Witam jaka jest pojemnosc baku paliwa w mojej e38 740ia z95r??
Chce pojechac za granice (po paliwo na UA) na wycieczke :hihi:
Wersja do druku
Witam jaka jest pojemnosc baku paliwa w mojej e38 740ia z95r??
Chce pojechac za granice (po paliwo na UA) na wycieczke :hihi:
jak się nie myle, to 85L:)Cytat:
Zamieszczone przez krzysparco
to ogolnie mala spodziewalem sie wiekszego przy takim spalaniu auta:)
Nie odzywałem się, bo mogło mi się coś pochrzanić, ale z tego co pamiętam:
- wersja z nivo 95
- wersja bez nivo 85
Mi pod korek weszło 90 litrów.
mi wchodzi 95
U mnie 740ia z 2000r z wnioskowań przy tankowaniu pod korek 85 litrów choć w teście na liczniku pokazuje 80 litrów.
mam 740i z 95 i mi wchodzi 85l pozdrawiam
OK dzieki koledzy w tygodniu robie zielona karte i pojade na UA:) po paliwko 2,70/L sprawdze tamtejszy gaz 1zl/L
Pozdrawiam
Ja mam w long-u i mam 100l :D :D
Intactus
Chyba jak zalejesz pod korek ;D :PCytat:
Zamieszczone przez intactus
Intactus nalewa też do spryskiwaczy ;D.Cytat:
Zamieszczone przez Lilka
U mnie pokazuje 80+ w poliftowym longu.
Chyba jednak mam bak 100l bo tyle nalalem i jeszcze zostalo przeciez troche paliwa.
http://img690.imageshack.us/img690/9985/img1378v.jpg
:shock: w morde... nie dosyc ze kroja prawie 5-taka za litr to jeszcze na dystrybutorze waj***a :(Cytat:
Zamieszczone przez LeSiO
W e38 były dostępne zbiorniki paliwa 85l i 95l. Więc skoro ktoś twierdzi, że wchodzi mu 100l to chyba sobie leje paliwo po nogawkach albo na prawdę w spryskiwacze :faint:
Chyba jednak nie masz 100l bo takich nie było!!!
2 rodzaje zbiorników
85l
16111183145
16111181867
95l
16111182044
16111183325
*diesle mają inne numery zbiorników ale litraż ten sam.
A co do tego że wejdzie 300ml więcej jest spowodowane tym że do baku od korka idzie wąż/rura (jak zwał tak zwał) i to w nią wchodzi ewentualne nadto.
Swoją drogą jak Ty na stację dojechałeś skoro cały bak Ci wszedł :shock:
albo stacja paliw ma odpowiednio "tunningowane" dystrybutory :(Cytat:
Zamieszczone przez Lilka
wystarczy kanisterek 10L i kilka razy zatankowac na roznych stacjach- zdzwicie sie jak bedzie sie zmieniac jego pojemnosc :D
prawda, mi na statoilu wchodzi do 5L baniaczka 6 litrow :D
Pięknie :faint: .
o 20% kantuja? co za madafekery jedne :mad: mi przy swiecacej sie rezerwie wchodzi 22 galony czyli jakos 83 litry plus odrobina rezerwy z baku. Wiec chyba zbiornik mam na 85 litrowCytat:
Zamieszczone przez krzywy191
Cytat:
OK dzieki koledzy w tygodniu robie zielona karte i pojade na UA:) po paliwko 2,70/L sprawdze tamtejszy gaz 1zl/L
Pozdrawiam
Nie rób jej tego, nie lej paliwa z UA tym bardziej LPG, polonezy i zamordowane VW ledwo sobie radzą z gazem z UA więc ja bym nie ryzykował
od 740i (iL) - 750i (iL) 95 L bak o ile dobrze pamiętam :roll:
wg danych na 7er.com wszystkie modele od 735i, które posaiadały Nivo były wyposażane w 95litrowy zbiornik paliwaCytat:
Zamieszczone przez Silent
Zwrócę tylko uwagę na jedną prawidłowość:Cytat:
Zamieszczone przez Lilka
- na zdrowy rozsądek to Nivo jest pod większy bak a nie większy bak pod Nivo
Każdy kto ogarnia do czego jest przeznaczone zawieszenie Nivo - nie tylko w modelu e38, ale ogólnie w BMW (jednakże stosowane wedle tej samej zasady nie tylko przez BMW) powinien zauważyć ten błąd.
