Korwin nokautuje :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f7h9BtE8kFs[/youtube]
Wersja do druku
Korwin nokautuje :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f7h9BtE8kFs[/youtube]
No faktycznie KO :D.
Ma racje :hah:
...................
;D ;D ;D
Korwin jest debeściak bez kitu ;D "nie używam słowa na g bo mi się z gównem kojarzy" ;D gość miażdży :D
Jego syn ostro gra na automatach, też gość sympatyczny bardzo ;D
....................
Gość jest mega. No niema zmiłuj :D.
Dobry kocur :cool:
O w pytę KO w ciągu jednej gołoty.
I co najważniejsze, ma szanse wygrać wybory w tym roku.
Gość jest naprawdę wporządku. Ma dobry program (między innymi legalizacją trawki itp.)
Dla mnie Korwin jest Mistrzem ciętej riposty.
Jeszcze jak chodziłem do Liceum to strasznie nie lubiłem się z wychowawczynią - straszna feministka. Korwin kiedyś był u mnie w szkole na jakimś tam apelu i znając jego poglądy, wiedząc, że tamta k**** jest na tym apelu to specjalnie zapytałem go o feministki. On je oczywiście pojechał, tamta wzburzona wstała, zaczęła coś do niego gadać (chciała zabłysnąć intelektem) Korwin wtedy tak ją zgasił, że aż czerwona jak burak usiadła spowrotem ;D do dzisiaj to pamiętam.
Dla Korwina mam od zawsze SZACUN... :cool: Jego poglądy są w 95% zbieżne z moimi. Kłopot niestety w tym, że często strzela sobie w kolano waląc jakieś skróty myślowe, których ludzie nie rozumieją i które w TV lecą potem wyrwane z kontekstu w 30-sekundowym spocie.
Świetnie gada ;D Jakby został prezydentem to przynajmniej by śmiesznie było.
I dzieki Wam panowie wiem na kogo glosowac ;)
Jakby on został prezydentem w końcu byłby ktoś z jajami i odpowiednim podejściem do tego bajzlu :)
"Ja jestem w odróżnieniu do księdza jestem katolikiem" ;D ;D ;D Mega, takiego prezydenta nam trzeba :D
HAHAHAHHA nie no gościowi poparcie pójdzie na maksa ;D
Może i jego wypowiedzi są zabawne i w niektórych kwestiach ma rzeczywiście rację, ale tylko w niektórych.Ja bym jednak nie chciał, żeby był prezydentem Polski, bo Korwin od zawsze prezentuje bardzo skrajne poglądy, czasami bardzo głupie zresztą, które Polsce mogłyby nic dobrego nie przynieść.W swoich wypowiedziach prezentuje najczęściej tylko jedną stronę medalu nie zagłębiając się dalej w temat.Ale nie powiem, ciekawie się go słucha :)
Słowik, bez dwóch zdań nie powinien być prezydentem. Ideologia UPR jest bynajmniej debilna i kompletnie nie mająca szans bytu to chyba, że ktoś kocha anarchię ale gość mógłby być sejmowym krzykaczem zamiast Leppera, było by ciekawie.
Oj coboss, coboss... :roll: :roll: :faint:Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Po pierwsze mam dziwne przekonanie, że nie potrafiłbyś wymienić kluczowych kompetencji Prezydenta RP.
Po drugie ta - jak to określasz - "ideologia UPR" - to po prostu konserwatywny liberalizm. Czyli to, czym była kiedyś prawica, zanim różni SOCJALIŚCI (w rodzaju PiS) zaczęli nazywać się prawicowcami (ha ha!).
Po trzecie Korwin nie jest nawet członkiem UPR... Jest prezesem partii WiP.
A po czwarte naucz się wreszcie, że BYNAJMNIEJ ≠ PRZYNAJMNIEJ !!!
PiS= socjaliści???
Konserwatywny liberalizm??
Rewelacja ;D Równie dobrze mógłbyś napisać że Stalin był faszystą a Hitler komunistą ;D
Nie widzisz subtelnych a zarazem tak bardzo istotnych różnic pomiędzy socjalizmem a faszyzmem. Wielu nie widzi, że większość poglądów jest zgodnych lecz to tylko pozory, jedni skręcają w którymś momencie w lewo drudzy w prawo ;D
Ty widocznie za bardzo widzisz to co się pokrywa w obu ideologiach skoro nazywasz jedne drugimi.
Owszem wiem co za pierdoły głosi UPR bo znam gościa co jest w tej partii i kiedyś zaczął opowiadać o ich polityce to ręce opadły. Ludzie mają różne wizje kraju ale ich wizja to bez sens ocierający się o chorobę psychiczną :hah: Są tak liberalni że aż nienormalni. Są tak liberalni, że nawet powinno się utworzyć jakiś nowy termin w słowniku bo ten ich liberalizm wykracza po za jakiekolwiek granice :)
Całkiem możliwe, najprościej byłoby "za małe" "za słabe" "zbyt słabo określone"Cytat:
Po pierwsze mam dziwne przekonanie, że nie potrafiłbyś wymienić kluczowych kompetencji Prezydenta RP.
