Zamieszczone przez
ArekB
Trochę może podsumuję:
1. Sprawdź na 100%, że masz odpowietrzony układ chłodzenia
2. Sprawdź elektrozawory. Włącz zapłon i poproś kogoś, by przełączał ciepło-zimno na konsoli, w tym czasie słuchaj jak pykają zawory, dotkniesz ręką to też czuć. Jeżeli je odepniesz, powinny być otwarte. Przewody za zaworami (między zaworami a grodzią) mają oczywiście być gorące, jak ma grzać.
3. Jeżeli grzeje tylko na obrotach (miałem tak) to padła pompka obiegu przy zaworach, a raczej skończyły się szczotki węglowe. Szczotki da się wymienić, wymiar 5x5x8 (lub 9). Szczotki z transportem wychodzą chyba 25 złotych. Mogę dopisać gdzie kupowałem (na aledrogo są po 15 sztuka plus wysyłka). Fotostory jak wymieniać łatwo znaleźć w sieci, potrzebna jest tylko szpulka nici.
4. Jeżeli masz odpowietrzony układ, sprawną pompkę małego obiegu (auxiliary pump) i sprawne zawory, to dalej spróbuj podmienić cały panel sterujący. Gdy po tym wszystkim nie będzie grzać, to współczuję, bo następny etap to wywalenie deski rozdzielczej i szukanie igły w stogu siana. Ewentualnie sprawdź jeszcze wszelkie bezpieczniki związane z ogrzewaniem.