Zdaje sobie sprawę że tak napisali na 7er.com, jest to ogólnie szeroko rozpowszechniona informacja powielana bezmyśle za opsiem z katalogu.
Odnoszenie się do opisów z katalogów na zasadzie dogmatu i bez zdrowo rozsądkowego podejścia na ogół skutkuje właśnie takimi błędami.
Jeśli ktoś ma inną wersję - chętnie poznam, tylko najlepiej niech dobrze ją arguemntuje :6:57: bo już kilka dyskusji z tego tytułu mamy za sobą.
a widziales napisa na dystrybu. ze min 10 litrow?? pewnie te pierwsze sa mega kantowane a reszta juz OK, wciskasz pistolet, cyferki idą a paliwo leje sie po sekundzie, niezauwazyles?Cytat:
Zamieszczone przez matraks
Cytat:
Zamieszczone przez sz4l0ny
Dla samochodów z regulacją poziomu czyli nivo (kod wyp. 220) był montowany bak 95l!!!
Dane wg ETK BMW więc chyba wiarygodne źródło danych.
Ale czemu taka zależność jest tego nie wiem.
A dla ciekawostki powiem że we wszystkich 750 były montowane baki 95l.
Wyjątkiem są auta z pakietem na złe drogi (kod wyp.815) gdzie był montowany bak 85l. Nie wiem niestety co to był za pakiet.
No a u mnie mimo że nivo mam to jest 85L. Patrzałem na http://www.realoem.com/bmw/select.do i faktycznie jest takie coś jak "Pakiet na złe drogi".
Supermen - wszystko się zgadza. Nie podważam wiarygodności tych źródeł, bo jeśli przeczytałeś to co napisane powyżej zależność większy bak + Nivo jak najbardziej istnieje.Cytat:
Zamieszczone przez Supermen
Zaryzykowałbym tylko stwierdzenie że to nivo jest pod duży bak a nie duży bak pod nivo.
I to właśnie o pokazanie tej zależności chodziło mi poruszając tą kwestię.
Odnośnie opcji o mniejszej pojemności baku którą znaleźliście w ETK, jest podobnie opcja zwiększająca pojemność baku dla "export vechicle" kod opcji 850.
Ta opcja tak samo jest powiązana z nivo, jednak różni się w zależności od modelu.
największy zbiornik miały E-32 102litry ja taki mam i się zgadza po zapaleniu rezerwy weszło 94litry to pasuje plus rezerwa daje 102l.
Hej może nie pojemność ale inne pytani
czy też macie tak że jak włożycie ten cały pistolet, otworzycie ogień :hah: to od razu wam odbija?
Przez to nie mogę zablokować ;/ i trza trzymać
Można oczywiście troszeczkę wyciągnąć i wtedy blokować, ale boję się że może wypaść i płynne złoto poleci na wszystkie strony ;(
Trzeba wkładac na tak zwane dwa zęby i rura.:)
Cytat:
Zamieszczone przez joe white
Nie do spryskiwaczy nie leje paliwa :P a do baku jak pisałem w chodzi mi 100l już parę razy zdarzyło się że na oparach dojechałem do stacji i nalałem ponad 90 litrów paliwa :D :D :D :D
Intactus
Mi kilka razy udało się zatankować powyżej 90L, także zakładam że książkowe 95 litrów jest prawidłowe, w 100 nie uwierzę, bo dojeżdżałem na stacje na oparach, a wskaźnik poziomu był poniżej zera.