moze ktos sie orientuje jaki jest koszt obnizenia siudemy? wiosna juz nie dlugo wiec powoli sie rozgladam za tym.
Wersja do druku
moze ktos sie orientuje jaki jest koszt obnizenia siudemy? wiosna juz nie dlugo wiec powoli sie rozgladam za tym.
zapraszam do linku http://www.forum.7er.pl/viewtopic.php?t=2285&start=0
Zastanów się czy limuzyna? po odniżeniu wóz drabiniasty?
Mialem kilku znajomych ktorzy obnizyli swoje samochody - moim zdaniem nie jest to dobry pomysl, jezdzi sie takim samochodem jak taczka, na drodze z lekkimi dziurami gdzie mozna jechac normalnie np 100km/h oni musieli jezdzic 40km/h i uwazac na kazda dziure. Ja osobiscie odradzam ten pomysł.
Chyba musicie przyjechac na zlot panowie :)
Bo na forum chyba z 80% E38 jest obnizone :hah: :hah: :hah:
I jakos nigdzie nikt nie narzeka na komfort :)
Gdyby to bylo bardziej komfortowe od serii to juz fabryka by o to zadbala - ja mam nivo wiec zawieszenie mam ustawiane za pomoca komputera, robi sie twarde ale nie obniza. A i tak przy moim normalnym zawieszeniu zdarzylo mi sie 2 razy ze zachaczylem spodem. Reasumujac - jesli chodzi o obnizenie auta ja na pewno bym sie na to nie zdecydowal - ale to przeciez kwestia gustu i miejsc gdzie sie jezdzi - u mnie na "wsi" na pewno by sie to nie sprawdzilo.
a ja np. bardoz chetnie bym przod siodemki obnizyl. bo trche za wysoko stoi ;]
ale majac duze doswiadczenie z poprzednim samochodem.. kiedy to seria byla niczym mercedes, a po obnizeniu -40mm samochodem po prostu nie dawalo sie jezdzic. znaczy sie dawalo! tylko po prostych drogach;]
dlatego majac doswiadczenia z poprzednim autem boje sie zrobic glebe;] chociaz czytajac wasze posty nie jest chyba az tak zle;]
Ja również popieram zdanie Mgraj-a, po co coś zmieniać skoro się ma super komfort na oryginalnym zawieszeniu, może jak bym mieszkał na zachodzie lub innym kraju gdzie drogi są proste jak stół to bym pomyślał, ale u nas....... Ja generalnie odradzam, jedynie wsadzić jakieś ładne 18" i to wszystko. Pozdrawiam
Ja mam lowtec -45mm przód i jest mega wygląd. koszt o ile pamiętam 720 zł. za sprężyny bo tak obniżające były tylko w komplecie z tyłem. Wiele osób ma obniżone zawieszenie z przodu o 40mm i komfort nie spadł.
U mnie jest co prawda twardziej ale porównywalnie z włączonym S-EDC.
Ja mam AC SCHNITZERA -35
I powiem ze komfort wogole nie spadl teraz sprzedaje te sprezyny i chce kupic -50 :)
ladnie sie to skomponuje z 19 calowymi kolami ...
Predkosci po miescie srednio 60-70 nie przekraczam wiec niczego sie nie musze obawiac :)
komfort pewnie juz przy tym obnizeniu spadnie no ale wkoncu jeszcze jestem mlody
ja również obniżyłem swoja ostatnio na sprężynkach szwedzkich lesjofors -35mm i jest perfekcyjnie auto stoi pięknie jest troszkę sztywniej ale nie wiele ,żona nie wyczuła wiec jest git , no i felgi z wiosny 19" i będzie pięknie kleiła sie do drogi
moje sprężynki zamówione u sebka już na mnie czekają i niedługo będe też furkę rzucał na glebę :)
trolu masz jeszcze te sprezyny do sprzedania ?
witam!ja praktykowalem wiele razy,i przy siudemce tez tak zrobilem,tj;oddalem sprezyny do scisniecia(w piec,imadlo i do odeju..)6 cm obnizyli,komfort jazdy sie nie zmienia,i amory trzymaja!a caly koszt jak sam wyjmiesz sprerzyny to bagatela 40zl/2szt.Cytat:
Zamieszczone przez hrabia81
ja to bym raczej takich `fachowcow` nie polecal, wsadzisz sprezyny i sie okaze ze prawy stoi wyzej niz lewy albo na odwrot a do tego oslabisz material i szybciej je bedziesz wyciagal niz by ci sie wydawalo :hah:Cytat:
Zamieszczone przez grabol
Mam nadzieje ze sobie zartujesz bo teraz czegos takiego to nawet w maluchach nie robia hahaCytat:
Zamieszczone przez grabol
Swoja droga masz dziwne nie typowe E38 patrzac na twoj opis 2.6 manual ... ciekawe :)
No grabol to gratuluje pomysłu. Montaż też pewnie łatwy bo ściągaczy nie potrzebujesz bo sprężynki pewnie luzem gonią po amorku :D
:razz:
dobrze,ze zauwazyles bo sam nie wiedzialem jakiego byka zrobilem! :]Cytat:
Zamieszczone przez trolu
A jako bieg liczysz wsteczny ? czy o czyms nie wiem bo chyba 6 bigowy manula byl tylko w 740i a nie 728i ;D
Witam, Tez jestem zainteresowany obnizeniem przod, mam E38 750 z EDC czy nie bedzie jakis problem ze wzgledu ze mam EDC ? Jakie sprezyny i gdzie kupic?
Pozdrawiam
Papug !!!! Na każdym forum jest taki dział "przedstaw się" i zapraszam cię tam
Witam, już to zrobiłem Neuf :)Cytat:
Zamieszczone przez Neuf
Pozdrawiam
Zuch chłopak :)
Siemka. ja zaczolem glebowanie od kupna nowych amorkow! BILSTEIN B6 SPORT kosztowalo mnie to 2400zl teraz czekam na sprezyny. do tago dojda nowe mocowania i takie tam bajery. mysle ze w 3500 sie zmieszcze! mysle ze to dobre rozwiazanie. Bal bym sie jezdzic 250km/h z jakims kombinowanym zawieszeniem. pozdrawiam
Zabiorę głos w tej sprawie, Jak kupilem swoją e38 mialem już obniżoną, nawet cieszył mnie ten fakt. Bo troszkę ładniej wygladała, dzis podjąlem decyzje o podniesieniu auta bo 4 zbiornik paliwa do wymiany to już przesada, niemam zamiaru spawać, lutować, zamówiłem juz nowe amortyzatory i spręzynki z aso jak tylko się ociepli to biorę sie za unoszenie 7 na seryjna. I uroku jej to nie odejmie, a wręcz doda. Bo wolę nie "zglebioną" 7 niż obleśny korek od LPG.
Hmm a co masz korek od lpg w zderzaku ? :D ;DCytat:
Zamieszczone przez Adam740
bo ja mam obok benzynowego i nie widz nic w nim oblesnego ;D
Naszczescie niemam LPG. Ale niestety wiekszosć e38 już ma. Zostawmy już temat gazu.
Poczekaj kilka miesiecy jak biedne LPG na turbo bedzie wciagac mhhm duzo 7demek BENZ ;D :DCytat:
Zamieszczone przez Adam740
A czy ja napisałem że na gazie auta są słabsze?? Niewątpie w twoją wypowiedź poprostu instalacje LPG to niepotrzebna trepanacja auta, cięcia, wiercenia, kable(których i tak już dość bynajniej w 7).
Pozdrawiam