Witam jakie 7 miały odpalanie poprzez do tknięcie kluczyka bez jego trzymania do odpalenia???
Wersja do druku
Witam jakie 7 miały odpalanie poprzez do tknięcie kluczyka bez jego trzymania do odpalenia???
większość 750 miały montowane
funkcja się nazywa soft-start
Nie wiem jak to jest w 740 ale moja to akurat ma, chyba po lifcie też to był standard.
A jak to działa ? co to znaczy odpalenie przez dotkniecie ? moze ktos to opisze , ja mam 750 i nie wyczaiłem tej funkcji, pozdr.
-----------------
HI musze to wybadać , co jeszcze mam a niewiem ? ciekawe . dzieki.
Ja mam 735 z przed liftu i mam tą funkcję właśnie !
też to mam :) Fajna sprawa ale ciężko się odzwyczaić wsiadająć do innego auta :)
Mam tak samo z 7 mojego brata on tego nie ma a ja mam . Zawsze sie dziwie dlaczego nie odpalila . Jest to bardzo fajne udogodnienie .
A dodatkowy bajer to taki, że ten auto start można podciągnąć pod jakiś przycisk.
Widziałem jak chłopaki to podciągali pod przycisk na desce w drewienku po prawej stronie od kierownicy. Z reguły jest tam przycisk do sprawdzania ciśnienia w ogumieniu czyt. zupełnie zbędny :)
Ale co to za fan kiedy na przycisku od uruchamiania widnieje ikonka opony :P
Dokładnie:) wsiadasz do innego i zdziwienie czemu nie odpalił:D A gadżet faktycznie przyjemnyCytat:
Zamieszczone przez positiv
To się chyba nazywało komfort start a nie soft start z mojego vinu o ile dobrze pamiętam miałem to w E-38 po lifcie piekna rzecz jak się przesiadłem do 740 gdzie tego nie mam to kilka dni sie przyzwyczajałem :)
To nie jest ikona opony :) to bliżej niezidentyfikowany wzór :D stąd wielu długo się drapało po głowie od czego on jest.Cytat:
Zamieszczone przez Rafciu
A ja mam po lifcie i nie mam takiego bajeru szkoda :(
W naszej 7er 4.4 96' tez to jest :)
Mam tą opcję i nazywa się Komfort-Start ;) Wyczaiłem to dopiero po jakimś czasie, jak niechcący zeskoczył mi palec z kluczyka, a on sam odpalił ;D Spróbowałem drugi raz tylko dotknąłem kluczyk i dalej sam odpala :D
Bo w dieslach nie bylo to montowane.Cytat:
Zamieszczone przez Lisek
W 2 poprzednich miałem i jesli ma ktos funkcje kod to mozna odpalić auto z przycisku.
Potwierdzam :]Cytat:
Bo w dieslach nie bylo to montowane.
Nie wiedziałem, mega opcjaCytat:
Zamieszczone przez ROBERTO
Witam,
Posiadam funkcje KOD ale nie wiem jak odpalic samochod z przycisku?
Opje KOMFORT START mialy wszystkie E38 z silnikami benzynowymi M62 lub wieksze czyli uogoniajac kazda 735 740 750 po 96rCytat:
Zamieszczone przez kataniarz
Tak samo to wyczaiłem u mnie przez przypadek zleciały mi palce z kluczyka :)Cytat:
Zamieszczone przez max mt
A co do tego odpalania na KOD to jak to jest dokładniej może ktoś objaśnić ? Wpisujemy CODE i co następnie od razu odpał ?
EDYTUJ KOLEGO POSTY
Coś w tym stylu poszukaj w temacie "triki" :)
Napewno poliftowa benzyna- 735i, 740i, 750i, Te muszą to mieć w standardzie.
Funkcja CODE jest po to żeby auto nie zapaliło jeżeli uaktywnisz tą funkcję, taki dodatkowy immobilizer.Cytat:
Zamieszczone przez Silent
no domyślam się :D a co jak źle wpiszesz pare razy? jest jakis kod puk ;DCytat:
Zamieszczone przez lockbud
chyba nie ma, kiedyś próbowałem i z 30 razy wpisywałem błędny kod i nic się nie zablokowałoCytat:
wtedy auto wybuchnie :evil:Cytat:
...a jak zewrzesz klemy i zrobisz resecik to CODE znika niestety :/
Odświeżając temat ktoś posiadając tą funkcję przerabiał to na uruchamianie z przycisku?
Chętnie zapodałbym to u siebie.
ciekawe czy idzie to zakodować czy potrzebna jakaś przeróbka w instalacji?
Znalazłem przyciski start/stop z modułem do odpalania pasujące idealnie pod instalację z funkcją komfortowego odpalania. Jedyne 140zł :)