Witam. Mam pytanko takie jak w temacie. Może polecicie jakiegoś dobrego gazownika na terenie woj.śląskiego lub opolskiego. Oczywiście mam na myśli montaż instalacji LPG. :D
Wersja do druku
Witam. Mam pytanko takie jak w temacie. Może polecicie jakiegoś dobrego gazownika na terenie woj.śląskiego lub opolskiego. Oczywiście mam na myśli montaż instalacji LPG. :D
ewentualnie woj. dolnośląskie wchodzi w grę
Wrocław Motronik ul rogowska 1
Pracowalem tam kiedys warsztat solidny i godny polecenia :)
Poznan, autogaz swarzedz, prins vsi.
Ja moę polecic warsztat gdzie dostaniesz 2 latka gwarancji co do ceny to pogadaj tylko z właścicielem...
http://www.gazautomix.pl/
tu masz namiary, na czas montażu autko zastępcze gratis...
Mnie kosztowała instalka do V8 M62 - 6000zł...
Dziękuje panowie za pomoc. Tak jak wspomniałem chce założyć dobry gaz u profesjonalistów, a nie trafić na pana "Tadka" . który się na wszystkim zna. Zwłaszcza że nie chciałbym wyrzucić kilku tysięcy zł. w błoto. Pozdrawiam
Życze również Wesołych Świąt :)
Pablo_Gl ten gazownik jest gdzieś w okolicy Wodzisławia Śląskiego??
zakladajac instalacje lpg i tak wyrzucisz kase w bloto. ale jak cie stac to ok.
Widzę że kolega dalej swoje... no cóż nie będę znowu sie powtarzał bo nie ma sensu... ;)Cytat:
Zamieszczone przez hrabia81
Szejkowie i milionerzy mogą jeździc na benzynie... :D
Podam tylko jeden link, polecam jego lekturę....
http://www.autocentrum.pl/?FF=147&s=allegro
Co do pytanka gdzie to jest masz rację okolice Wodzisławia - sprawdź na mapce. Zadzwoń sobie do faceta i pogadaj z nim ma naprawdę kilkunastoletnie doświadczenie i wie o czym mówi...
Cytat:
Moglbys poprzec swoje zdanie na ten temat jakimis faktami ? - bo zaparles sie przeciwko LPG - a nie przytaczasz zadnych konkretnych informacji. Tak gdybac moze kazdy, mitow na temat LPG jest duzo, malo ktory z nich jest prawdziwy. Grono kierowcow E38 z duzymi silnikami jest bardzo duze, nie znam chyba nikogo - komu z powodu uzytkowania auta na LPG (instalacja PRINS VSI) - ulegl awarii jakis element napedu.
Instalacja - instalacji nie jest rowna - patrzac juz chocby na historie rozwoju tej technologii - producenic doszli juz do 5 generacji (sekwencyjny wtrysk gazu - fazy plynnej).
PRINS VSI - jest instalacja dedykowana - dla silnika M62 - i pracuje wraz z nim idealnie (pod warunkiem prawidlowego montazu i ustawienia parametrow instalacji).
Podaj jakis przyklad - dlaczego instalacja LPG 4 lub 5 generacji jest zla dla silnika !
ja polecam w lubaniu chlopakow, stag 300 za 3400zl ja mam w swojej 3.5l i chodzi super.
Czoobek - daj jakis adres - czy to moze Domino ?
Cytat:
.............mialem 210000km jak zalozylem.....mam 310000km wiec 100000km na lpg i jezdze bezawaryjnie......i zamierzam drugie 310000km jechac.......
