Czy powie mi ktoś jak uruchomić spryskiwacze reflektorów bo albo ja nie umiem albo mi nie działają :/
Wersja do druku
Czy powie mi ktoś jak uruchomić spryskiwacze reflektorów bo albo ja nie umiem albo mi nie działają :/
Co 5te mycie od uruchomienia auta się włączają.
bryce, predzej co piate od uruchomienia sprysków na szybe
-------------
Owszem, zgadza się, ale jeśli jedziesz w brzydkiej pogodzie i często używasz sprysków. Wtedy te na lampy odpalają co 5 użycie. Ale jak lecisz w trasie i użyjesz raz na godzinę, to wtedy za każdym razem poleci też na lampy. Przynajmniej u mnie tak było. Ta pamięć "co 5 psiknięcia na szybę" musi się po jakimś czasie resetować.Cytat:
Zamieszczone przez Damias
------------
Tylko nikt nie wie po jakim czasie... :P
No i dodatkowo jest jeszcze system intensywnego spryskiwania szyby i lamp - nie wiem jak u was - ale u mnie jak nacisne na S na manetce od wycieraczek spryskuje mi i szybe i reflektory :D
Szaerze to spryski lamp wolałbym załączane oddzielnie. Najgorzej mnie wkurza jak mam czyste auto, a niechcący lub chce lekko prysnąc na szybkę i wtedy odrazu wali na lampy, brudząc przy okazji płynem zderzak, lampy, maskę. W czasie jazdy powstają zacieki. Dla mnie lekka lipa z tym jest.
Ok dzięki wielkie za pomoc zafugowało :] :P Czyli wszycho ok
Odkopuje temat.
Nie działają mi spryskiwacze reflektorów, nie wiem czemu, wypryskałem 2,5l płynu na szybę i nic, reflektory suche.
Pompka spryskiwaczy działa, sprawdzana pod akumulatorem, sprawdzałem wtyczkę miernikiem czy nie ma przerwanego obwodu i nie ma, jest OK.
W sumie nie wiem w jakich okolicznościach przestały działać, bo dawniej było OK.
wężyki i ich połączenia też są OK, po prostu nie załącza się pompka, ani z manetki z przycisku od intensywnego mycia ani po podciągnięciu manetki.
Da się to jakoś INPą sprawdzić lub wymusić włączenie spryskiwaczy reflektorów?
w INPIE powinien być test :)
spryski na szyby można sprawdzić to i lamp pewnie tez
Dobra, sprawdzałem pompkę tą w nadkolu http://www.realoem.com/bmw/pl/showpa...09#67128377430 nr 19 która powinna być od reflektorów i ona działa,
teraz coś mnie ruszyło i sprawdziłem pompkę od małego zbiornika pod maską http://www.realoem.com/bmw/pl/showpa...diagId=61_0139 nr 4 i ona jest martwa, nie odzywa się pod akumulatorem.
Dziwne jest to, że po naciśnięciu przycisku na manetce działa pompka w nadkolu w dużym zbiorniku. Może przejęła funkcję tej małej i dlatego spryski nie działają.
Teraz już sam nie wiem jak to ma działać.
Kupię wymienię i zobaczę czy wróciło do normy.
zrób test INPA
Dobra znalazłem w ZKE opcje spryskiwaczy, działają i to tak bardzo, że umyły mi laptopa :)
Czyli problem może być w tej jednej nie działającej pompce od intensywnego?
dziękuję za pomoc.
Testy na drodze robiłem z włączonymi światłami.
Nie wiem czemu nie zadziałały, może akurat ta pompka przejęła funkcje intensywnego gdy tamta padła?
Dzisiaj wymieniłem pompkę od intensywnego mycia szyb (mały zbiornik pod maską) i spryskiwacze reflektorów odżyły :)
Witam mam pytanie do Was
Wcześniej działały mi normalnie spryski w e38 chodziły super
Zdemontowalem zderzak przedni bo doklejalem dokładkę.
Zamontowałem zderzak i spryski nie chodzą
Wiec wypialem ta główna złączek zaraz za zderzakiem od strony pasażera i przysnąłem i tak pryska mocnym dużym strumieniem,a jak założę waż spowrotem to nie pryska
Wziąłem pompkę do pompowania kół i dmuchnąłem w druga stronę w stronę zderzaka i tak jakby ciśnienie wzrosło przy mocniejszym nacisku pompki i powietrze normalnie przechodzi czyli sa drożne, a mimo to jak złoże to nie pryska
Co moze byc problemem ??
Jednak może jakaś niedrożność gdzieś jest za duża, albo układ nie zdążył nabić się cały płynem dlatego nie pryskało :P popróbuj kilka razy żeby się załączało mycie lamp może zadziała.