-
e65 IDRIVE nie działa
Witam, proszę o szybą pomoc padł mi idrive kręci się jak kołowrotek tez nie reagował na przycisk menu, fotele sterowanie działa , zakupiłem z takim samem numerem części podłączyłem i tez jest tak samo , w inpie diagnozując całe auto to nic mi się nowego z błędów nie pokazało . Gdzie mam szukać w inpie modułu z idrive ?
-
Wyciągni płytę z navi u mnie było dokładnie to samo okazało się ze czytnik był uszkodzony i mi tak głupiało ze cały czas się kręciło. Może masz to samo
-
-
Któryś moduł zgłupiał. Który widok masz na ekranie? Menu, czy np radio, nawigację itp?
-
widok: mam o klockach a jesli zniknie to jest radio - lista stacji. albo kolega z forum sprzedał mi uszkodzony idrive
-
Aha. No to jak jesteś pewny, że ten drugi iDrive też jest uszkodzony to poszukaj kolejnego. Bywa tak jak Krzysiek napisał, że jak któryś komponent w pętli światłowodowej zwariuje, to i iDrive potrafi, gdy ten komponent jest aktywny. Ja tak np. miałem też z navi, że gdy była na ekranie, to iDrive tracił opór i na nic nie reagował, ale mogłem przyciskiem "menu" wrócić do menu i wtedy odżywał.
-
Aż wstyd , odlaczenie aku i dwie klemy razem i pomogło działa :[ a idę do domu ! Glupia dzi... tylko zmarzlem, choinkę miałem dzisiaj kupić !!!
-
-
wylaczenie przyciskiem zasilania aku i odczekanie kilka godzin tez pomaga ;)
-
Odgrzewam kotleta - pokretło samo się kręci, niezależnie od tego, czy wybiorę nawigację, radio, klimę, itp.
Na przycisk MENU reaguje, czasami zdarzy się, że działa normalnie, ale to rzadkość. Nie ma znaczenia, który "komponent" jest aktywny, czyli obstawiam, że winny jest sam kontroler, a nie któryś ze światłowodów?