Jaki powinien byc w oryginale dzis kupilem w servisie siemens ale na allegro jest ze oryginal to Ate jaka jest prawda ?
Wersja do druku
Jaki powinien byc w oryginale dzis kupilem w servisie siemens ale na allegro jest ze oryginal to Ate jaka jest prawda ?
Raczej "siemens".......
Ja też obstawiam Siemensa w końcu siada więc musi to być Siemens :D :D :D :D :D
Oba czujniki to oryginały.
W ramach ciekawostki. Takie firmy jak ATE, Siemens - VDO, Barum, Uniroyal i kilka innych znanych wam firm należy do jednego koncernu Continental Group ;)
Wiec np dalem w servisie 350 zl za czujke siemens a moglem zamowic na allegro za 250 ate ? A wogole co myslicie o tych za 80 zl na allegro?
włąsnie tez nie wiem jaki kupić czy używkę, czy w tej samej cenia jakiś GETZ?
Jesli uzywke zamiast zamiennika, to bierz dobra uzywke a jesli nowka, to tylko oryginal. Skapy placi czasami podwojnie....niestety wiem z doswiadczenia z czujnikiem ABS :D
Tych tanich nie polecam. Ostatnio na dwóch najtańszych z IC się przejechałem.
Ponoć sporą partię czujników firmy Getz mój szef już sprzedał/zamontował i problemów z nimi nie ma, no ale wiadomo jak to jest z chińszczyzną.
w inter carsie sa czujniki Toprana czy inaczej Hansa- Absolutny badziew i nic niedziala
getz za 70zl?? - pewnie mam takie 2 w swoim aucie i smigaja idealnie i niewiem czy jest sens kupowac 5x drozszy
hansa sa dobre narzedzia, naprawde, kupywalem nasadki na pneumata np "wirta" , jonasa, chicago po 30 -50 zl i wszystkie padaly po 3 miesiacach, hansa chodzą prawie rok! i kosztuje okolo 10zl!! pozatym co trafisz to tez niewiesz, laczniki febi wywalily mi sie po 6 miesiacach, ok 2 lat ma jakies najtansze i idealnie bez luzu, nawet firmy niepamietam, tarcze ATE, TRW wywalone w 3 miesiace, teraz SBS jeden z tanszych i smigam 2 lata, kupuje sprzeglo do lanosa, firma SATA w srodku nawet w folii z napisami VALEO i na tarczy i docisku wszedze loga Valeo, wiec juz dawno sie przekonale mozna kupic tani i dobry tyle ze.... kupisz "droższy" masz wieksze prawdopodobienstwo ze trafisz na cos dobrego ale nigdy 100%
Panowie, przepraszam, że odgrzewam stary temat, ale jak tam się sprawuje ten czujnik GETZ?
SIEMENS jest w oryginale
Chodziło mi o tego GETZa i czy warto było go kupić, patrząc z perspektywy czasu.
GETZ jak najbardziej,
Rozumiem, że potwierdzasz, że czujniki Getza działają w ogóle i w dodatku działają nawet po kilku miesiącach?
tak, dzialają, przynajmniej 6 miesiecy (pozniej auta juz niewidzialem)
Ja kupiłem oryginalny czujnik ATE a w srodku był z napisem SIMENS. Wiec ATE sprzedaję Simensy