Witam jakie polecacie klocki i tarcze w dobrej cenie do bmw e65 730 d z 04 roku i jaki mam kupicz czujnik do tych klockow chodzi o przod auta.dzieki i pozdrawiam
Wersja do druku
Witam jakie polecacie klocki i tarcze w dobrej cenie do bmw e65 730 d z 04 roku i jaki mam kupicz czujnik do tych klockow chodzi o przod auta.dzieki i pozdrawiam
czujnik np ten : http://www.allegro.pl/item976845324_...ockow_ham.html
a klocki i tarcze to zalezy co rozumiesz przez dobra cene?ile chcesz wydac..ale akurat na tarcze i klocki bym nie patrzyl aby jak najtaniej kupic..zbyt duzo zalezy od tych elementow
Z dobrych firm to:Zimmerman,Textar
Ale pewnie bedzie tyle opini ilu uzytkownikow :D :D
Wybor nalezy do Ciebie
Dokładnie,ilu użytkowników tyle opinii,jak dla mnie najlepszy zestaw Zimmerman Sport tarcze i klocki Ferodo.
...................
Wymieniałem ostatnio tarcze i klocki jakieś 3 tygodnie temu. Kupiłem Zimmermana i jestem zadowolony. Czujnik kupiłem oryginalny w ASO.
Tarcze Zimmerman 310 X 2 = 620 + klocki Zimmerman 320 + czujnik w Aso 74 pln = 1014 komplet + ........ za sprawną wymianę :)
do 730 będziesz miał delikatnie taniej tarcze :)
Przy dzisiejszym kursie euro są ciekawe propozycje na Ebay Łącznie z czujnikiem zużycia. Jeżdżę na takim zestawie 6 m-cy i jest OKCytat:
Zamieszczone przez Volumax
Pozdr.
To widocznie nie hamowałeś z 200 do zera,po takim hamowaniu wyrzuciłem ate do kosza ;)Cytat:
Zamieszczone przez solarisbus
Ja zaplacilem w DE za klocki przod Zimmerman 60 € i czujka 11 €
Na autastradach wiele razy hamowałem z prędkości nawet powyzej 200, co prawda nie do 0, ale do 80 czy 100 bez żadnych efektów ubocznych w postaci zdeformowania tarcz, czy zeszklenia klocków. Dwukrotny przejazd przez Hohalpenstrasse też był trudnym testem dla tego zastawu. Poza tym ATE kupione w Germani jest sygnowane napisem "Made in Germany", a nie "Made in EU"Cytat:
Zamieszczone przez ACS
Pozdr.
Ja mam skromne doświadczenie, ale Ate kupione w polsce to do kosza się nadają i to słabo bo jak kosz będzie większy to też nici z hamowania. Może nie jest to popularne ale ja do przodu kupuje tylko orginały tercze i klocki a do tyłu to Textar i nie mam żadnych problemów z hamowaniem ale orginalne klocki z przodu to u mnie i tak 20000 km max. Ale to chyba moja wina.
ACS nie porównuj ATE do Zimmermanna :) w PL masz opinie ATE mistrzowskie a Zimmermann to syf a ja z doświadczenia wiem, że jest zupełnie inaczej a wręcz na odwrót!
Jeżeli chodzi o zestawy bardzo się zaskoczyłem tym co teraz robi BOSCH nie wiem czy mają nowe taśmy produkcyjne czy jak ale tarcze robią bardzo ciekawe wizualnie a od strony technicznej są brzytwa. Z klocków rewelacyjnie wychodzą TRW na których bije się rekordy przebiegów.
Też wiem ;)Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Cytat:
Zamieszczone przez ACS
No fakt klocki Ferodo są rewelacyjne! Tyle, że drogie i sportowe a więc za dużo km nie na kulają ale jak komuś zależy na bardzo mocnych hamulcach to jak najbardziej polecam.
Skoro jestesmy przy klockach. Czy do ich wymiany w e65 konieczne jest podpiecie pod kompa i cofniecie tłoczków? Może istnieje jakiś sposób na ich conięcie bez programu?
Wszystko sie zmienia normalnie bez zadnego elektronicznego cofania tloczkow.
Jedyne co trzeba zrobic to zmienic czujnik i po zmianie zalogowac nowe klocki w kompie pokladowym.
Pytam,poniewaz w poprzednich autach tj. A6C6 na tylnej osi konieczne było cofniecie programem tłoczków (hamulec elektryczny) na przedniej zas nie. W e65 tez jest elektryczny hamulec dlatego zapytałem aby czasem przy wymianie nie wystrzeliły tłoczki.
Elektrycznie zaciagany to jest tylko reczny i tylko na postoju, w czasie jazdy dziala poprzez hydraulike.
Wymianielam klocki przod i tyl w ciagu ostatniego polrocza - wszystko jest normalnie, nie zapomnij tylko o czujnikach.
Jak tylko były własciciel prześle mi klocki (miał juz kupione bo zamierzał wymienic) zabieram sie za wymiane. O czujnikach oczywiscie pamietam,jak rowniez o kasowaniu inspekcji poprzez odpowiednie wciśniecie pokredła kasowania przebiegu.
Pozdro i dzieki za info.
Stary ten kotlet i twardy ale odgrzewam... Jakie obecnie polecacie zestawy hamulców do e65? Tak wiem OE najlepsze ale moze jest już coś dobrego co jest bardziej przystępne cenowo?
Ja mam Zimmermanna
Najlepszy zestaw będzie taki, który się nie pognie ;) A tak poważnie to wątek o hamulcach jest duuużo dłuższy niż olejowy więc o czymś to świadczy - że racja jest jak dupa, każdy ma swoją ;) Co byś nie wybrał to na forum zawsze się znajdzie ktoś kto pogiął taki komplet. Nawet OEM :) Także bierz takie gdzie mechanik ma najlepsze układy z hurtownią/producentem, że zwrócą zestaw jak się okaże trefny.
Ja założyłem 2 lata temu na tył Mikode GT, tą nacinana i nawiercaną plus klocki Mikoda (producent inny ale dedykowane do tych tarcz). I przez 2 lata nie było najmniejszych problemów. Jak przód będzie do wymiany, z całym przekonaniem również kupie Mikode GT... - PS. nie zdarzyło mi się hamować na autostradzie z 200kmh do zera... wiec nie wiem czy by się powyginały, ale z rozmowy z konsultantem tej firmy dowiedziałem się że przed etapem nawiercania i nacinania są dodatkowo sprawdzane by wyeliminować bicia.
U mnie Zimmermann Sport zwichrował po 4.000km. Do tego bardzo słabo hamował i zostawił na piaście farbę, którą przy każdym demontażu tarczy trzeba było czyścić, bo wywoływało bicie.
Textar padł też, chociaż same tarcze o niebo lepsze od Zimmermann.
Oryginał zrobił dopiero robotę i dał radę do sprzedaży. W międzyczasie zwichrował Zimmermann na tyle.
Teraz w innych dwóch autach zanotowałem TRW i jak do tej pory działa bez zarzutu.
Na próbę kupiłem klocki EBC. Pierdzą trochę, także średnio. Nie brudzą za to tak felgi, jak Zimmermann, który klocki akurat robi całkiem niezłe.