witam ma pytanie ile kosztuje nowa taka naklejka w serwisie ???czy ktoś się oriętuje ?
Wersja do druku
witam ma pytanie ile kosztuje nowa taka naklejka w serwisie ???czy ktoś się oriętuje ?
A co Ty kolego kombinujesz ?? Tabliczka znamionowa nie jest częścią zamienną.Cytat:
Zamieszczone przez oizo_pl
lol nic stara uległa zniszczeniu
:oCytat:
Zamieszczone przez oizo_pl
Zadzwoń do ASO i wszystko będziesz wiedział, a informacją podziel się z innymi. Jeszcze nie słyszałem, żeby komuś się ta tabliczka "zniszczyła"
pozdrawiam
jak jest wypadek to i tabliczki brak:D
-------------
:xCytat:
Zamieszczone przez Damias
Jeśli w trakcie wypadku zniszczyła się kompletnie tabliczka znamionowa, to znaczy że przynajmniej do przedniej szyby auta już nie ma.
jasne... ja ma na fartuchu w x5 tez jest na fartuchu wiele nie trzeba , nawet jak jest cała to przy klepaniu się zniszczy , ale czy to ważne !!!
Mialem podobna sytuacje w mercedesie 300 ce 124 . Po wypadku numer vin okazal sie byc nieczytelny . Wszystko zostalo zgloszone na Policje a potem na przegladzie zostal nabity numer na kielichu + nowa tabliczka z nr . Bylo to juz jakies kilka lat temu wiec nie wiem jak dokladnie to zalatwic w dzisiejszych czasach .
ja wiem serwis :) podajesz vin i zamawiają nową naklejkę za jedyne parę stówek ale ile dokładnie to nie wiem
Tabliczkę nawet możesz kupić na allegro:
http://allegro.pl/item1148300322_tab...tabliczki.html
Później musisz jechać do diagnosty w celu nabicia numerów.
kolego :shock: hehe nie o taką tabliczkę chodzi :)
ta 3 z linku kojarzy mi się z nekrologiem ;D
juz wiem :D tak jeśli chodzi o tą naklejkę czarną na której się znajduje (kod koloru ,rodzaj auto np 740 ia . itd ) kosztuje w granicach 60zł po utraceniu bądź zniszczeniu tej naklejki udajemy się do serwisu z dowodem rejestracyjnym oraz z dowodem osobistym wypełniamy formularz i czekamy do 14 dni :)
Odgrzeję trochę kotleta.
Dzisiaj moja BMW była na badaniu technicznym. Diagnosta nie miał absolutnie żadnych zastrzeżeń ale nie mógł nigdzie znaleźć tabliczki znamionowej pod maską. Na kielichu Vin jest oczywiście ale tabliczki ani śladu. Gdzie w e38 powinna się takowa znajdować? Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, aż do dziś. Może odpadła albo... sam nie wiem. Nic nigdy nie było kombinowane z autem - wiem bo znam ją praktycznie od nowości.
kolego tabliczka jest za prawą lampą między błotnikiem a obudową filtra powietrza
Szukałem i nie znalazłem. Albo jestem ślepy albo faktycznie jej nie ma. Kontaktowałem się z ASO BMW Best-Auto z Lublina. Bez problemu dorobią tabliczkę na podstawie dowodu i vinu. Jest jednak jeden mały szkopuł: Pan z ASO nie wie jaka tabliczka (czy naklejka czy na nity) powinna być w e38 ani nie wie w którym miejscu powinna być. Czy ktoś mógłby mi na jakimś zdjęciu lub rysunku zaznaczyć miejsce spoczynku owej tabliczki? I proszę o podpowiedź: nity czy naklejka?
Tabliczka u mnie jest na nity (Zdjęcia nie zrobię bo mam auto u mechanika)