-
przepływomierze 740 d
Mam pytanko , czy wymiana przepływek w e38 740 d polega tylko na wymianie czy potrzebna jest jakaś adaptacja ? Zamówiłem dwie sztuki BOSCH 0 280 217 124 i mam zamiar sam je wymienić bo te warsztaty doprowadzają mnie do białej gorączki :shoot: , jeśli przepływki wymienie i nic sie nie poprawi to dalej będe drążył temat "TURBINY E 38" w którym opisałem co jest grane .
-
Musisz jechać na kompa po wymianie przepływki.
-
Nie ma potrzeby adaptacji w 740d. Skasowanie bledow napewno nie zaszkodzi ale to wszystko. Zmontuj sobie laptopa z kablem i DISem i zrobisz wszystko sam. Ja tak zrobilem i mam spokoj od niedouczonych elektrykow ;)
-
wymieniłes te przepływki juz???? jaki efekt ? zmienilo sie cos? ja nawet nie jade na kompa tylko w ciemno bede 2 kupował :) wszystkie 740d o ktorych czytałem mialy problem z przepływkami, u mnie jest jeszcze walnieta uszczelka miedzy turbina a rura od wydechu:(
-
Czekam na przesyłke , ja właśnie zamówiłem dwie nówki żeby mieć pewność że przepływki są ok , bo diagnozy tych wszystkich partaczy mnie wkur....ją , po wymianie będe wiedział co dalej , napisze , pozdro .
-
:509: NORMALNIE BAJKA - POWER WIĘKSZY NIŻ MIAŁEM - AUTO RAKIETA - Panowie jak macie mułowate 740d , wymiana przepływek na nowe , wymiana filtrów powietrza i nie poznacie swojego auta , spalanie poprzednio 14,0 l. !!!! teraz 11,9 !!!! normalnie nie wierzyłem własnym oczom :shock: , auto zbiera sie jak trzeba normalnie ogień na dachu :509: PRZESTRZEGAM !!! M-AUTO w Katowicach na 100% zamienili mi przepływke na zjeb..ą , nie zostawiajcie im auta do naprawy bo wam zepsują !!!! :505: :505: :505: , a ja myślałem że czeka mnie wymiana turbin , paru " fachowców " mówiło że to turbiny :wpale: , teraz wiem że jak zacznie mi rosnąć spalanie na komputerku to przepływki i filtry do wymiany - koszt niewielki a efekt nie do opisania :509:
-
Jakie przepływki założyłeś ? Oryginały czy zamienniki i jakie ?? Jakie kwoty pochwal się ;)
-
Przepływki zamienniki 250 sztuka , przypuszczam że na ori (1300 sztuka) efekt byłby ten sam a jak siądą kupie nowe takie same :D
-
Czy te przepływomierze zamienniki to te z boscha, czy jakiejś innej firmy? Czy po wymianie kasowałeś jakieś błędy (o ile były?) i czy przeprowadzałeś jakąś adaptację? Aha, gdzie zakupiłeś sobie ten super towar?
Z góry dzięki i ozdrawiam!
-
firma żadna bo nic na nich nie pisze oprócz numeru , błędów żadnych nie byłem kasować , wogóle nie jechałem na kompa bo mam dość tych " niby fachmanów" , normalnie włożyłem nowe przepływki i filtry i :509: taki efekt , dzisiaj miałem spalanie 11,8 a noge mam ciężką :534: :diabel: , poszukaj na necie http://www.przeplywomierz.pl/sklep,2...n,16344,0.html ( na zdjęciu jest pudełko boscha ale to tylko bajer ) , ale przepływka działa !