pytanie koledzy, czy e32 wychodzilo kiedykolwiek z napedem na cztery kola?
Wersja do druku
pytanie koledzy, czy e32 wychodzilo kiedykolwiek z napedem na cztery kola?
Nie, tak samo jak nie było e32 w dieslu.
F01 będzie pierwszym modelem serii 7 w wersji x. Choć to chyba nie będzie do końca taki prawdziwy napęd na 4 koła. Bo na przód ma być przekazywane max 25% mocy.
Na temat e30 ,były 4x4 ,e32 niestety nie
Ale np e34 było z napędem na 4 buty.. Dało by się zrobić jakąś konwersje z 5 do 7? Słyszał ktoś o takim czymś?
Jak do e30 ładują silniki m70 to myślę, że przełożenie napędu z e34 do e32 jest możliwe oczywiście przez kogoś kompetentnego:P
pytanie tylko po co?
Dla zabawy oczywiście :D
bez kombinowania, wystarczy zakupić E30 325ix i zabawa gwarantowana.
Bez problemu dałoby się to zrobić...Oczywiście trzeba się liczyć z gorszymi osiągami i większym spalaniem więc nie wiem czy to dobry pomysł.Jeśli chcesz np poprawić właściwości jezdne zimą to kup nówki opony i załóż szpere jak nie masz ;]
Nic nie zastąpi napędu na 4 koła - hmm fajnie to zrobić i może było by gites :) Wieksze spalanie hmm aaa czy to moze więcej palić ??? Gorsze osiągi hmm przy 200KM to chyba tego specjalnie nie odczuje ?!
Mam porównanie bo kolega kupił 525iX ale po jakimś czasie zrezygnował z przedniego napędu i samochód odżył a spalanie się zmniejszyło.
Jak ktoś chce się bawić z napędem na 4 łapy, to kupuje E34IX i rozbitka E36 M3 i przekłada stamtąd motor a z E34 miskę i napędy ;) Wszystko plug&play ;) Najwięcej zabawy to upchanie złożonego motoru w komorę e32, czyli i tak prościzna ;) Wtedy jest ponad 300KM z 4-rołapem. Ciekawe ile napędy wytrzymają :D