oto moja 'szczęśliwa siódema' ;) 5.4 silnik ,270 na liczniku , 12 wiosenek ...
marzy mi się nówka 735 , ale juz niedługo :) Pzdr Bmowcy !
Wersja do druku
oto moja 'szczęśliwa siódema' ;) 5.4 silnik ,270 na liczniku , 12 wiosenek ...
marzy mi się nówka 735 , ale juz niedługo :) Pzdr Bmowcy !
No proszę... gratki i witam serdecznie
siemaneczko
mocny silniczek;-) aloha!;]
Witam piękny silniczek ;D
Witam i pozdrawiam :)
Witam serdecznie.
Witamy!
Podaj więcej danych o swojej 5,4 ;)
Witam i skromnie opisane auto i fot nie za dużo te jakieś komisowe ;)
silniczek 12 cylinderkow ;) daje rade do 100 w 5,4 sec. pozniej wiecej fotek mojej kochanej lezy na 19" 245/40 komisowe zdjecie???? ciekawe!!! ostatnio pocalowala seicento nic nie widac??? delikatnie moze??? jakie jest zuzycie benzynki w silnikach 2,8??? ile kw???
silniczek 12 cylinderkow ;) daje rade do 100 w 5,4 sec. pozniej wiecej fotek mojej kochanej lezy na 19" 245/40 komisowe zdjecie???? ciekawe!!! ostatnio pocalowala seicento nic nie widac??? delikatnie moze??? jakie jest zuzycie benzynki w silnikach 2,8??? ile kw???
Witam wrocław :)
No że 12 cylinderków to się domyślamy :D , ale napisz coś więcej - jakie wyposażenie itd
Hmm no to kolejna osoba we wroclawiu na mini spoty :)
zdjecie no widac ze komisowe :D
i widac ze miala spotkanie z czyms , bo od strony kierowcy zderzak sterczy a na srodku pekniety :)
Swoja droga jak na spotkanie z seiczento bardzo duze obrazenia twoje auto dostalo ...
Bo ja zatrzymujac sie kiedys na pasacie B4 kombi z 40km/h nie mialem zadnej rysy na zderzaku nawet pogiety prawy rog rejestracji tylko i corner ze zderzaka odpadl wyszedlem zalozylem pojechalem .. Bo wina byla goscia :D
Ho ho, to grubo lepiej niż kiedy wyjeżdżał z salonu... :hah:Cytat:
Zamieszczone przez Słaby
Nie czepiaj sie .. w komisie pewni taka informacje mieli i podawali ;]Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
siemaneczko
Nie ma się co czepiać tylko na przyszłość kolega musi poszukać dokładnych danych fabrycznych lub poczytać na naszym forum... :)Cytat:
Zamieszczone przez trolu
Fabryka podaje dla 750i/L - 6,8s do 100 km/h... biorąc pod uwagę że pewnie troszkę z tego stada koników już się rozpierzchło będzie to pewnie coś troszkę ponad 7s co i tak jak na limuzynę jest dla mnie super wynikiem... ;)
Witam serdecznie i zapraszam na zloty...
Pablo a ja mam 730D 397 KM 1100 Nmm i moja 7'ka waży 120,5 kg :D i sprint 0-100 zajmuje mi 2 seukndy :o :razz: :hihi: loża szyderców :P
Siemanko i Witamy "Wrocław" :D :D :D :D
to co jest z moja 740 ze ma 6,2 do 100?
fabrycznie 4.4i ma 7,0..Cytat:
Zamieszczone przez hrabia81
Cytat:
Zamieszczone przez 7ka
;D dokładnie 7,0 podaje fabryka (choć może Chrabia jakieś modyfikacje zastosował...), a Graber jeździ na paliwie rakietowym więc troszkę ma lepsze osiągi jak podaje katalog... :hah: :hah: :hah:
sorry slaby za takie pytanie (oczywiscie bez zlosliwosci) ale przod auta masz dobrze poskladany?
przod poskladany delikatnie bo secento mialo hak;) 5,4 sec do setuni autentyk zmierzony a dla niedowiarkow www.bmw.pl sa dwa rodzaje silnikow 5.0 L/ Li ma 6.8s i 5.4s na sportingu ale spoko kto chce to niech bedzie nawet 7s. mam pytanie ktos ma zagazowana siodeme???
Slaby bez obrazy :)
Prosze Cie zabierz sie w sobote z nami na spot ;)
Chce zobaczyc twoje 750i jak rozpedza sie obok kronosa 750i a dokladniej 5,4 ;)
Zagazowana 7ke ? duzo osob ma na forum gazownie :)
Pablo ja na rzepaku jeżdżę :D :D :D :evil:
fabryke trzeba ulepszac !! no i jak sie silnik sprawuje na gazowni??? ponoc niezly kat ? i przyspieszenie w 8 s...
pozdrawiam
...Słaby :| w te podobno to nie wierz!... Kolega miał dużo mniejszy motor niż Wy bo 2.8 w Audi A4 Quattro miał sekwencje i naprawdę żadnej różnicy nie było podstawa to dobra sekwencja...Na przykład BRC...
Cytat:
Zamieszczone przez Słaby
:x :x :x
sekwencja musi byc dobrze ustawiona i wtedy smiga jak Pb!
co do spotu to niech mnie ktos przewiezie 750!prosze! :oops: ja che wiedziec jak to jezdzi : / jak mam kiedys kupic to musze wiedziec co :D :medit:
Można spytać jaka była metoda pomiaru? Ziomek siedział obok ze stoperem?Cytat:
Zamieszczone przez Słaby
dwa rodzaje - no no, nie pomyślałbym... :) Jeśli chodzi Ci o M70 Kolego, to ten motor montowano w 750 - ale E32 :hah: E38 miało M73.Cytat:
Zamieszczone przez Słaby
PS. zapodaj foty silnika na tym Sportingu. Na masce jakoś go kładziesz, czy na dachu...?
Dojechaliscie troche kolege ;) w E38 od połowy '98 był juz wsadzany M73N ale z tego co pisze słaby jego sie nie kwalifikuje bo ma '96.Cytat:
Co do "sportinga" to moze chodzi o tryb skrzyni ?! ;)
750 e38 przechodzila troche modernixacji silnikowych w 1999 i 2000 .. ale kolega piszac "sporting" mial na mysli tryb sportowy w skrzyni biegow...
kolego niestety ale taka jest prawda ze seryjne e38 750i/l ma 6,8s... ;)
Fiat "cinkłeczento" sporting ??
Słaby - pewnie mierzyłeś "dokładnym" stoperem do licznikowej setki - wtedy może optymistycznie pojawił się taki wynik :)
Acha a na bmw.pl to są dane do E65 chyba a nie E38 :)
Tak na szybko znalazłem info że był M73B54 i potem od 1998 M73TUB54 - ale przecież żaden z nich nie miał pojemności 5.0L!Cytat:
Zamieszczone przez MiBhell
M73N? Jesteś pewien tego oznaczenia? Był N73B60 (6.0L), ale nie wiem gdzie to stosowano... Alpina B12?
A słyszałeś o takim? ;) Ja znam tylko Cinquecento.Cytat:
nie pisałem ze silnik miał 5.0.. co do oznaczenia to KLIK ;)Cytat:
Ty nie, ale kolega tak :) Z tym "N" to ciekawe - pewnie były równologle różne systemy oznaczeń...Cytat:
Ciekawostka - mój silnik też przechodził zmiany (VANOS, itp.), a na RealOEM od początku do końca produkcji jest po prostu M62.