Hej. Zastanawia mnie czy mozna ja zamontowac do przed lifta. Chodzi mi o ta chwomowana listwe.
Wersja do druku
Hej. Zastanawia mnie czy mozna ja zamontowac do przed lifta. Chodzi mi o ta chwomowana listwe.
-------------
Potwierdzam bo sam mam :D
Na allegro tego nie ma . Moze ktos wie jaki to nr czesci? I jak to sie prezentuje z pomaranczowymi migaczami ?
ja mialem taką sliczną listwe, ale niestety kierowca bombowca cofał busem i rozwalim mi calą tylna klape, w nowej juz tej listwy niemialem, kupilem z allegro za 100zl i ......... srednio jestem zadowolony, niejest taka jak orginalna, ładna metalowa ale nie taka jak kiedys
A mi się to nie podoba, mogę komuś odsprzedać (oryginał, nie allegro :) ).
Ja kupiłem w Asso parę lat temu i kosztowało coś koło 50zł, ale to jakiś czas temu było no i Rabat był . :cool: Sprawdź ile teraz to kosztuje, bo kupisz "chinola" drożej niż Oryginał. ;)
Ostatnio sprawdzałem ceny kilku pierdół do E32 i ceny w zł w ASO były +/- 2x$ z RealOEM ;)
W piatek podjade zapytac jaki koszt. Nistety nigdzie nie ma zdjecia jak wyglada taka blenda z pomaranczowymi migaczami.
jak to nie ma... ? u mnie jest na aukcji na zdjęciu ;D http://moto.allegro.pl/bmw-740ila-lo...270952958.html
wielkie dzieki ! Wcale zle to nie wyglada . Jak cena bedzie przystepna to kupie sobie .
Wg ETK 130zł za nową.
Najciekawsze jest to, że blenda US kosztuje 170 :P
jak potem wygląda sytuacja z dostaniem kwadratowej rejestracji ?Cytat:
Zamieszczone przez cursor
Idziesz do Wydziału Komunikacji, wypisujesz kwitek zamówienia tablicy kwadratowej o numerze rej. takim jak Twój. Koszt to 52,5 PLN. 40 PLN tabliczka i 12,5 PLN naklejki legalizacyjne. Czas oczekiwania do tygodnia (przynajmniej u nas). Załatwiałem temat 2 tyg temu więc jestem w miarę na bieżąco.Cytat:
Zamieszczone przez djB_M_W
Więc koszt to nieco ponad 50 zeta + 170 za blendę USA a poprawa wyglądu auta bezcenna ;)
a jak wygląda montaż takowej blendy US do przed lifta? Ja zawsze myślałem , ze to klapa ma małe wycięcie pod wersje US. A z tego co mówicie wynika, ze wystarczy zalożyc blende US i będzie wejście pod małą tabliczkę? to ja juz chce to mieć.
Dokładnie tak jest.Cytat:
Zamieszczone przez staniu
Musisz tylko jeszcze dokupić 2 plastiki te trzymające blendę i do których przykręca się ramkę z tablicy.
W wersji ECE masz takie tylko 2, a w wersji US masz 4. Otwory pod te zatrzaski powinny być w klapie, szajba je miał.
Temat wałkowany chyba 1,000,000 razy... :roll:
Podpowiem że:
- tak, blenda US to tylko plastikowy element mocowany do klapy,
- tak, można ją kupić w polskim ASO,
- tak, w przedlifcie i polifcie jest tak samo,
- nie, polski "kwadrat" nie ma takiego wymiaru jak tablice amerykańskie (choć może wygląda gustownie na Ursusie),
- tak, można i warto dorobić sobie tablice na wymiar (właściwy to 6"x12"),
- nie, w naszym cudnym raju nie jest to "legalne" (jak wiele rzeczy),
- nie, "blenda US" to nie jedyny element odróżniający specyfikację niemiecką od północnoamerykańskiej.
Ogólnie jak już robić - to polecam tak jak mam to w moim aucie.
