...............
Wersja do druku
...............
To chyba nie ten dział.
Sylwekk możliwe ,bo nie bardzo wiedziałem gdzie to ulokować, to proszę przenieś gdzie trzeba
Poproś moda.Cytat:
Zamieszczone przez Mirek
Kilkakrotnie już było o tych ramkach Mirek ;)
Wszystko możliwe ale na ten temat na forum nić nie widziałem :shock: spox
Było o ramkach ale chyba każdy się zastanawiał ile kosztują, a teraz wiadomo :)
System ten został zbudowany w celu:
- użytku na torach wyścigowych (dlatego też jego płynne działanie jest możliwe nawet przy
prędkościach rzędu 250-260 km/h), na pokazach motoryzacyjnych,
- użytku na pokazach motoryzacyjnych lub innych imprezach okolicznościowych,
- użytku w miejscach o dużym ryzyku kradzieży pojazdu, poprzez zasłonięcie tablic utrudnia,
się złodziejom identyfikacji właściciela i modelu samochodu,
- użytku w celu zachowania anonimowości przed np. restauracją czy pubem.
SYSTEM TEN NIE ZOSTAŁ ZAPROJEKTOWANY W CELU ŁAMANIA BĄDŹ OMIJANIA PRAWA POPRZEZ UKRYWANIE REJESTRACJI POJAZDU.
HAHAHAHAH :D:D:D
Dobra ale co wam da zasłonięcie rejestracji jak jeszcze mamy na szybie nalepke z numerami tablic :)
Szanowny kolego a kolega słyszał ,że wycieraczkę szyby parkuje się na wysoości tej nakejki z numerami ??? Chyba nie :x :hah:
no dobra o tym nie pomyślałem heh
Pietrek, kupujemy to hahahhah
za drogie hehe ;d
Mi się wydaje że taniej będzie kupić klej i liścia przykleić lub drugą ramkę na podmianę i na trasę zakładać połamaną i w razie kontroli powiedzieć się się psa przed chwilą ustrzeliło :P
A jak Cię drogówka zatrzyma to jak im wytłumaczysz przyklejonego liścia? :hihi:
Po naklejeniu liścia mandat pewny :hah:
że przykleił się na jakąś kupe :D wystarczy dobra gadka :D
Znajomy cały czas śmiga bez naklejki na szybie, a tablicę przednią cały czas ma zasłoniętą obciętą chinką zapachową (po odcięciu dołu wygląda jak listek). Za brak naklejki mandat jest 50zł, za listek chyba tyle samo, bez punktów. Kalkulacja jest prosta, tym bardziej że trzaska po 60-100 tys rocznie, głownie trasa.
Ramki podobają mi się, gdybym więcej jeździł to chyba bym zakupił.
PS. Słyszałem w latach 90tych, że coś podobnego Niemcy już mieli
Dobre, Prawie jak Gadżet z "THE TRANSPORTER" ;p
No chyba jednak nie prezes bo ta jest warta uwagi :cool:Cytat:
Zamieszczone przez tuczi77
A te o których rozmawialiśmy to był bubel garażowy w którego sprawne działanie nikt nie wierzył ;)
no dobre to jest
i w cenie 1 dobrego mandatu
hmmm...
Tylko pod warunkiem, że nie złapią Cie na suszarkę.Cytat:
Zamieszczone przez LoLo
fajna sprawa, chcesz sobie wieczorem jechac "przepalic auto" ;) i fotoradary nasz w d....pie hehe
Cytat:
Zamieszczone przez Jacko
i tu się troszke mylisz....za brak naklejki mogą Ci zabrać dowód rejestracyjny.......ostatnio miałem taką akcje bo nigdy nie mam czasu zrywac i naklejać nowych...no i ostatnio pany policjanty mnie zatrzymali(oczywiście za co innego) no i była dyskusja na temat tej własnie naklejki....i mało zbrakło
Ja nie mam ani rej (zastąpiłem blendą) ani naklejki.Jeżdżę wszędzie i kontroli jeszcze nie miałem ;)
To tylko kwestia czasu :)Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Dżuda, każdy Ci powie że naklejka jest wymagana. Przy pierwszej kontroli (jeśli zauważą jej brak), to jak będzie normalny policjant to każe Ci ją nakleić, a jak dziad to dostaniesz mandacik i też każe ci ją natychmiast nakleić. Jeśli jej nie będziesz miał przy sobie - poleci dowód. Oczywiście w zależności od humoru Pana Policjanta. :P
Nie mądruj mi się tutaj... żarcik ;D
A tak na poważnie to Irku doskonale sobie z tego zdaję sprawę.Naklejki nie mam od kiedy mam auto.W schowku sobie spokojnie leży i jak coś to nakleję a mandatu nie przyjmę tak czy inaczej(będzie to zależeć od mojego humoru a nie policjanta :hihi: ;D )
pozdr
A za brak naklejki są punkty ? Chyba nie, wiec ja tam wole taki mandat niz za prędkosć - hmmCytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Kwestia naklejki została już wyjaśniona. Koniec z tym OT.