witam.czy orientuje sie ktos czy mozna gdzies kupic gumke od kluczyka i te plastiki co sa na wierzchu.(te na ktorych sa rysunki od czego jest dany przycisk.pozdr
Wersja do druku
witam.czy orientuje sie ktos czy mozna gdzies kupic gumke od kluczyka i te plastiki co sa na wierzchu.(te na ktorych sa rysunki od czego jest dany przycisk.pozdr
Chyba nie :(
trzeba zamawiać cały kluczyk (ok. 650 zł)
dokladnie nawet jak masz kluczyc z innego auta najmniejszej szansy nie ma na przekladke czegos :)
ale jak sa 2 takie same kluczyki z wygladu to gumka powinna pasowac
Dostałeś konkretną odpowiedź - reszta to ewentualnie Twoje eksperyment na Twoje ryzyko.
Ale ostrzegam, jak je zaczniesz koszt ostateczny i tak ok 650 zł :D
ja mialem 4 kluczyki z anglikow sa takie same i uwie mi na zaden sposob sie nie da go rozebrac na przekladke :)
Gumka jest zamocowana na stale jaka kolwiek ingrncja w nia zeby na przekladke zabrac wiaze sie ze zniszczeniem :)
chyba nie rozumiecie o co mi chodzi.jak rozkrecisz kluczyk i wymiesz caly modul to masz gumke i che wymienic ta gumke
Nie widze foto ...
NO ja Cie chyba rozumiem :) I sproboj wyjac ta gumke cwaniaczku :D
O ile mowimy o tych samych kluczykach ;)
wyjalem.chyba nie znajde pomocy na tym forum,wszystko da rade rozebrac tylko trzeba odpowiednio podejsc.a po drugie moje pytanie brzmi czy mozna cos takiego kupic a nie czy mozna rozebrac kluczyk.na powiekszonych zdjeciach wszystko widac.
Kupic nie kupisz prosto i na temat ...
Ja pisalem zewyjac nie mozna z innego kluczyka w ladnym stanie :)
Bo mam kluczyk ktory jest nowy nie uezywany i chyba bys nie wyjal tej gumki zeby nadal wygladala tak samo ;)
Poza tym co Ci da sama gumka jak masz tak obudowe wytarta ze nie widac prawie napisu LOCK :D
Przeciez masz milion innych forumow :) Moze ktos Ci lepiej poradzi :D
ojciec dokupywal do e39 kluczyk u breczki w ASO w bialymstoku, zwykly 250zl z pilotem 400zl
słuchajcie. Ostatnio nudziłem się i wymieniłem gumkę w pilocie. Trzeba ją obciąć do okoła.
zaraz wrzucę fotki :)
fakt ze kluczyk mam zjechany ale przeciez nie kupie samochodu dlatego ze kluczyk jest w marnym stanie.taki kupilem i chcialbym doprowadzic go do dobrego(przynajmniej) stanu.Cytat:
Zamieszczone przez trolu
1. rozbieram kluczyk.
2. wyciągamy nadajnik do centralnego zamka.
3. I teraz ostrym nożykiem od zewnątrz obcinamy gumkę, naciskając ją mocno od góry, żeby naprężyły się te ząbki które wtopione są w otwory :)
jak widać na fotce krzywo obciąłem przy przycisku od otwierania klapy.
3. Jak już wytniemy gumę to wycinamy ząbki te które trzymały przyciski w pilocie po lewej (dawca, kluczyk od e46)
wkładamy gumkę w pilota, która ma dookoła rowek który trzyma gumkę na miejscu.
4. Ja jeszcze przełożyłem z nowego pilota tą ala folię z przyciskami która, leży bezpośrednio na płytce scalonej, żeby lepiej kontaktowało.
Jak na pierwszy raz nie jest, źle, może niedługo będę miał drugi kluczyk, to zrobię to lepiej i dokładniej.
http://jan01.imgshare.us/Oui.jpg
kurcze ale wy macie "zajechane" kluczyki
http://images31.fotosik.pl/94/8a5ca201d3460f09.jpg
jak się ma 386000 km przebiegu to tak wyglądają :)
Jakies 2 tygodnie temu tez przeprowadziłem operacje przelozenia gumek w kluczyku.
Ogólnie to gumka jest zamocowana na stałe !! i nie da sie tego zrobic bez przeciecia pomiedzy przyciskami od otwierania i otwierania klapy. Zeby dobrze to zrobic trzeba poswięcic troche czasu. W moim przypadku było to konieczne bo stare gumki byly juz zniszczone a to moj jedyny kluczyk z pilotem. Jestem zadowolony z efektu pracy :)
tak masz racje trzeba przeciąć po miedzy przyciskiem otwierania klapy i auta, ale tego nie widać
Tak - po przecieciu skalpelem nie ma sladu i jest elegancko :)Cytat:
Zamieszczone przez kaamilalfa
panowie skad braliscie kluczyki na przekaldke?na szrocie kupie czy na forum?jaki koszt kluczyka?
Szukaj po szrotach z anglików itp itd
a ja zrobiłem tak ,że śladu nie ma :) zamieniłem kluczyki i teraz ganiam z moim byłym zapasowym i gumeczki są piękne :)
ja mialem problem z zamykaniem z pilota a mianowicie ten gumowy `bolczyk` co jest w srodku poddawal sie tak ze nie chcial wcisnac przycisku na plytce... rozebralem kluczyk i bez kombinowania z zamiana gumek dopasowalem taka tulejke z tworzywa i jak narazie dziala bez zarzutu.moze troche nie w temacie ale jesli komus sie przyda to fajnie :D
Witam,
jako opcja mozna to wziasc:
http://cgi.ebay.de/KS2-G-Klappschlue...QQcmdZViewItem
mam identyczny kluczyk w e32:)