Jak wiesz jestem "wyznania" centro prawicowego i chciałbym aby władza prezydenta była najważniejsza i najwyższa w państwie. Coś na zasadzie (patrz z grubsza) jak w USA czy Rosji do niedawna...
Dzisiaj tak, jutro inaczej. Takie małe partie non stop się bawią w nazwy, najlepiej to widać na szczeblu samorządowym.Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
To chyba oczywiste.Cytat:
Przeczytaj najpierw w Wikipedii czym jest socjalizm, a potem porównaj z programem, kampaniami wyborczymi i wreszcie decyzjami politycznymi PiS-u.
Oczywiście - i byłbym całkiem bliski prawdy.Cytat:
Potrafisz wymienić jakieś ISTOTNE różnice w założeniach "faszyzmu" i "komunizmu"?
Choćby najbardziej podstawowe.
1. Socjalizm- "władza w rękach ludu", "wszystko jest naszą własnością", "własność prywatna jest beee"
2. Faszyzm- władza jest w rękach przywódcy!, władza powinna nadzorować w 100% najważniejsze i najbardziej strategiczne sektory ekonomiczne i gospodarcze (nie myl polski i tego jak są zarządzane kopalnie itd. bo to jest żal made in socjalista), własność prywatna jest bardzo dobra i ma dążyć do zwiększania i podnoszenia jakości produktów oraz dążyć do najlepszych rozwiązań technologicznych wszystko to dla dobrego imienia kraju jak i rozwoju samego państwa. To jest w systemie socjalistycznym najbardziej tępioną rzeczą w myśl im naród głupszy tym lepiej dla "Nas"
Zobacz jak ten faszyzm został w głowach i wychowaniu Niemców, żyją według zasad "porządek musi być!", spójrz jakie mają marki i jakich producentów, im nie zależy na najlepszej kasie jaką są wstanie zarobić (podejście liberalne) lecz fakt jak najbardziej mogą udoskonalić to co robią (spuścizna faszyzmu)
Czym się pokrywają?
- socjal który jest ważny dla rządzących, nawet bezrobotny powinien być chroniony przez państwo w możliwie najlepszy sposób co np. jest kompletnie nie pomyśli liberałów.
- dbałość o publiczny dostęp do służby zdrowia, pomocy policji czy straży pożarnej wszystko to na koszt państwa.
Dla liberała wszystko co jest za free to jest be i fuj :/
Wiem, że to bardzo mało, wiem, że nie wyjaśniłem dobrze ale nie mam dzisiaj głowy do takich tematów, za niskie ciśnienie itd. ;)
Trochę chaotycznie piszesz - ale w sumie potwierdziłeś to, co ja napisałem poprzednio.
Tzn. że "Faszyzm" i "Komunizm" to bardzo zbliżone ideologie i ustroje - takie lokalne odmiany tego samego.
Przecież "faszyzm" w niemieckim wydaniu nawet nazywał się "nazizmem", co jest skrótem od Nationalsozialismus czyli "narodowy SOCJALIZM"!!!
Z pojęciem "liberalizmu" też byłbym ostrożny... Obecnie trudno powiedzieć co to słowo znaczy - mianem "liberałów" w USA oraz coraz częściej w Europie nazywa się socjaldemokratów. :roll:
Ja z tym nie mam problemów, mają za to nasi politycy, w szczególności rządzący, którzy nimi niby są ale tak właściwie mało co robią liberalnego w państwie oprócz bajzlu w stylu decentralizacji władzy.
A Narodowy Socjalizm i Faszyzm to też nie to samo :)
Tu różnic Ci nie podam bo sam dawno nie czytałem i od lat tak się nie wgłębiałem w ideologie. NS było głównie ideologią wyznaniową 3 rzeszy (i nie mylić z Niemcami :P) Faszyzm był troszkę inny i głównie istniał we Włoszech i Hiszpanii.
Coboss nie mogę się z godzić z tym, że to, co dostajemy od państwa dostajemy za darmo. Sami w końcu płacimy podatki, z których to wszystko jest finansowane, po drodze opłacając urzędników którzy te pieniądze nam zabiorą a potem będą nimi obracać. Jak mówił gdzieś Korwin-Mikke: jak państwo daje ludziom 100 zł, to musi im zabrać 140.
To chyba zabrakło jeszcze 0 na końcu ;) wiesz ile jest podatków w paliwach?? :?
Państwo to największy złodziej i właśnie dla tego boli mnie, że jesteśmy za murzynami i żyjemy w takim syfie. Kasa jaka tkwi w potencjale tego kraju już dawno powinna stworzyć krainę mlekiem i miodem płynącą.
Chodziło mi przede wszystkim o fakt, że przyjedzie pogotowie ratunkowe z myślą ratowania życia a nie szukania legitymacji ubezpieczeniowej... wiadomo o co chodzi ;)
Ogólnie temat rzeka... polityka czasami bywa tak wkur... że szkoda na to czasu i nerwów. :|