-
002731 0027bb
witam wszystkich po zmianie rozrzadu konikow wałkow uszczelniaczy itd mam problem z błedami na banku 1 ( oo2731 0027BB) .komp wskazuje na selenoidy ,podmienione wyczyszczone auto na wolnych chodzilo pieknie korekty bardzo ładne,po przejechaniu 30m znow to samo macie jakies propozycje
-
Wtyczki vanosów nie zamienione miejscami?
-
sprawdzaĹem od kompa pin 20 wydechowy 10 ssacy prad dochodzi i analogicznie dalem wydech doĹ ssacy gora chyba ze odwrotnie powinny byc ?????
a tak poza tym po zmianie selonoid auto jak pisaĹem chodziĹo bardzo dobrze i po przejechaniu okolo 30 metrĂłw znĂłw wszystko szlak trafiĹ
-
W zasadzie to ciężko jest zamienić wtyczki wejściowego z wyjściowym na vanosach.
Długość przewodów determinuje miejsce ich podłączenia, ale czasem się udaje.
Wtyczki czujników wałków na pokrywie sprawdzałeś czy są prawidłowo podpięte?
Jak wyjmowałeś zawory vanosów to zmieniałeś ich oringi na nowe? Nie mówię tylko o tych zielonych ale też o tych mniejszych ?
-
Akurat u mnie mogło się zdarzyć ponieważ poprawiałem wtyczki więc długość kabli jest inna ale tak jak wyżej sprawdzałem która wtyczka gdzie a co do uszczelek to na zaworach nie wymieniałem
-
I rozumiem, że pin 10 i 20 zostały umiejscowione na pinach numer 2 we wtyczkach zaworów?
I jak z czujnikami wałków w pokrywie zaworów, robiłeś podgląd ich sygnałów?
-
Niestety nie mam na wtyczkach numerków ale generalnie u mnie sygnał jest z lewej strony wtyczki patrząc jak jest włożona w zawór . Czujników nie sprawdzałem jak sprawdzić sygnał?
-
Wygląda, że jest podpięte ok. Przewód sygnałowy ma kolor biały i wchodzi na lewy pin wtyczki.
Przewód zasilający ma kolor pomarańczowy. Sprawdzałeś czy masz na nim napięcie?
Vanosy bank1 dostają zasilanie z bezpiecznika 5 w skrzynce z kompem.
Działanie czujników można sprawdzić istą lub oscyloskopem.
Nie sądzę, żeby padły obydwa na raz, a nawet jeden, skoro auto pali. Byłem ciekaw czy sygnał z czujników współgra z rozrządem.
Na postoju było ok, bo vanosy nie działają bez obciążenia. Jak ruszyłeś to wywaliło błąd.
-
11.85 napiecie z prawej strony kostki, sygnał jest. iste mam tylko jeszcze tak bardzo w niej nie siedze wiec musiał bys mnie troche poprowadzic
zastanawiam sie jeszcze nad rozrzadem czy napewno wszystko tam z nim jest ok
-
Te błędy to z którego banku są?