planuję zakup e34 540 w manualu
zapraszam do dyskusji byłych , obecnych lub przyszłych użytkowników w/w auta
każde info mile widziane
Wersja do druku
planuję zakup e34 540 w manualu
zapraszam do dyskusji byłych , obecnych lub przyszłych użytkowników w/w auta
każde info mile widziane
Tzn. jakie info ? O czym info ?
o aucie infoCytat:
Zamieszczone przez xsilver
Chyba najbardziej bezawaryjny model bmw. Bardzo przyjemne auto. Duzo gadzetow pasuje z m5. Mimo pancernosci chyba w PL nie ma aktualnie na sprzedaz ladnej sztuki z oryginalnym manualem. Pisz co chcesz wiedziec.
Pozdrawiam
Bezawaryjne auta!! Zawieszenia dużo wytrzymalsze niż w e38 i ogólnie uważam,ze mocniejsza konstrukcja!
Osobiscie mialem 520 88r która "nie jeździła" ;D ale wyglądała cudownie po 2 latach :) ,potem miałem M5 93r i taka bym wolał niż 4.0!
Najpiękniejszy dźwięk ze wszystkich m-powerow,dużo fajniejsze zawieszenie i silnik nie do zajechania..!
Podobnie jak Kolega powiedział: ogólnie szukając po Allegro itp będzie trudno.. :/ ,proponuje prędzej po forach szukać.
Pozdrawiam
Ma wszystkie zalety i wady E34, wszystkie zalety i wady M60. Zdarzają się problemy ze skrzynią biegów (z synchronizatorem drugiego biegu).
Tak jak koledzy pisali - z zakupem będzie duży problem (jeżeli szukasz czegoś w bdb. stanie na allegro).
puki co mam czym jeździć więc kolejnego auta nie potrzebuję na wczoraj
wyrosłem też już dawno z kupowania na szybko i na gorąco
generalnie przymierzam się powoli (czyt. bardzo powoli ;) ) do e36 M3 lub e34 M5
a ta 540 ma być taką namiastką
tak w ogóle to chyba zatrzymałem się w latach 90-tych jeżeli chodzi o BMW :D
zgadza się !!! też miałem M5 z 93 r. <------ C U D O !!! :DCytat:
Zamieszczone przez grabol
apropo e34 540.....rozglądałem się ostatnio po ogłoszeniach, bo byłem ciekawy za ile można taką kupić i powiem szczerze, że większość autek z krajowych ogłoszeń to złom:/
Jedną znalazłem, na którą można było zwrócić uwagę ale w KOMBI.
auto ma służyć do zabawy , w touring'u chyba nawet lepiej
możesz zrobić komuś psikusa takim dużym,niezdarnym,rodzinnym kombi ;)
widok miny takiego delikwenta - bezcenny ;D
:D :D :D
dziś znalazłem ładnie wyglądającą na fotkach e34 m5:
http://moto.allegro.pl/item117253753...ory_super.html
znacie ją może ???
ten też ładny......tylko te lusterka jak dla mnie porażka:P
ahhh piękne są te samochody....chętnie wróciłbym do tego modelu !!:)))
szkoda tylko, że tak niewiele zdrowych egzemplarzy zostało:(((
Ta z Radomia nie jest tak idealna jak opisuja.
Ta niebieska jest ok, nie jest bezwypadkowa, ale jest zdrowa. Znam obu poprzednich wlascicieli. Aha lusterka pochodza z e34 m5 po lifcie.
hola hola , nie tak prędko , byłem pierwszy ;DCytat:
Zamieszczone przez FCB
Camil mógłbyś to rozwinąćCytat:
Zamieszczone przez Camil
Cytat zainteresowanego kiedys (tak, przewija sie w ogloszeniach od przeszlo roku z coraz to nizsza cena) "Dzwoniłem ostanio do Radomia. Jest ogłoszenia na allegro za 21900. Miałem niezły ubaw. Na początku facet mówi, że ma kilka samochodów a tym jeździ czasem od 4 lat i nic nie wie o nim. Potem zaczyna sobie przypominać różne rzeczy i mówi co jest do zrobienia. Opowiada o super zamienikach jakie zastosował (hamulce od 535 E34) i inne.
