witam mam szybkie pytanie odnosnie opon do mojej e65 na tyl, akutalnie mam 275x35x19 , wiem ze najlepsze bylby 275x40 ale mam dostep do 275x45 i teraz pytanie czy mogą byc na takim profilu
Wersja do druku
witam mam szybkie pytanie odnosnie opon do mojej e65 na tyl, akutalnie mam 275x35x19 , wiem ze najlepsze bylby 275x40 ale mam dostep do 275x45 i teraz pytanie czy mogą byc na takim profilu
Jak chcesz mieć Jeep to tak (:
Strasznie widczenej roznicy by chyba nie bylo? 40 a 46 ?
Średnica koła przy 275/40/19 to 702.6mm natomiast przy 275/45/19 to juz 730 mm wiec różnica jest...
Kolego dla danych wielkości felg są konkretne wymiary opon. Jeżeli oczekujesz, że ktoś Cię tu wesprze w zakupie niewymiarowej opony, to raczej nie masz na co liczyć. Opony, które proponujesz będą najprawdopodobniej wyglądać źle + będzie spore przekłamanie prędkościomierza. Nie znaczy to, że nie możesz sobie ich kupić. To Twoje auto, Twoje decyzje.
No psuje sie tym juz od tygodnia i nie chce nic zepsuć, bede szukal takie jakie powinny być 275x40, ale dzieki za pomoc i zainteresowanie tematem
Mogę ci sprzedać cały kpl.run-flat z mojej F co kupiłem.Opony z 2014roku ładne,TANIO..Dzwoń 602308059
Dzieki ale juz nowe kupilem
Problem może być gdzie indziej - wszystkie koła muszą mieć jednakową średnicę. Przy każdym kole masz czujnik prędkości, więc jak założysz na tył inną średnicę i na przód inną, to DSC odczyta to jako błąd i porozłącza systemy, wywalając błąd, albo będzie się załączał ASR, sądząc, że tylna oś uślizguje się np. na lodzie. Ja bym bardziej takiej ewentualności się obawiał, niż efektów wizualnych.
HTN teoria a praktyka sie kłania.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka