pod względem trwałości i jakości wykonania Mercedes wtedy zrobił spory krok do tyłu.
Nie ma wątpliwości że W140 ma problem z wiązką, wskazują na to choćby wypowiedzi w przytoczonym przezemnie powyżej temacie.
Dopóki rozmowa toczy się bez poparcia na przykładach, ciężko będzie ustalić jakieś konkrety.Cytat:
Zamieszczone przez Radziej
Rozmawiając teraz z kolegą, który również interesuje sie W140 przeglądnąłem pobieżnie allegro pod kątem najtańszych zamienników:
- chłodnica oleju W140 - 999 zł / e38 645 zł
- czujnik ABS do e38 po 85 zł / W140 brak
- łożysko piasty tył e38 55 zł / W140 80 zł
- pompa paliwa e38 123 zł / W140 215 zł
Różnice nie są kolosalne - chodzi jednak o udowodnienie TENDENCJI - a jest ona na niekorzyść W140.
Część podzespołów ekspoloatacyjnych, lub po prostu najczęściej podlegajacych wymianie w używanych autach wogóle nie występuje do W140, stąd kolejne potwierdzenie zasłyszanej tezy że "locha" w conajmniej kilku przypadkach nie zna zamienników.
Pozostałe:
amortyzator przód e38 KYB 530 zł / W140 Sachs 609 zł
chłodnica wody e38 NRF 449 zł / W140 843 zł
regulator ciśnienia paliwa e38 137 zł / W140 163 zł
Ceny podstawowych elementów ekspoloatacyjnych (w większości) ale tylko po zamiennikach; klocki, tarcze, pisaty, łożyska, podpory wału w cenach bardzo zbliżonych lub lekko niższych dla e38.
Prawdziwy obraz dałby wgląd do cenników ASO obu marek na elementy które są niedostępne dla MB poza ASO.
Najbardziej się przekona ten który kupi W140. patrząc na zamienniki to korzyść na rzecz E38 choć i tak bym nigdy ich nie kupił i wielu z was też. Co to za pompa 123 zł lepiej dobre whisky za to kupić. Swego czasu rozglądałem się trochę za W140 użytkownicy ich się przechwalali,że jest mniej awaryjne niż E38 choć w to zbytnio nie wierze
A ja nie mam pojecia dlaczego wy porownujecie te dwa modele w140 i e38 . Do w140 nalezy porownac e32 . a do e38 w220 .
Technics ma rację , łeb w łeb mozna porównywac e 32 i W 140 .
Kiedyś miałem smaka na takiego merca ,ale te co mi sie podobały to kosztowały 10 000 Euro :)
Jak miałęm kiedyś W 124 to był pancerny i bezawaryjny :)
SEC W126 i BMW E24 to mistrzostwo świata, niestety coraz mniej tych samochodow a i cena juz nie mala, a bardzo bym chcial miec obydwa w garazyku.
Niestety ale Mercedesy w porownaniu z BMW z tamtych lat wypadaja lepiej co do awaryjnosci, taka moja opinia po rozmowie ze znajomym mechanikiem ktory w swoim posiadaniu mial niejednego merca i niejedno bmw oraz ze swojego doswiadczenia, mam e32 i mam okazje jezdzic W124 swojego brata ktory procz wymiany oleju, filtrow i klockow to wyregulowal gaznik, a w E32 wlozylem pare ladnych tyskow i jeszcze wlozyc pare trzeba bedzie, wiadoma rzecza jest ze zalezy to glownie od tego jak kto dba o samochod.
http://photo.netcarshow.com/Wald-Mer...7_photo_01.jpg
:D :D :D
dla mnie mercedes to tylko w126
Słabo to widze Panowie, nie liczcie na poparcie swojej teorii wśród bardziej zainteresowanych tymi pojazdami :DCytat:
Zamieszczone przez ELVIS
W126 79-91 E32 86-94
W140 91-98 E38 94-01
Porównanie auta którego produkcja zaczęła się w pierwszej połowie lat '80 z pojazdem którego projekt pochłonął miliard dolarów a premiery doczekał się w 91 jest niedorzeczne. Projektowanie rozpoczęto w '82 trwało 3 lata a sama faza testów i dopracowanie kolejne 4 lata.
Pojazdy te dzieli prawdziwa przepaść technologiczna.
Bezsprzecznie linia porównawcza leży między typoszeregami W126 a e32 i właśnie W140 a e38 czy to się komuś podoba czy nie.
Jako przykład rzucam dwa odnośniki do publikacji, znalezienie trwało 3 sekundy, pierwszy otrzymaliśmy dzięki uprzejmości kolegi marek1132.
http://www.pvv.org/~syljua/merc/ImVergleich.pdf
Porównanie e32 750iL / 560 SEL
http://bmwe32.masscom.net/other/imag...L_vs_750iL.pdf
Miłej lektury i konstruktywnych wniosków Panom życzę :D
sz4l0ny . Ja nie wiem komu ile co zajmowalo projektowanie jakie roczniki . Jezdzilem w126 w 140 w 220 i jezdzilem e32 i e38 i ak dla mnie technicznymi odpowiednikami jest w140 e32 . Ostatnio czytalem artukul i bylo tam porownane wlasnie e38 w220 i A8 .
Mam nieodparte wrażenie że też jeździłem kilkoma autami. Niemniej jednak jedyne co mi się nasuwa przy zestawieniu e32 z W140 to "przepaść".
Pod każdym względem - gabaryt (było już w tym temacie), wyposażenie (chociażby samo sterowanie klimatyzacją i rozmieszczenie nawiewów W140) dopracowanie rozwiązań poprawiających bezpieczeństwo (ilość poduszek bezpieczeństwa W140), czy chociażby same techniczne udogodnienia W140 takie jak bagażnik otwierany z przycisku, soft close drzwi, navi, atermika w standardzie...
Gdzie tego szukać w e32 ?
Witam. Kolego '' koNik_N'' kup sobie W140 pojeździ oraz podziel się uwagami i wnioskami jeżeli miałbym taką możliwość tak bym właśnie zrobił. W140 to też ładny kawałek historii motoryzacyjnej...
Przykro mi słyszeć,ze na forum najwyższej klasy BMW pisze się o mercedesach i w dodatku jakby to były niewiem jakie samochody,kupa Ciosanej siekierą blachy i to wszystko, a takie S600 dla mnie moze być nawet S10 000 to pierwsze moje 3 biegi..... to jest forum 7-er a nie jakiś tam mietków spod siekiery....jestem oburzony...
Dawid, to jest przede wszystkim forum ludzi kulturalnych, którzy lubią powymieniać się poglądami na różne tematy. Nie musisz się z nimi zgadzać - ma ma takiego obowiązku. Temat jest w odpowiednim do tego dziale, więc PROSZĘ NIE ROBIĆ OT.
dokładnie, zgadzam się z sz4l0nym, E38 tak naprawdę była dopiero odpowiedzią na W140 bo E32 stety czy niestety dużo bliżej do W126 :)
A W220 to raczej generacja E65..
Tak, z body kitem Walda to nawet minivany typu Honda Odyssey prezentują się imponująco :D
Ten sam Merc w stockowym wydaniu urzeka już zdecydowanie mniej ;)
Ja czytałem nawet kilka takich artykułów. Tylko że zwykle były to porównania np. aut segmentu F dostępnych jako nowe w roku modelowym '00.Cytat:
Zamieszczone przez technics
W takich przypadkach artykuł nie wnika, że jedno dopiero miało premierę, a drugie za rok idzie na emeryturę.
A ja ciagle bede polemizowal na ten temat. Jesli dobrze zglebimy tajniki obu modeli w140 jak i e38 mozna powiedziec ze ci co mowia.ze w140 jest odpowiednikiem e32 jak ci co mowia ze odpowiednikiem jest e38 maja tak naprawde racje. Bo w140 jest modelem z polowy produkcji e32 i e38 . Ale niech mi nikt nie mowi ze w140 idzie leb w leb z e38. Generacyjnie to w140 jest powiekszonym w124 . I w 140 czerpal bardzo wiele wlasnie z tego modelu . Gdzie w przypadku bmw e38 bylo wyznacznikiem calej nowej lini bmw .