A tak wogóle to kupił ją od właściciela "ponad 10 klubów nocnych" w Trójmieście. BUAAAACHAAAACHAAA . Pracuje w Gdańsku od 5 lat i do 10 umiem liczyć, ale jakoś się tych "klubów nocnych" nie mogę doliczyć. Na koniec mi powiedział że jak szukam super sztuki to żebym szukał dalej. Więc szukam "
Bylo cos o niej jeszcze, ale odnalezc nie moge wiec zametu sial nie bede.
Co do niebieskiej sprowadzil ja kolega ktory sie swojego czasu pasjonowal m5 e34 (byla to jego 4ta sztuka), odsprzedal koledze i teraz jej wlascicielem jest moj znajomy Pawel, rowniez pasjonat BMW, szczegolnie Emek(ma e36 m3 jeszcze). Zadbana jest napewno.
Pozdrawiam
Drugi cytat, ale nie dam sobie nic uciac (chociaz nie przypominam sobie w ciagu 2 lat innej sztuki z radomia)
"Koledzy,
obejrzałem ten samochód z pod Radomia w sobotę. Gdyby nie to że było mi po drodze i nie straciłem kasy na paliwo oraz czasu, więc to co zobaczyłem przełknąłem z uśmiechem. Inaczej sprzedający miałby wpierd...na podwórku
Samochód był niby w japoni, potem w irlandi. Odstanie parę lat przestał w bezruchu na słońcu - odklejona cała tapicerka w środku i wszystko wyblakłe. Samochód rozbity tył i przód - żle spasowany, korozji dużej nie stwierdziłem ale samochód cały porysowany i wypolerowany na siłę z przetarciami lakieru. Silnik uruchamia się ciężko i pracuje c***... w środku podoklejane kontrolki i cała tapicerka razem z deską była rozbierana. Samochód miał na szybach resztki glonów od stania pod chmurką. Takie coś miał mercedes którego kupiłem z policji po 9 latach postoju.
Sprzewdający to handlarz, który ściąga różne badziewia z irlandi. Powiedziałem mu żeby sobie wybił tą cenę z głowy i jedynie na co może liiczyć to 10-12 tyś z przeznaczeniem na części. Na dowidzenia dostał rozkodowany przez Marcina Os VIN. A w ogłoszeniu dalej karaluch pisze 1996 jako rok produkcji.
Nie warto zawracać sobie nią głowy. "
Nie pokrywa sie jedynie ostatni wlasciciel.
:640:Cytat:
Zamieszczone przez Camil
serdeczne dzięki za pomoc
heh tak właśnie mi się wydawało....aż za pięknie na tych fotkach to wygląda:P
i weź tu jedź przez całą Polskę po auto
25-30 tysi to chyba minimum jakie trzeba za takie auto dać
Jesli jestes serio bardzo zainteresowany m5 to dokladnie moge jeszcze dowybadac ta niebieska. Generalnie tam jest najwieksze zaglebie Emek lat 80tych i 90tych. W tym moja byla e24.
dzięki za propozycję pomocy , mam nadzieję na skorzystanie z niej w przyszłości...Cytat:
Zamieszczone przez Camil
zakup to niestety nie wszystko , trzeba jeszcze utrzymać na określonym poziomie co w przypadku moich obecnych kosztów utrzymania domu i rodziny nie byłoby możliwe ;(
stąd właśnie pomysł na 540
Jest w kraju na sprzedaż ładne 540i 6-gang cena to około 25 000zł i to normalna cena na takie auto :)
Jakby co pisz na pw to dam Ci numer do sprzedawcy bo nie chce robić reklamy na forum.
