Witam, kupiłem klamki wewnętrzne podświetlane i zastanawiam się jak sa podłączone w ori, czy pod podświetlanie przełączników, czy pod lampki w dzwiach, a może jest do nich jakaś specjalna instalacja? :)
Wersja do druku
Witam, kupiłem klamki wewnętrzne podświetlane i zastanawiam się jak sa podłączone w ori, czy pod podświetlanie przełączników, czy pod lampki w dzwiach, a może jest do nich jakaś specjalna instalacja? :)
Spokojnie możesz podłączyc pod podświetlenie przełączników od sterowania szybami.
Roboty jest niewiele a efekt bardzo dobry :]
dokładnie tak jak pisze Sylwek7, ja w swoim e38 tylne klamki podłączyłem pod popielniczki w drzwiach, a z przodu pod oświetlenie przycisków szyb, i efekt jest super, nic nie oślepia nie ma co się martwić.
właśnie o to się martwiłem, ale skoro nie oślepia to tak zrobię, dzięki pozdrawiam :)Cytat:
Zamieszczone przez Vitek_Słupsk
Dodatkowym plusem takiego podłączenia jest mozliwość regulacji natężenia tego podświetlenia ;)Cytat:
Zamieszczone przez lockbud
Ori podświetlenia tak słabo świecą że jest ledwo widoczna poświata, więc nie ma co się martwic tym, ze oslepi czy będzie przeszkadzać.
Nie będzie przeszkadzać ;)
a ciekawe czy jakbym pomalował ten plastik do którego wchodzi dioda na klamce na kolor np czerwony, to podświetlenie byłoby czerwone? A może ktoś już tego próbował? :)
Najpierw spróbuj podłączyć tak jak jest oryginalnie.
Zobaczysz że podświetlenie jest naprawdę słabe - taka poświata więc malowanie na czerwono pomarańczowej diody sam uznasz za słaby pomysł :)
Zamiast malować diodę, lepiej ją po prostu zmienić na czerwoną. Kupując zwykłą diodę(kolorową), a nie tę mocną, będzie to nadal tworzyć poświatę i nie będzie oślepiać.
Jak coś, to mogę pomóc przy elektryce. Narazie uczę się elektryki z bmw(wcześniej grzebałem tylko w oplach), ale myślę, że jest to ogarnięcia. ;)
z podłączeniem dam radę, dzisiaj odebrałem auto od lakiernika i jak pogoda pozwoli jutro coś podziałam :D