-
problem z ikonka abs
nie wiem czemu ale mi sie zapala a bym tego bardzo nie chcial ;) w zwiazku z tym czy jest ktos z inpa i ochota na piwko z okolic katowic? potzrebna mi diagnoza cio to jest. dziala mniej wiecej tak auto po odpaleniu ok raz po km raz po paru km raz po m zapala mi sie abs. czytalem o przekaznikach jakis tyle ze nie wiem czy to nie czujnik jakis np. dodam ze pilnie bo mam przeglad do piatku ;)
-
Michał sprawdź wtyczki czy nie zaśniedziałe i czy wilgoć się nie dostaje, najczęściej podobno przy lewym tylnym kole
-
moge to zobaczyc tyle ze inpa by pow odrazu gdzie problem chyba co? myslalem ze to nie az taki duzy problem a bym podjechal gdzie trzeba ;)
-
też się z tym bujałem i tylko przeczyszczenie wtyczek i wszystko wróciło do normy. pod kompa gość mi podłączał i pokazało że czujnik ale tylko wyczyszczenie pomogło
-
pokazalo odpowiednie kolo przynajmniej?
-
tego nie wiem nie było mnie przy tym ale gość twierdzi, że on zawsze spotyka się że tylko te koło
-
-
Jeśli to czujnik to pokaże które koło. A masz jakieś problemy z prędkościomierzem lub ekonomizerem? jeśli tak to czujnik w lewym tylnym kole weź pod lupę bo on odpowiada również za odczyt prędkości obrotowej koła.
-
nie zaobserwowalem, ale sprawdze akurat teraz mam wyjazd do sklepu wiec zobacze.
-
Inpę mam, połączyć też nie powinno być problemu. Jak coś służę pomocą.
-
bywasz w okolicach kato? bo jak nie to paliwko mnie wyjdzie tyle co komp w mauto, tak czy tak z gory dziekuje za chec pomocy.
-
W sobotę może będę w Katowicach(spot strefy car audio), ale nie jest to pewne. Muszę pogadać z szajboosem, bo zależałoby mi na odbiorze subwoofera :P
-
do piatku mam przeglad dlatego zalezaloby mi dzis lub jutro. nie ma nikogo z katowic lub okolic kto mnie podlaczy???
-
jak juz bedziesz znał diagnoze to napisz co dolegało:)
-
Witam. Mam podobny problem z abs i trakcja po przejechaniu kilku metrów zaświeca się trakcja . Oddałem do znajomego i trzyma już miesiąc i mówi że nie wiadomo co dokładnie bo komputer pokazywał tylni czujnik wymienił go i to samo nie wiem na jaki ale podobno nie na zamiennik, potwierdzam ze miałęm problem z predkościomierzem, mówi że sprawdził sterownik i jest ok instalacja jest ok nie wie co ale przypuszcza ze cos w tylnym moście odpowiada jeszcze za to ze pokazuje sie trakcja . Panowie doradzcie bo nie mam sił nigdy z tym nie było problemu od momentu jak auto postało z 2 tyg na mrozie. Poradzcie co i jak bo mysle zeby zabrac dzis autko i zawioze do M-Auto
-
Skoro po podłączeniu innego czujnika nadal błąd występuje(powraca po skasowaniu) to bardzo możliwe, że sterownik jest uwalony.
Nie uzupełniłeś profilu, więc nie wiadomo czy masz auto przed czy po liftingu, z ASC starszego lub nowszego typu, bądź z DSC.
Jeśli masz ASC bądź DSC gdzie sterownik jest już na pompie to bardzo możliwe, że on sam jest uszkodzony, co jest częstą przypadłością.
-
Miałem podobny problem mi padła pompa dsc,doszedłem do tego odłanczając pompe dsc.Po tym zabiegu miałem abs ale trakcja mi się cały czas paliła:)
-
Kolego jestem z okolicy katowic mam ten sam problem po wymianie zapaliło się z znowu szukam porady co to może być albo sterownika ABS
Posiadam INPA jak by ktoś chciał się podłączyć to tel 505953182
-
Witam. Mam trochę inny problem ale też z ikonką ABS mianowicie pali mi się cały czas ta ikonka. Co dziwne z ABS-em jest wszystko OK czyli działa i po podłączeniu do kompa nie ma błedów. Poszperałem w internecie i jest tam info że przyczyną może być licznik który mógł być wymieniony na nowszy. Sprawdziłem licznik i po wyjęciu faktycznie była plomba z datą 2005 a po rozebraniu licznika zobaczyłem że kontrolka ABS i inne ikonki są podświetlane diodami. Proszę o jakąś poradę jak zgasić to "ustrojstwo" bo mnie wnerwia.Z góry dzięki za pomoc.
-
Na początek sprawdź jakie błędy masz w innych modułach, m.in. liczniku.
Jeśli nie będzie komunikacji między licznikiem, a sterownikiem ABS to kontrolki też będą się świecić(powinny wszystkie od ABS i kontroli trakcji, oraz wykrzyknik z tego co pamiętam)