A dlaczego wszyscy tak dążą do uzyskania wyglądu "amerykańskiej" wersji?
Tak samo jest z obrysówkami w kierunkach, większość aż kipi z podniety na sam widok.
Rafciu, jak mi odpowiesz dlaczego jedni wolą blondynki a drudzy brunetki to ja chętnie odpowiem na Twoje pytanie. ;)
Haha, z jednej strony racja, a z drugiej strony widziałeś kiedyś amerykańską furę w stylu europejskim? :P
na coś takiego czekałem! thxCytat:
Temat wałkowany chyba 1,000,000 razy...
Podpowiem że:
- tak, blenda US to tylko plastikowy element mocowany do klapy,
- tak, można ją kupić w polskim ASO,
- tak, w przedlifcie i polifcie jest tak samo,
- nie, polski "kwadrat" nie ma takiego wymiaru jak tablice amerykańskie (choć może wygląda gustownie na Ursusie),
- tak, można i warto dorobić sobie tablice na wymiar (właściwy to 6"x12"),
- nie, w naszym cudnym raju nie jest to "legalne" (jak wiele rzeczy),
- nie, "blenda US" to nie jedyny element odróżniający specyfikację niemiecką od północnoamerykańskiej.
Tu się zgadzam. Tyle że ma jedną zaletę. Jest LEGALNY ;) A z racji że moje auto spędza więcej czasu poza granicami niż w PL to jest dla mnie bezpieczniejszym rozwiązaniem.Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
Powiedz gdzie w PL dorobią?Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
Mysle ze na Allegro, chodzi tutaj o takie z naklejanymi literkami. Druga rzecz można w jakichś agencjach reklamowych popytać, powinni zrobić.
Nie chcąc zakładać nowego tematu spytam tutaj - jak blenda jest mocowana do klapy? Mowa o normalnej, europejskiej wersji. Tam na górnej części są spinki jakieś? Trzeba ściągać wygłuszenie klapy, żeby ją zdjąć?
Jedna i druga jest tak samo montowana. Różnice są tylko w kołkach, do których przykręca się tablicę rejestracyjną. US ma ich 4(2 na górze, 2 na dole - w klapie wszystko było przygotowane u szajboosa), a europa ma tylko 2 na środku.
Z tego co pamiętam to przy lampkach są takie zielone gumeczki w budzie i tak samo na dole jest kilka, a kołki są chyba w blendzie.
Dziękuję :)
Oczywiscie, ze widzialem. W Polsce wszyscy chca miec 7er w stylu US a wlasciciele siodemek w USA przerabiaja swoje BMW na styl europejski :) Komedia... Zmieniaja kierunki z przodu na cale biale, a blenda EU jest tu tak samo poszukiwana jak blenda US w Polsce :D Cudze chwalicie a swego nie znacie...
Miśki jest w stanie mi ktoś podpowiedzieć co trzeba poczynić żeby na tył E38 ładnie pasowała legalna tablica dwurzędowa? Taka blenda US? Gdzie ja dostac i ile kosztuje?
Aso,alledrogo.
http://allegro.pl/blenda-us-bmw-e38-...282499605.html
Nasza tablica i tak będzie za duża...
na tablicy.pl była ostanio za 200zł ale podobno samoróbka z wersji eu
A probowal ktos zamiescic nasza dwurzedowa tablice na normalnej klapie? Moze ja troche podciąć od góry żeby była niższa, na dole to nie bo bedzie brzydko wygladac ale na gorze moze troche by uciął ? Wiem ze nie bedzie takiego efektu jak przy klapie US ale z braku laku... Wolalbym nie bawic sie z tablicami z allegro, zbyt duzo jezdze i nie mam czasu na tlumaczenie policjantom co i dlaczego.
Może ktoś ma na sprzedaż taką Blende?
Przecież można ją kupić za 200 pare zł w ASO w Litwie..
Wystarczy poszukać na forum-kawałek tego plastiku naprawde dużo nie kosztuje nowy.Po co tak kombinować żeby było 50zł taniej?To jest chore.