Czytałem, że ponoć działa ERA i ORANGE. Próbowałem wszystkich sieci i za każdym razem SIMkarte prufen. Czyli prosi o sprawdzenie karty sim. Dodam, ze karty z chipem, czyli takie jak powinny być. Czy to mozliwe, żeby tel miał jakiegoś simlocka?
Wersja do druku
Czytałem, że ponoć działa ERA i ORANGE. Próbowałem wszystkich sieci i za każdym razem SIMkarte prufen. Czyli prosi o sprawdzenie karty sim. Dodam, ze karty z chipem, czyli takie jak powinny być. Czy to mozliwe, żeby tel miał jakiegoś simlocka?
U mnie działają te krajowe jak i zagraniczne.
Spróbuj do centralki w bagażniku wsadzić kartę- komuś to pomogło
mi działa tylko play
Myślę, że prędzej jest tam brud lub zaśniedziałe styki. U siebie wkładałem tylko jedną kartę (Plus) i działała. Wiem, że w samochodzie mojego brata chodziła Era. Ew. może chodzić o jakieś zmiany w kartach SIM i być może jest jakaś nowsa generacja, która nie zawsze chodzi.
Nie wszystkie sieci dzialaja, mozna probowac jeszcze wsadzic karte do centralki zamiast do podlokietnika.
u mnie napewno w telefonie działa heyah, do centralki nigdy nie wsadzałem karty. Zagraniczne sieci też nie działaja wszystkie. Ciekawe dlaczego tak się dzieje... 8/
W podłokietniku działają tylko starego typu karty które z tego co pamiętam działają pod napięciem 1,2V jeżeli ktoś już bardzo długo swoją kartę SIM to raczej nie zależenie od sieci powinno mu działać Ja np mam kartę z ery która ma już z 10 lat i działa podłokietniku a nowa karta z ery czy tak taka już nie działa bo jest dedykowana na wyższe napięcie. Natomiast w bagażniku działają karty na 1,2V 1,4 V 1,6V i tam powinny działać wszystkie karty zarówno stare jak i nowe które przeważnie są na 1,6. Czasami zdarza się dostać pre paid z heya lub plusa gdzie są karty na 1,2 V ale to już rzadkość :)
no właśnie. To nowe karty bo kupowałem startery specjalnie dla e38 i teraz mam 3 nowe :D A w bagażniku w którym miejscu dokładnie znajduje się centralka?
Po lewej str tam gdzie navi i zmieniarka. A dokładnie po lewej str od czytnika navi.
Centralka znajduje się za zmieniarką najlepiej boczek ściągnąć tam gdzie jest zmieniarka(lewy strona) bo jest trochę ciężki dostęp.
No właśnie do zmieniarni dostep jest normalny a nic innego nie widze bo przykryte okładziną bagażnika. Ale ok już sobie rodadze. dzięki !