problem z silnikiem w 750
Witam mam problem z 750 e38 z silnikiem. Po zapaleniu gdy jest zimny pracuje nie równo i strzela w kol. ssoncy i w wydechy bardzo dymi paliwem z rur wydechowych objawy takie jakby dostawał za dużo paliwa i jakby nie palił na kilka cylindrów. Po rozgrzaniu pracuje w miarę dobrze ale po przejechaniu paru km zaczyna świrować tzn gaśnie niema mocy wymieniłem świece i wtryski nie pomogło komputery nie pokazują nic mądrego. Proszę o pomoc ;( ;( ;(
750i V12 nierówna praca silnika
Witam. Mam problem w 750i. Na jałowym biegu ma delikatnie nierówną prace silnika,a jeśli sie doda lekko gazu to czuc wyraźnie,że któryś/któreś cylindry mają niedomagania. Przy jeździe sie tego nie odczuwa. Moc raczej w porządku, przyśpiesza dośc dobrze ,chyba że po przesiadce ze 150KM na 326KM tego spadku sie nie czuje ;) . Wymieniłem swiece, myślałem że się poprawi,a tu ZONK 8/ Samochód mam ok. miesiąca. Po kupnie podłączyłem do kompa i wykazało wypadanie zapłonów (chyba z wszystkich cyl. sie zapisało), przepływka, sonda (jakiś osioł połączył wtyczki od strony silnika ze sobą) i czujnik temp.
Błędy pokasowane, świece zmienione, kopułki wyczyszczone, 2 sondy od strony kierowcy zmienione, nic sie teraz nie zapisuje a auto nie chodzi jak trza.
Może miał ktoś podobny przypadek? Obstawiam raczej na kopułki lub/i kable. Moim zdaniem cewki raczej odpadaja.
POMOCY!!!!!!!!!!!!