W końcu prawdziwy następca e38:
http://motoryzacja.interia.pl/samoch...dukcji,1517481
Nowa 7ka nie podoba mi się z przodu (te wielkie nery...) ale to jest piękne.
Wersja do druku
W końcu prawdziwy następca e38:
http://motoryzacja.interia.pl/samoch...dukcji,1517481
Nowa 7ka nie podoba mi się z przodu (te wielkie nery...) ale to jest piękne.
przydało by się więcej fotek ;) chętnie bym sobie takim wynalazkiem pośmigał...Jeśli chodzi o ogromne coupe to chyba na dzień dzisiejszy jak dla mnie prowadzi Passat CC
mówisz masz :D http://www.7-forum.com/news/Eleganz-...BMW--3302.htmlCytat:
Zamieszczone przez Jakub
dzięki ;) no no, na fotkach wygląda sympatycznie ;) w rzeczywistości pewnie budził by respekt na ulicach ... ( jak prawie każde BMW zresztą :):)
FAKT podoba mi się bardziej od F01 ale póki co jest poza moim zasięgiem więc wracam do rzeczywistości i wole e66 :P
Po prostu piękna...
Auto piekne ale czemu akurat to ma byc bardziej godny nastepca dla e38 niz F01 to za cholere nie rozumiem.
mnie jednak bardziej lezy F01 :]
Ma w sobie więcej hmmm sportowej lekkości niż F01 a której dużo posiada E38 że tak górnolotnie odpowiem. F01 dla mnie jest w porządku poza tym potężnym i ciężkim nochalem z wielkimi nerami przez które cały czas sprawia wrażenie potężnej limuzyny (którą jest :) ), a Grand Coupe jest i wielkie a jednocześnie sprawie wrażenie zwinnego dokładnie tak jak E38.Cytat:
Zamieszczone przez kri100s
Bo jak sama nazwa mówi jest to Coupe czyli całkiem inny segment niż 7er i moim zdaniem nie ma nic wspólnego z E38. Idąc Twoim tokiem myślenia, równie dobrze można by F10 porównać do E38. Gabarytem nie odbiega wiele od E38, a wrazenie też sprawia barziej agresywnego samochodu o charakterze sportowym.Cytat:
Zamieszczone przez Lord_Jim
Temat był omawiany na gorąco gdy auto miało premierę na targach w Shanghaiu i nie wiem co ma GC do 7er?? To zupełnie inny segment a GC będzie konkurencją dla CLS od Mercedesa...
O KURCZE! Piękna :oops: ciekawe jak wygląda w środku?
Obejrzyj sobie link który dodał Wiesław, mnie niestety środek rozczarował.
Ale to koncept, więc może się jeszcze zmieni.
Wolał bym środek podobny do F01, a tutaj poszli w kosmos.
Dokładnie - środek z Fki i miodzio. Ale E65 też w srodku super a 6tka juz nie jest taka powalająca i sądze że tutaj będzie podobnie...Cytat:
Zamieszczone przez tomcad
w x6, x5, f01, f10, jest prawie taki sam środek więc pewnie i w gran coupe też taki puszczą.
a tak moim zdaniem to środek 7er powinien być różny od innych modeli tej marki - tak jak w merolu np. a u nas wszystko na jedną linie idzie :/ Środek w f01 - świetny ale powinni wymyśleć coś nowego dla "rodzeństwa" 7mki
Czas się panowie przyzwyczaić do nowych samochodów. To już na prawdę kwestia najbliższych lat gdzie futurystyczne samochody będą podążać ulicami w tedy to GC będzie pięknym nawiązaniem do tradycji samochodowych ;D
Im więcej nowych samochodów z serii wypuści BMW na rynek tym szybciej e32 zdobędzie status samochodu kolekcjonerskiego :cool: ;) :hihi:
Racja ZOOFY, mi jeszcze 5 lat zostało i staram się o żółte tablice :D a co do Grand Coupe to świetny projekt, w przeciwieństwie do 5gt , x6 oraz x1 które mi jakoś nie podchodzą. Jak miałem praktyki w Mercedesie to akurat wtedy CLS wchodził na nasze salony i wydawało mi się, że nic mu urodą nie dorówna, ale Grand Coupe może to zmienić :)
Ale i tak historia modelu e38 mnie rozbawiła :what: a szczególnie koniec produkcji e38 Rok 2001: na widok zdjęć nowego, kontrowersyjnego modelu e65 klienci tłumnie ruszają do salonów aby kupić ostatnie sztuki e38. :x :what: ;D
a propos środka.. w/g mnie brakuje tam przytulności. i jeszcze jedno co z ekranem? jest coś małego , wąskiego.. może się wysuwa? no i te trzy chromowe pokrętła jak w przedwojennych radiach :D Mi się to nie podoba.
Ale z zewnątrz to kurde zachwyca bez dwóch zdań!
Środek miał być pewnie na sportowo i nowocześnie.
No i tak wyszło :D
Zegary to jakiś Star Trek albo Alfa Romeo, niegodne dobrej marki...
Miejmy nadzieję, że to concept i jeszcze nawiążą bardziej do innych modeli.
Środek na 100% bedzie inny. Moim zdaniem bedzie taki sam jak w f01 i dobrze bo deska i zegary bardzo mi się w niej podobają, dużo bardziej niż w e65. Chwała BMW że zostało przy klasycznych zegarach a nie jak Mercedes czy Jaguar przy ochydnych cyfrowych.
Chwała chociaż za to.. Ale deskę już i tak w e65 spaprali :x BMW miało charakterystycznie zwrócony kokpit do kierowcy-jak w samolotach a w e65 tego zabrakło (Podobno oszczędności projektów). Nie bez powodu na masce i klapie mamy rozpędzone biało niebieskie śmigło.. A BMW kiedyś produkowało silniki lotnicze:)Cytat:
Zamieszczone przez Przemik
kurde, piękna jest ...
Piękna. Szkoda tylko że taka niedostępna.
---Cytat:
Zamieszczone przez coboss
---Cytat:
Zamieszczone przez tiger81
Oj Panowie, kiedy BMW wypuściło E38, w tej klasie (duże limuzyny) był tylko jeden model. Patrząc na samochody z tamtych lat tylko BMW miało przy swoich gabarytach i funkcjonalności limuzyny tak mocno sportowych charakter i lekkość wyglądu. Teraz, świat poszedł do przodu (ale czy napewno... ;) ) i większość marek klasy Premium ma przynajmniej po dwie limuzyny w ofercie. Jedną nazwijmy ją typowo „prezesowską” a drugą usportowioną. I o ile BMW 7 po E38 poszło drogą wytyczaną przez limuzyny Mercedesa W140 to Grand Coupe (ciekawe czy będzie to seria 9 czy jeszcze jakaś inna) wróciło duchem do idei E38. Tylko w nowoczesnej formie.
Żeby wam to zwizualizować to Grand Coupe przy aktualnym BMW 7 wygląda jak E38 przy Mercu W140. A to że teraz to ktoś nazywa segmentem CLS... cóż ten Mercedes też ma więcej z ducha E38 niż E65/66 czy F01 :)