http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...-jazdy,1504299
to ciekawe kiedy do nas zawita sok z gumi jagód :)
Wersja do druku
http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...-jazdy,1504299
to ciekawe kiedy do nas zawita sok z gumi jagód :)
Myślicie że działa? Kto pierwszy testuje? ;D Plan - Najpierw bibka, gumijagody i kontrola radarowa ;D
Pozdr
Kocham swoje prawo jazdy- ja nie testuje :]
I tu się Maćku zgadzamy, ja też swoje bardzo kocham.Cytat:
Zamieszczone przez sennapowieka
prawda...Cytat:
Zamieszczone przez joe white
Nie ma bata, alkoholu z organizmu nie pozbędziesz się dzięki jakiejś mieszance,może ona jedynie pobudzić ,ale na teście krwi i tak będzie jasne :564:
:faint: Czego to ludzie nie wymyślą.
co za bzdura :/
Dobrze ze to we Włoszech a nie u nas takie wynalazki dzieciary testują :hah:
Najważniejsze, że skutecznie oszuka alkomat, a dla wielu wracających po kilkudniowych imprezach, świętach za 5 eur to złoty środek.
Nawiązując do tematu, wyobraźcie sobie taka sytuację. Jedziesz autem trochę "wczorajszy", zatrzymuje Cię patrol i nabierając podejrzeń co do stanu trzeźwości nakazuje "dmuchać". Odmawiacie i zabierają Cię na tzw. test krwi. I teraz, w drodze na komendę, wyjmujesz za pazuchy piersiówkę i na oczach władzy wypijasz. Co napiszą w raporcie? To że mieli podejrzenia co do stanu trzeźwości, ale faktem będzie, że spożyłeś go dopiero w radiowozie bezpośrednio przed testem. I jak tu udowodnić, że byłeś wcześniej pijany? :hah:
To mnie kolego zaskoczyłeś ... :xCytat:
Zamieszczone przez Ventola
To jest jedno z takich psychologicznych zaskoczeń jak na przykład takie:
Stoisz na światłach, nagle zielone, ruszasz i nagle samochód przed Tobą jest na Twojej masce, Ty w szoku... O co chodzi? Wrzucił wsteczny bieg, zanim połapiesz się o co chodzi, On zgłosi sprawę na komendę. Takie sytuacje drogowe... Uważajmy :mad:
Myślę że w laboratorium już to będą wiedzieć że 2 promile nie są od łyka piersiówki ;) Ale pomysł dobry. Kto testuje? :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Ventola
Się nie obejrzymy jak do polski takie świństwo trafi. A to dopiero będzie nawalonych jeździć :faint:Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
Tu nie chodzi o to, że ktoś już jedzie nawalony jak bela, ale trochę nieco wczorajszy. Skoro Policja nabrała podejrzeń to co będzie ryzykować. W przygotowanej piersiówce będzie woda, a więc stężenie alkoholu w krwi znacząco nie wzrośnie...czas gra na korzyść.Cytat:
Zamieszczone przez Supermen
Dosyć o sposobach, teraz co uważam. Jest dużo reklam/sloganów typu "Nigdy nie jeżdżę po alkoholu", a wielu myśli, że po alkoholu nie jeździ, bo pił wczoraj wieczorem, a jedzie dziś w południe. Nie zmienia to faktu, że jest nawalony. Dlatego reklamy powinny m.in. wpływać na uświadomienie właśnie tzw. "wczorajszego dnia".
Cos o identycznej nazwie sprzedaja w PL w dopalaczach...
masz nazwe tego specyfiku?Cytat:
Zamieszczone przez Camil
mam alkomat to bym go sprawdził jak to działa
szkoda że po wypiciu nie można tak fikuśnie sobie poskakać :( To wszystko oszukaństwo i tyle :D Nie ma skakania to nie jest gumisiowy napój :D Tę sprawę trzeba podać do rzecznika spraw konsumenckich :D
w Polsce też mamy sposoby. Przed badaniem krwi trzeba łyknąć setkę octu - wiem, że nie zdrowe, wiem, że ochydne ale to stary i sprawdzony sposób. Jednakże jakby wyszło coś innego, zdrowszego i w dodatku w miarę możliwego do przełknięcia to jestem jak najbardziej za.
Moja siostra mi dawala link, moze to co innego, ale nazwa ta sama. Prosze http://kolekcjoner.nl/produkt/gumijagoda/
Akurat ten środek działa - już jacyśtam eksperci się o nim wypowiadają po pierwszych badaniach.
Niestety jak się okazuje on ponoć równie wyniszcza organizm, jak sterydy.
No to podam Ci sposób.Cytat:
Zamieszczone przez positiv
Mojej koleżanki ojciec chleje wóde litrami.
Czasem wieczorem go prowadzą/niosą nieprzytomnego do domu, a następnego dnia rano siada do auta, a jak go policja zatrzyma to za dmuchanie ma "zero", a na szkliste oczy gada że "wczoraj spawałem bez maski".
Jako metodę ma, że wypija jednorazowo ok. 4L mleka (serio, taki wytrenowany organizm), i coś tam jeszcze, chyba szklankę oliwy, ale nie jestem pewien.
Nie wiem jak to dokładnie działa na organizm, ale w wydechu nie wskaże, a skoro chętnie dmuchał, to policja nie ma podstaw by go ciągnąć jeszcze na badanie krwi (co by dało ciekawy wynik).
;D ;D ;D
Tak więc skoro co niektórzy z nas potrafią wypić jednym wieczorem kilka litrów piwa, to ta sama akcja z mlekiem nie powinna stworzyć jakichś zatrważających problemów :x
no ciekaw jestem co to ma za działanie..