Wiem ze powinno sie odkrecis 4 nakretki i wyjac lampe tylna .. Moje pytanie dotyczy sposobu , czy zeby wyjac lewa lampe trzeba rozbierac wszystko ? Tzn telefon zmieniarke i nawigacje ? Czy jest jakas metoda na podejscie tam z kluczem ?
Wersja do druku
Wiem ze powinno sie odkrecis 4 nakretki i wyjac lampe tylna .. Moje pytanie dotyczy sposobu , czy zeby wyjac lewa lampe trzeba rozbierac wszystko ? Tzn telefon zmieniarke i nawigacje ? Czy jest jakas metoda na podejscie tam z kluczem ?
Witam , nasadka + przegub i sprawa rozwiązana.
A ta nakretka calkiem po lewej stronie obok zarowki od stopu . Trzeba chyba byc magikiem zeby sie tam dostac .
Daje się radę nawet przez ten mały otwór przy czytnikach. Ja odkręcałem narzędziem co masz w piórniku w klapie czyli płasko-oczkową 8-ką ;) ale każde narzędzie jest dobre jak zadziała.
Jak za mało miejsca, to wyjmij czytnik navi i odchyl sobie kawałek boczka. Wówczas na 100% dasz radę
Ostatecznie na zlocie Ci pomogą/pomogę ;)
Też ją wykręciłem bez rozbebrania wszystkiego, tylko boczek zdjąłem.
sylwek7 nawet nie wiesz jak bym chcial na taki wasz zlot przyjechac ... niestety dystans jest zaporowy . Jutro biore sie za rozbieranie swiatel . Pozdrawiam
Domyslam się - tak czy owak powodzenia w sprawie lamp ;)
Panowie lampy juz zrobione . Poszlo bardzo gladko choc nie obylo sie bez wyciagania napedu od nawigacji i rozbierania boczku bagaznika ( z lewej strony ) . Martwi mnie tylko fakt ze moje lampy sa strasznie poniszczone od slonca jest na nich masa takich mikro pekniec .
W kazdym razie polecam wszystkim taka operacje , byla masa brudu w lampach . A i przydaje sie zaimpregnowac uszczelki i wypolerowac od zewnatrz lampy .
kolego też się zabieram za lampy powoli, pytanko czy podczas odkręcania lampy żarówki zostają na swoim miejscu czy trzeba je wykręcić?Cytat:
Zamieszczone przez technics
--------------
Żarówki zostają w lampie.
Cytat:
Zamieszczone przez Damias
dziękuję za podpowiedzi, jeszcze jedno pytanko odnośnie lamp tylnych, czym się różnią tylnie lampy przed liftem od tych po lifcie? są rozmiarowo takie same? szukam jakiś z białymi migaczami ale wszędzie piszą od 94r-2001r.Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
-------------
Tak jak koledzy pisali , mozesz wyjac zarowki a mozesz i zostawic . Ja osobiscie wyjmowalem mialem o wiele lepszy dostep do nakretek od lamp .