witam.
poszukuje schematu elektrycznego systemu DSP w E38 , jest to chyba pierwsza odłsona tego sytemu ze sterownikiem procesora dzwieku umieszczonego obok radia po prawej stronie
Wersja do druku
witam.
poszukuje schematu elektrycznego systemu DSP w E38 , jest to chyba pierwsza odłsona tego sytemu ze sterownikiem procesora dzwieku umieszczonego obok radia po prawej stronie
Szukasz schematu wzmacniacza czy dokumentacji elektrycznej systemu w samochodzie?
dokumentacji/schematu w samochodzie , chodzi mi o to ze bym wiedział jaki kolor przewodu jest podłaczony do danego głosnika, podłaczenie zasilania ( choć to akurat nie jest trudne) i rozpiska wszystkich wtyczek tzn. gdzie i do czego sie je wpina ( nie chodzi mi o pinologie) , mam cały zestaw z oryginalna (całą) wiązką , wzmacniaczem i sterownikiem a chce zaadoptowac ten system do innego samochodu ( tez BMW )
pozdro.
Polecam WDS-On Line. Linki znajdziesz na forum.
OK , dzieki , znalazłem ten link zobacze czy mi pomoże :)
schemty okazały sie pomocne , znalazłem to co chciałem i teraz pozostaje juz tylko modzenie ;)
dzieki za pomoc :>
qaz, chcieć to móc ;)
Powodzenia :)
mam jeszcze jedno pytanie dotyczące DSP , ze wzmacniacza do radia idzie taki cienki przewód ekranowany z koncowkami jak do telefonu albo jakiegoś modemu komputerowego.
czy ktos moze wie za co on odpowiada
Cyfrowa linia ze zmieniarki do wzmacniacza.Cytat:
Zamieszczone przez qaz
Możesz podać ten link do schematu? W wolnej chwili chciałbym opracować profi system do e38 na komponentach Tonsila.Cytat:
Zamieszczone przez qaz
hmm.... tylko ten przewód jest chyba wpinany do radia bo on jest spiety razem z przewodem antenowym i idzie do samej deski rozdzielczej a radio ma takie małe gniazdo .Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
dopytuje sie o takie rzeczy bo musze jakos "oszukac" wzmacniacz i podłaczyc inne radio jak fabryczne i ze by to działało bo podobno działa to tylko z fabrycznym radiem
YBSA link http://www.bmw-planet.com/diagrams/r...8old/index.htm
Dzięki za link. Jeżeli ten kabelek jest spięty z przewodem antenowym to najprawdopodobniej jest on do separatora antenowego bądź wzmacniacza antenowego.
znaczy sie nie jest połaczony elektrynie tylko mechanicznie w wiązce ze by sie samopas nie plątałCytat:
Zamieszczone przez YBSA
Dokładnie. Ich izolacje są ze sobą złączone.
wiem ze to moze nie jest jakies wielkie HALO ale udało mi sie uruchomic DSP po za oragnizmem "matki" czyli w innym samochodzie :D .
postaram sie od razu odpowiedzieć dla czego tak bardzo mi na tym zależało , bo większość moich znajomych mówiło ".... a po co to robisz , to nie gra az tak dobrze i lepiej "zrobic" jakis zestaw audio ..." a ja odpowiadałem ze jest to "produkt" BMW i jak dla mnie to głowy wcale nie musi urywac a nikt czegos takiego nie bedzie miał i cały ten zestawik zajefajnie świeci a kokpicie i tyle.
to tyle, pozostaje mi juz tylko pociągnąć całą instalke w samochodzie , samochód to E30 cabrio