Witam.
Czy ktos wie jaka jest średnica cylinderka w 4 tloczkowym zacisku hamulcowym w E38, 730d. Mam uszkodzoną oslonę cylinderka i nie mogę jej dostac. Może jakieś podpowiedzi.
Pozdrawiam Waldek
Wersja do druku
Witam.
Czy ktos wie jaka jest średnica cylinderka w 4 tloczkowym zacisku hamulcowym w E38, 730d. Mam uszkodzoną oslonę cylinderka i nie mogę jej dostac. Może jakieś podpowiedzi.
Pozdrawiam Waldek
Nie wiem jaka jest średnica ,ale na 100% tylko kupisz ta osłone w ASO ,tylko oryginał.
Ta osłona jest z blachą żeby można było ją wprasować do zacisku :cool:
42 mm - Będziesz miał problem z zakupieniem zestawu naprawczego ... Podpowiem ,że dużo tańsze są zaciski z Iveco 35-10 gdzie Brembo montowało takie same układy hamulcowe :)
Neuf te reparaturki z Iveco nie pasują do e 38, bo nie są usztywnione wewnątrz blachą ,nie da sie ich założyć ,próbowałem. :) Zgadza sie jedynie średnica tłoczka :)
Dziękuję za informacje. Dowiedzialem się ze oryginalne osłony trzeba kupic na dwa cylinderki po jednej stronie tarczy. Cena kompletu 105zl.
Nie wiem jednak czy da się je samemu zalożyć biorac pod uwagę że muszą byc wprasowywane- co to znaczy.
Da się samemu założyć :)
Jeśli ktoś to robil to proszę o informację czy trzeba rozpoławiać zacisk zeby wyjąc cylinderek., czy jest jakiś inny sposob na wymiane tej oslony.
Dziwne ,że nie pasują ponoć ... Skoro to takie same zaciski i u mnie jakoś przypasowały ...
Nie rozpoławiaj zacisku bo później go nie uszczelnisz ... a tłoczek wyjąć to banalna rzecz ,demontujesz go tak jak każdy inny.
> Ok to w takim razie podaj nazwę producenta reperaturki i jej kod :)Cytat:
Zamieszczone przez Neuf
Producent NK (z tego co pamiętam ) ale po roku innej roboty o numery już mnie nie pytaj ...
Wtaj Neuf.
Mechanik upiera się , ze trzeba rozpolowic zacisk.Czy rzeczywiście da sie wyjąc bez rozpaławiania. Cylinderek nie jest zapieczony, chociaz chodzi z oporem.Boje się zeby czegos nie popsuł tym bardziej ze zacisk nie byl od nowości rozbierany. Proszę o dorade.
Moja rada, zmień mechanika ;)
Nie gadaj z tym dzikim mechaniorem ... Blokujesz jakimś kluczem 3 tłoczki , wciskasz pedał w podłogę i tłoczek wychodzi u mnie wyszło i to bez bólu :)
Zmierz dla spokoju 1 część zacisku i na oko jak mocno chowa się tłoczek no i zobacz jaka jest dziura w miejscu pracy tłoczka :)
A jak on jest taki kozak to niech rozpoławia zacisk ale później na swój koszt go uszczelnia :) Przy takim układzie na pewno spuchnie gość bo silikonem może sobie uszczelniać wannę :P
Cytat:
Zamieszczone przez Neuf
> No wlasnie ,nikt o takich reparaturkach z NK nie wie oprocz Ciebie ,wiec dla mnie nie istnieja :P
Tylko oryginal :) za kosmiczne pieniadze.
Jesli chodzi o ropzlawianie zacisku ,to zaden problem ,obie strony laczy rurka ,albo oring ,jaki kupisz wszedzie :)
A może po prostu kupić używane ceny za zadbane ok 200-250zł sztuka.
Chłopaku nie żartuj i nie wypisuj bzdur bo to robi się mało śmieszne ...Cytat:
Zamieszczone przez ELVIS
Jak nikt nie potrafił Ci znaleźć reperaturki z NK to idź do jakiejś bardziej rozgarniętej firmy ... podpowiadałem ,że to są takie same zaciski jak z 35-10 może po tym coś zakminisz :)
Skoro zacisk łączy tylko rurka którą kupisz w każdym sklepie to powiedz mi jak on po środku jest uszczelniony ?? Chyba takiego zacisku na oczy nie widziałeś i nie masz pojęcia o czym piszesz ... Kup sobie takie rurki i oringi i uszczelniaj swoje zaciski tak - powodzenia z uszczelnianiem zacisku rozpołowionego. Wtedy zobaczysz co to są za pieniądze za reperaturkę ...
Jeśli nie znasz tematu to lepiej nic nie pisz zamiast komuś bzdury doradzasz ...
Cytat:
Zamieszczone przez Neuf
Syneczku ,to od Ciebie bzdury slysze o tych zaciskach , jak mi byly potrzebne reparaturki to Cie o nie pytalem na gg i pisales to samo co tutaj ,czyli zero konkretow ,tylko ze z NK i tyle ,ale jakos ich nie znalazles :hah:
Jezeli chodzi o firme to pytalem w AP i nie bylo ,a wtedy tam byles obecny :hah:
Moze i sa takie same zaciski jak w Iveco ,nie przecze ,ale nam sa potrzebne reparaturki zeby to naprawic ,a nie informacja jaka dajesz ,ze zaciski sa takie same jak w Iveco !!! :what:
Piszac o rurce mialem na mysli rurke ,ktora jest na dole zacisku i laczy dwie jego polowki ,chyba taka zauwazyles ??? :)
Mam nadzieje ,ze nam teraz wylozysz a jaki sposob sa uszczelnione obydwie polowki zacisku ???