Tak jak Michał powiedział:
W 91 porównywano W140 z e32
W 94 W140 z e38
W 98 W220 z e32
Polecam:
http://v12uberalles.com/
http://www.w114-115.org.pl/j/index.p...usion&Itemid=3
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=36172
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=24139
E38 jest smuklejsza, ale W140...
http://img246.imageshack.us/img246/2...eton011km8.jpg
Locha to locha jest ogromna . Ale to nie zmienia faktu ze e38 technologicznie jest o wiele nowoczesniejsza od w140 . To sie czuje nawet siedzac w srodku .
Nigdzie nie napisalem ze nowsze znaczy lepsze . Ale w tym przypadku chyba tak wlasnie jest :) .
P.S ale mi na glowe siadla ta BMW . A kiedys bylem taki zakochany w Mercedesie ...
http://img246.imageshack.us/img246/2...eton011km8.jpg
co jak co to zdjęcie robi wrażenie :D E38 wygląda jak zabawka przy W140
a co do tej technologii to wydaje się że ta dyskusja nie ma sensu troche... E38 moim zdaniem ma nowocześniejsze kształty deski itd, ale czy za tym idzie przewaga technologiczna śmiem wątpić ;-)
porównajmy sobie np. głośność w środku i już wcale tak kolorowo nie będzie w BMW ;-)
Co do wyciszenia W140 to jak kolega koNik_N napisal jest idealne, brak szumu w srodku. Mialem okazje jechac W140 co prawda jako pasazer ale wyciszenie jest idealne. Co do nowoczesnosci moim zdaniem to kwestia gustu, co kto lubi jednemu podoba sie kanciasty kszalt drugiemu nie, technologia W140 wcale nieodbiega od E38 lista wyposazenia jest tak samo dluga w jednym jak i drugim aucie.
A zreszta po co zmieniac cos co jest dopracowane, np. zawieszenie E32 niczym szczegolnym sie nie rozni od E38 czy E65, a na dobra sprawe pomiedzy E32 a E38 to procz wygladu, paru drobiazgow i silnikow diesel'a to nic sie nie zmienilo. Jakiegos duzego skoku technologicznego niedostrzegam.
A co do gabarytow W140 to okreslenie "Bunkier" :) skads sie jednak wzielo.
Loszka niezwykle cichym autem jest :D to nie ulega żadnej wątpliwości. Duży wpływ z pewnością ma atermika w standardzie, ale to nie wszystko. Niestety moje nikłe doświadczenia związane są tylko w wersjami R6, ponoć zdrowa V8 jest jeszcze cichsza.
Czekam tylko na relacje kogoś kto użytkował e38 iL i ma porównanie z W140 SEL, pod kątem miejsca i komfortu w środku. Przewagą e38 jest możliwość wyboru kilku wersji foteli, czego baleron nie posiada.
Orzesz ;D. To jakiś mutant jest ;D.
W140 wygląda jak Pudzian, e38 jak brat Pudziana ;] mniejszą różnicę widać po lifcie W140, jest smuklejsza.
W140 występowało w wersji z dzieloną tylną kanapą (opcja 4 miejscowa) , trochę jak highline w e32, były opcje z zabudowanym tunelem jak i bez. Jeśli chodzi o ilość miejsca - wg mnie różnica nieodczuwalna lub na korzyść W140, bo ten samochód powstał ściśle pod kątem komfortu o czym świadczą podwójne szyby w standardzie czy dociąganie drzwi.
A sprinter jest jeszcze większy.
ps. Tu jest link do PDF'a gdzie jest dokładne porównanie e38 z w140 dokument jest z 94'roku i robiony przez mersedesa więc nie oczekujcie rewelacji
http://www.pvv.org/~syljua/merc/ImVergleich.pdf
Kumpel miał W140 S600 i mówił, że miejsca z tyłu było porównywalnie, albo nawet więcej jak w E38 iL