-
[mechanika] 730i v8
Witam mam takie pytanie otoz wczoraj zauwazylem ze przy odpaleniu auto strasznie dymi bialym dymem tak jakby para wodna i do tego dziwny zapach spalin tlumik zachowuje sie tak jakby sie dusil jak dodam gazu przy 6tys obrotach robi sie az bialo ale potem przestaje i czuc ze auto jest oslabione , natomias jak odepne przeplywke to dymu jakby bylo mniej. mam nadzieje ze to nie bedzie uszczelka pod glowica i dodam ze auto nigdy nie widzialo LPG , chcialbym poznac wasza opinie zanib mam latac po "fachowcach"
-
Ubywa płyn chlodniczy? Podgrzewa sie za mocno?
-
Nie ubywa plynu a nagrzewa sie normalnie :(
-
-
a cos wiecej o tej membranie :) jakie koszta i naprawa no i gdzie sie znajduje ? :)
-
z tyłu kolektora ta membrana, on tak dymi bo olej pije przez uszkodzona membrane. na to mi wygląda zobacz czy zasysa korek oleju na odpalonym i zatkaj palcem taką tam dziurke w membranie czy ssie tamtędy luft
-
Membrana lub odma jak kto woli jest z tyłu silnika i kupisz ją w ASO. Koszt poniżej 200 PLN i kup wraz z uszczelką
-
-
Kupilem ta Odme wraz z uszczelka (o czywiscie zadymilem cale Katowice zanim dojechalem do ASO) ale kurde mam cholerny problem z odkreceniem jednej sruby ktora jest na dole i za cholere misie nie udaje kombinowanie nie wiem kto to tak skladal ze nic tam nie podchodzi a obawiam sie ze chyba glowka sie wyrobila zastanawiam sie czego sprubowac i czekam na wasze propozycje :(
-
Ja ściągałem kolektor - wtedy można złapać żabą za łeb i wykręcić.
-
a moge prosic o jakas instrukce sciagniecia korektora bede bardzo dzwieczny :) no i oczywiscie gdzie sa swiece bo nie bardzo umiem znalesc :]
-
Swiece pod cewkami ma sie rozumieć, a kolektor to łatwo zdjąć tylko nie szarp na siłe jak już śrubt odkręcisz bo tam jest taka rurka na oringu z lewej str , i jak dobrze pamiętam trzeba najpierw listwe z wtryskami zdjąć i jeszcze wczesniej okablowanie
-
no wlasnie nie wiem jak sie do tego dobrac te listwy posciagac kurde
-
ja widziałem wczoraj jak mi mechanik ściągał kolektor, normalnie schodzi tylko trzeba wszystko wypiąć i uważać.
-
Wie ktos jak sie sciaga wtryski ? :(
-
one są na gumkach, sie je zwyczajnie wyciąga do góry, spryskaj jakim tam czymś żeby śliskie były . zreszta czekaj u mnie w krzakach stoi taka 730 zara zrobie filma jakiego
-
Mam dosc wazne pytanie :) czy to normalne ze w Korektorze znajduje sie olej??? I gdzie powinna wchodzic ta nowa uszczelka Odmy bo jak sciagnolem stara to nie bylo zadnej uszczelki.
-
no jak ten dekiel z tyłu jest zdupiony ta membrana to własnie ciagnie oil i kopci stąd oil w kolektorze
-
wkoncu poskladalem wszystko :) ale cos jest nie tak auto mi gasnie po chwili jak odepne przeplywke to nawet chodzi chwile polecial dym ale przestal natomiast pojawil sie inny problem slychac jakies powietrze z Odmy cos tam gwizdze / buczy moze czegos nie podpiolem ?
-
Na to wygląda - objawy jak przy zasysaniu lewego powietrza - sprawdź dokładnie wszystkie podciśnienia i zaślepki w odmie .
-
No i wlasnie nie mam zadnych zaslepek w odmie a conajmniej 2 dziorki powinny byc zatkane...
-
A w starej odmie nie było tych zaślepek (jedna mała i jedna duża pod kątem 90st) ?
-
no wlasnie nic nie bylo , jedna dziorke zaslepilem i odrazu czuc ze auto ma kopa :D
-
Pod jedną podpinasz podciśnienie do regulatora paliwa, a pozostałe dwie zaślepiasz.
-
czyli zostala mi jeszcze jedna do zaslepienia tylko ktora bo jest jeszcze jedna taka dosc duza dziora