Narka
ja juz nic nie mowie. czy to bedzie 20 czy 30 generacja to i tak bedzie dla mnie SYF i nic tego nie zmieni. :papa:
adresu nie pamietam ale jak wjezdzasz do lubania od strony nowogrodzca to na swiatlach obok cmentarza skrecasz w lewo i jedziesz ta 2 pasmowka po drugiej strony ulicy jest stacja gazowa ISKIERKA i tam doslownie za jej plecami na dole montuja gaz. moge ci podac numer, a jakbys chcial cos tam zamontowac to moge z toba podjechac to jakas lepsza cene ci zrobia bo to moi znajomi.mi zalozyli do e38 za 3400zl butla w kole,wlew schowany obok benzynowego a pod maska nic nie widac.naprawde polecam ich z czystym sumieniem. jak chcesz to moge ci podac nr na priv
Dzięki kolego czoobek. Z pewnością wybiore jakiegoś dobrego gazownika. Ewentualnie odezwe się na priva.
hrabia 81 napisał:
zakladajac instalacje lpg i tak wyrzucisz kase w bloto. ale jak cie stac to ok.
Mam znajomego który podziela twoje zdanie. Jezdzi na co dzien BMW e39 540i.
Ostatnio usłyszałem z jego ust praktycznie to samo co napisał hrabia 81.
Ale każdy ma swoje zdanie. ;)
hrabia81: gaz 5 generacji ma lepsze katalogowo osiagi niz benyzna. w praktyce jest to samo. co Ty na to?;]
Kolegi Hrabiego nie przekonasz "SYF TO SYF..." ;) każdy ma swój rozumek i nim sie kieruje i trzeba to uszanowac skoro kolegę stac na benzynę (może jeździ tylko w niedzielę pod kościół...) to faktem jest że gazowanie dla niego może byc zbędne... :) ...Cytat:
Zamieszczone przez maniakowy
hrabia narazie nie jeździ bo ma padnięty silnik :D
Jest to zdanie Hrabiego - nie poparte zadnymi faktami - dlatego chyba musze zmienic jego wypowiedz na "moim zdaniem GAZ w BMW to SYF" ;D ;D ;D ;D
Kazdy ma prawo do swojego zdania - gdybym nie musial myslec o takich wydatkach jak benzyna - na pewno tez bym gazu nie wstawial - a 740 zmienil na Alpine B12 - no coz - oby takie czasy nadeszly ......
pablo_gl zgadzam sie z toba ze sa tacy ludzie ze jezdza tylko w niedziele a jak pada deszcz to ida na piechotke do kosciola. ja do nich nie naleze i bywaly tygodnie ze robilem moja besia 2500km tygodniowo. tak jak evan napisal moj czarny skarb jest w warsztacie (mechanik mi sie rozchorowal) autko bede mial dopiero w czwartek. jezdze teraz peugotem 307 kolegi (od pol roku ma zalozona sekfencje) wrazenia z jazdy sa zajeb...e :razz: . dopuki sie nie rozgrzeje gasnie i dusi sie. pamietam jeszcze jak samochod nie mial instalki jazda byla calkiem inna (chociaz to peugot i nie mozna tego nazwac jazda ;D ) rozumiem ze kazdy chce obnizac koszty eksploatacji ale co bysmy nie zrobili to nie osiagniemy poziomu wydatkow wlasciciela opla astry clasic. a teraz pytanie do specjalistow gazownikow co powiecie o instalacjach gazowych do diesla?
to jest wlasnie idalny przyklad zle zrobionej instalacji gazowej. a tak w ogole w sekwencji ustawia sie temperature silnika przy ktorej gaz sam sie przelancza bo autko powinno byc troche nagrzane zanim przejdzie na gaz. a peugeot to nie auto tak jak kazdy francuz, oni wymyslili tylko jedna dobra rzecz.... lody :P :hah:
Ja muszę się wtrącić do rozmowy > bo jest bardzo ciekawa :D i każdy z Nas będzie miał tu rację i ci co uwielbiają gaz i ci co nie.
Dla przykładu powiem :
Opel corsa 1.0 (98) za 100 zł przejadę nią na benzynie około 250 km
BMW 728 (96) za 100 zł na gazie jeżdzę 280 km
Wydaje mi się że mam wydatki nawet mniejsze od sąsiada z opla astry classic :D jeszcze nic nie grzebałem w silniku jedynie to katalizatory mi przewiało :D