Mialem w rece oryginalny komplet naprawczy i byla tam reparaturka na tloczek i oring srednicy okolo 5 mm ,ciekawe do czego :cool:
p.s. jest w Bialymstoku sklep z rurkami do BMW ? :hah: :hah: :hah: jak tak to gratuluje !!!
Kolego Elvis proszę przyhamować emocje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kolego Komando ,jestem spokojny ,ale tez "chlopakiem " dla kogos nie jestem :)
W pierwszej kolejnosci zwroc uwage koledze Neufowi :)
Oki jeśli ktoś zachował się nie odpowiednio to nie należy zaraz wszczynać "burdy",bo zaczepki do nieczego nie prowadzą,oczywiście będę ten temat obserwował i oczywiście zwrócę uwagę jak kolega Neuf będzie nie odpowiednio komentował Twoje zdanie ;)
Ps. Sory że spytam, Jesteś chłopcem czy dziewczynką a może.... :hah:
Dziewczynka :hah: :hah: ale juz z kims chodze :)
To teraz rozumie Twoje obruszenie ;D ;DCytat:
Zamieszczone przez ELVIS
Elvisku litości ... O ring i tłoczek ... Genialne uszczelnienie nie wiem czy zauważyłeś ale to jest tylko zestaw naprawczy do samego tłoczka ... Zapytaj tych misiaków w AP czy nie mają w Ferrodo czegoś takiego jak zestaw naprawczy do Iveco z określeniem w nawiasie BREMBO , a się zdziwisz ,jak nie znajdą to powiedz im ,ze są borowikami bo już 2 lata temu w systemie to mieli :)
Teraz mi opisz jak z tego twojego magicznego zestawu oringów jesteś w stanie wyczarować coś co uszczelni zacisk rozpołowiony ( czyli rozłożony na 2 części ) nie myl tego ze zdemontowanym tłoczkiem :) Ten punkt uszczelnienia jest najważniejszy chłopie.
Rureczki do BMW to zaproponowałeś pierwszy TY w swoim zestawiku naprawczym wiec możesz sobie pisać coś na Białystok jak Ci nie pasi , jeśli masz inne problemy emocjonalne i nie wiesz jak odpisać na poziomie to pisz do BRAVO - tam Mariola odpowie na każde twoje pytanie...
Dla mnie nie jesteś człowiekiem do rozmów na wystarczającym poziomie.
Nadal twierdzę ,że nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz :)
Cytat:
Zamieszczone przez Neuf
> Neufiku .... w Twojej firmie AP nie mieli o tym pojecia ,podobnie jak Ty ,bo podajesz tylko jakies ogolne wiadomosci ,zero konkretow :)
> Ne musisz mi tlumaczyc co jest w takim zacisku najwazniejsze ,to tylko hydraulika i tak samo jest wazne uszczelnienie tloczka jak i szczelnosc zacisku :)
> Widze dalej ,ze nie kumasz czaczy ,piszac o rurce mialem na mysli rurke jaka laczy obydwie polowki zacisku ,nie mozna jej nie zauwazyc :) i ta laczaca rurka jest tak samo wazna jak uszczelnienie tloczka i zacisku w polowie :)
> O rurkach ze sklepu Ty zaczales pisac ,wiec nie pisz mi farmazonow o jakims poziomie bo mnie smiech ogarnia.
> Przyhamuj troche kolego bo caly czas jestes agresywny ,zamien te agresje na konkretnie informacje jakie potrzebuje nasz kolega :)
> p.s, nie mam nic do Bialegostoku miasto jak kazde :) ale buractwo mnie wkurza :cool:
> Panie Komando dziewczynka jest spokojna ;D
Witam.
Zakonczyłem naprawę osłony na jednym cylinderku zacisku hamulcowego. Wszystkim bardzo dziękuję za wymianę zdań. Mogę teraz podsumować naprawę.Uszkodzenie osłony przeciw - pyłowej ( bo tak się nazywa w BMW) zostało odkryte przy wymianie klocków i tarcz. W 730D E38 z 1999r zacisk jest 4-ro tłoczkowy systemu Brembo. Taki sam zacisk jest np. w BMW 728i. Cylinderki górne mają srednicę 44mm a dolne 40mm. Ułożone są parami naprzeciw siebie. Komplet osłon przeciw pyłowych na 4 cylinderki kosztuje w ASO BMW 105 zł za komplet na jedno koło. Można tez kupić w Intercarsie za 60 zł za komplet. Trzeba jednak szukac do zacisku BMW 728i, bo tak maja zapisane w Intercarsie. Chcac wymienic oslony tloczków lepiej jest rozpołowić zacisk, gdyż pierścień osłony gumowej jest metalowy i mocno osadzony. Po rozpołowieniu jest piękny dostęp do podważenia osłony i wyjmuje sie bez żadnego problemu , unikajac uszkodzeń pierścienie prowadnicy cylinderka przy próbach wyrwania osłony bez rozpoławiania zacisku. Potem oczywiście mając dobry dostęp po zdjęciu uszkodzonej osłony można sprawdzić dokładnie stan cylinderka i pozostałych cylinderków. Założenie prawidłowe nowej osłony jest wygodniejsze przy rozpołowionym zacisku. Rozpołowienie samego zacisku to odkręcenie 4 śrub i rurki przepływowej plynu hamulcowego z jednej połowy zacisku do drugiej. Oczywiście nic nie trzeba uszczelniać bo po rozkręceniu do siebie przylegają po prostu dwie płaszczyzny metalu i nic więcej.
Pozdrawiam kolegów Waldek.
waldek, świetnie. Przyda się na przyszłość :cool:
a czy te zaciski brembo pracują na seryjnych tarczach i klockach czy moge sobie je zadoptowac np do 740i 99r