-
Wtam wszystkich
Jak w temacie, witam wszystkich uzytkownikow forum!
Mam na imie Andrzej i posiadam e23 728i, ktora mam zamiar zamienic na e38, niewiem jeszcze z jakim silnikiem. Chcialbym dowiedziec sie na co szczegolnie zwrocic uwage kupujac e38 z manualna skrzynia biegow? Co do silnika, nie mialem okazji jezdzic zadna e38, rozwazam 3.0 m60 ze wzgledu na kulure pracy i chyba nie wysokie spalanie? Ale mam pewne obawy, czy taki silnik nie bedzie zbyt slaby. Jak w praktyce wyglada roznica w spalaniu pomiedzy m60 3 i 4 litra? Czy tez lepiej bedzie poszukac samochodu z silnikiem m62 ? Co do wyboru silnika, musze sprawdzic kilka samochodow z ogloszen, wtedy bede mial mniej wiecej jasna sytuacje ile mocy potrzebuje. Jesli ktos z forumowiczow mogl by polecic jakis sprawdzony samochod byl bym bardzo wdzieczny. Do tej pory ogladalem jedna e38 V8 z Gromnika, niestety w nocy, mialem po drodze jadac do Krakowa, niewiele wiec moge powiedziec, ale wlasciciel mowil ze samochod ma nowy lakier polozony 3 lata temu, oprucz tego mial zdemontowana klamke z prawych drzwi, podobno miala dojsc na dniach. Ogladalem tez 728iA w komisie w Krakowie, straszny zlom, malowany, zle spasowane blotniki, zderzak tylni, na samochodzie widac poczatki korozji. Zamierzam ogladnac ten samochod w najblizszym czasie http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3904899
moze ktos zna to auto?
Z gory dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam.
-
Witaj kolego. :)
Co do twoich poszukiwań polecę zagłębienie się w nasze forum dużo tu znajdziesz. Wszystkie twoje pytania i wątpliwości co do silników i mocy zostaną rozwiane. Decyzję trzeba zawsze podjąć samemu - więc polecam lekturę, co prawda jest tego trochę ale z pewnością znajdziesz tu sporo ciekawych tematów.
W celech porównawczych zapraszam na spocik 10.02.2008 gdzie będziesz mógł osobiście zobaczyć jak wygląda przekrój produkcyjny tego modelu... :D
-
witam i zycze owocnych poszukiwan.ps.krzywy ma do sprzedania zobacz w galerii jeo auto/
-
Witam :)
Poszukaj w dziale "allegro, ebay i inne" są tam aktualne opinie na temat ogłoszeń, żebyś na darmo nie jeździł :) Ogólnie w polsce ciężko będzie Ci znaleźć, chyba że od kogoś z forum, kolega Krzywy191 sprzedaje 730i, a Boss740i 740i w manualu
Jeśli masz szukać z allegro daruj sobie i od razu jedź do niemiec, ja to przerabiałem w tym miesiącu i po kilku obejrzanych "ideałach" pojechałem do niemiec i kupiłem tam.
Pozdrawiam
-
popieram kolegę tristeza -> u mnie podobna historia i podobne wnioski :)
-
Witam,
jesli chcesz pogadac i poogladac, mozesz do mnie podjechac po 04.02. bede w nowym saczu u siebie.
Pozdr.
-
Witka!
Co do tej z Twojego linka to - może będę nudny- ale kierka wyjechana jakby miał z 400Tkm, skóra też zjechana
Podjedź na zlot to Ci pokaże jak wygląda skóra z przebiegiem 174Tkm :D
-
No masakra. Auto na pewno nie jest warte kupna, chociażby z tego względu. Jeśli tak wygląda wnętrze, ciekawe jak jest z resztą :>
-
Witam. Pokaż fotki swojej rodzyny e23 728i
-
-
witam,
a co powiecie o tej siodemce http://moto.allegro.pl/item295407229_bmw_730i.html ? bylem ja ogladac majac po drodze, ale bylo ciemno i nie wiele moge powiedziec, na jednym zdjeciu widac zdemontowane obicie drzwi, jak ogladalem tez bylo zdemontowane, bo koles czekal na klamke. Wogole warto kupowac rocznik 1994, wiadomo pierwszy rocznik produkcji, tak samo z silnikami m60 i m62? Jest miedzy nimi duza roznica?
aha zdjecie mojej siodemki:
http://i39.photobucket.com/albums/e1...0080112003.jpg
troche brudna po trasie:P lepszych nie posiadam, nie jestem na swoim komputerze.
moglby ktos porownac spalanie silnikow m60 i m62 w obu pojemnosciach? Czy mocniejszy silnik w trasie przy szybszej jezdzie nie bedzie palil podobnie, lub nawet paradoksalnie mniej ze wzgledu na mniejsze obciazenie? Jak wyglada spalanie w miescie?
-
moje zdanie,;WYDECH JAIKS TAKI NIEPASUJACy
tak to jak na ten ro jest wporzadku,ogółem jest ładna
http://img262.imageshack.us/img262/9450/soneczkoih6.jpg
-
Troszke zmęczona brak xenonów,fikołki i kierka taka zmachana , w manualu taka dziwna...
-
Tego egzemplarza, za takie pieniądze niewarto !
Ja bym nie kupił :)
-
Reaktywuje temat, poniewaz kupilem 740i z Nowego Sacza, ta z otomoto, do ktorej link podawalem w pierwszym poscie.
Niestety mam juz 2 problemy, pierwszy z nich pojawil sie gdy chcialem sprawdzic czy samochod ma ten szybki start(?), wiec tylko na chwile zakrecilem rozrusznikiem, nie odpalil wiec chyba nie ma, ale od tej chwili zaczela swiecic kontrolka poduszki. Samochod przed kupnem byl sprawdzany laptopem przez grega38, za co chcialbym mu tutaj podziekowac i nie bylo zadnych bledow. Wiec w czym problem?
A druga rzecz to juz pierdola, mianowicie lampka oswietlenia punktowego dla kierowcy, cos wczoraj przestal dzialac jej wlacznik, tzn wogole nie mozna go wcisnac, nie slychac klikniecia, co z tym zrobic?
Pozdrawiam i dodaje 2 fotki z ogloszenia.