Co do M5 gdyby w tej cenie było jakieś ładne 3,4 to warto wziąć ale w tej cenie M5 z roku 1992-1994 z trzymającym moc silnikiem raczej nie trafisz niemiaszki nie są głupie.
A brać M5 3,6 to bez sens w 4,0 M60 robisz luźniejszy wydech potem zwężka z dolotu wylatuje i na koniec profesjonalny program i masz spokojnie 310-320KM i o 40Nm więcej jak 3,6 takie 540 nie zostaje zbytnio w tyle nawet za 3,8 widziałem na własne oczka :) A ścigało się z M5 3,8 po lifcie w idealnym stanie za kupę sianka:)
A co sądzimy o tym modelu hmmm zajebiaszcze autko :)
zna ktoś może to auto ?
http://otomoto.pl/bmw-m3-C14469526.html
cena dobra ale czy aby nie za dobra ? (czyt. niska)
Sorry ale w tej cenie to można zdrowego 328 szukać a nie M3, chyba, że te 286KM chcesz mieć na papierze tylko lub w dowodzie :)
LoLo ta żółta M3 to jest taki szrot podobno, że szkoda gadać...kiedyś przypadkowo na jakimś innym forum trafiłem na wątek tego autka....dodam tylko, że na ogłoszeniu wisi już baaaaaaardzo dłuuuuugo (chyba z rok).....może znajdę temat o niej to podejślę :]
coś mi posta wcięło wcześniejszego...
no nieważne
czyli to jedna z tych "okazji" :640:
z ciekawości podjechałbym ją oblookać ale nie dość że mam nogę w gipsie to jeszcze dzieciak mi się rozchorował tak więc na razie jestem uziemiony ;(
Auto długo wisi i zmienia miejsca .Jeśli mnie pamięć nie myli to stało w tym komisie.
Cytat o zoltej
"Byłem oglądałem i jeździłem, ogólnie przerywa przy przyspieszaniu, kopci na niebiesko...
Chyba wystarczy. Ale za 19 tys. chyba niczego dobrego sie nie spodziewasz.?"
Powrócę do tematu M5 z Radomia, ponieważ drugi cytat wrzucony przez Camila dotyczył innego auta. Tekst dotyczył świeżo sprowadzonej z Irlandii, która był na sprzedaż w Jedlni Letnisko - okolice Radomia. Stała na tablicach WRA.
Ta, która jest obecnie w ogłoszeniu to jakieś inne M5 ale na temat jego stanu nic nie wiem.
pzdr
Lolo chcesz mocne E34 to szukaj kolego na bmwsyndykat tu przeważnie są 7. Tam napewno znajdziesz odp samochód. Ale niestety prawda jest okrutna-szykuj grubą kasę na takie bmw.
Dobrze Oczko, ze rozjasniles. Co do kasy to wszystko jest wzgledne i nie ma reguly, ze wysoka cena to dobry stan, trzeba szukac na spokojnie lub kupic taniej i samemu poeobic(osobiscie preferuje te metode).
no niestety kaski trzeba trochę wydać ale mnie się na szczęście nie spieszy ...
Tą żółtą M3 oglądałem rok temu. była wtedy wystawiona za 25tyś w tym samym komisie na Grunwaldzkim ;)
Nie jechałem nią, ale na pierwszy rzut oka nie było strasznej tragedii - była malowana cała, ale wydawała się prosta, wnętrze też akceptowalne, silnik chodził przyzwoicie bez wyraźnych niepokojących objawów. Ale tak jak piszę nie jechałem nią więc wszystko może się zdarzyć. Nie kupiłbym jej teraz choćby przez to że stoi nieużywana na powietrzu ponad rok.
Pozdr
nie no jasne tylko że wiesz jak
to ja tej pani już podziękuję ;)Cytat:
Zamieszczone przez Camil
Kowalski nie kupuje M by jeździć z rodziną do kościoła i do pracy. Auto pracuje raczej w górnym zakresie obrotomierza po to są robione.Byle tylko robić to z głową. Harmonia niesamowita-Seryjnie powinny wychodzić bez audio.