Witam
Zastanawialem sie czy moga byc np wlaczone same ringi jako swiatla do jazdy dziennej??
Jak to jest według przepisow i co wy myslicie??
Wersja do druku
Witam
Zastanawialem sie czy moga byc np wlaczone same ringi jako swiatla do jazdy dziennej??
Jak to jest według przepisow i co wy myslicie??
Nie możesz.
A w nowych modelach...są jako dzienne...z tym że tam jest inna jasność ringów.
w E60 mam ringi do jazdy dziennej normalnie, przy czym bardzo jasno święcą a pewnie te ringi do e38 z alledrogo nie mają homologacji i dlatego nie można jeździć z samymi ringami
ale widzialem takie jasne na allegro cos za 130zl kpl i wygladaly na bardzo jasne
Wg przepisów nie możesz u mnie w e 38 mam załaozone ringi troche inaczej tzn w zewnętrznej lampie mam załozony mniejszy ring za szkiełkiem i świeci intensywniej.
Jeżdze na włączonych ringach w dzień w aglomeracji i tylko raz pała miał jakieś z tym problemy :)
[QUOTE=Mat88;206209]w E60 mam ringi do jazdy dziennej normalnie/QUOTE]
Pierwsze słyszę,kto Ci bajek naopowiadał?Zauważ ze ringi te ccfl np w E38 świecą jaśniej.Mam porównanie z Intactus-a ringami a moimi w E60....
Po FL tak, ale moja jest przed FL i taką miałem na myśli ;)
Jak by zalozyl ringi te ccfl tak jak inni zakladaja sobie listwy diodowe to w czym problem???
To nie jest problem. Możesz założyć i jeździć lecz musisz wiedzieć, że podczas kontroli grozi ci mandat. Jeśli będziesz miał szczęście jak Pablo to nic ci się nie stanie, a jak trafisz na służbistów to może wyprosisz pouczenie i każą tylko włączyć światła mijania :P
ale można sciemnić jasnośc ringów przez zaprogramowanie modułu świateł??
czyli tak : jak ktos do wieśwagena zalozy sobie listwy ledowe to jest ok, a jak ktos chce ringi to nie moze byc bo to jest bmw.
troche tego nie rozumie ale ...
te listwy ledowe też nie powinny być dopuszczane jako światła do jazdy dziennej :|
nie powinny niby ale co drugi wieswagen itd ma pozakladane i nikt sie tego nie czepia. Wiec dla tego nie rozumie