Witam, mam pytanie, ile trzeba dac za angola aby oplacilo sie go rozebrac i spieniezyc. Robil to ktos? Chodzi oczywiscie o sprawne e65 z pierwszych lat produkcji.
Wersja do druku
Witam, mam pytanie, ile trzeba dac za angola aby oplacilo sie go rozebrac i spieniezyc. Robil to ktos? Chodzi oczywiscie o sprawne e65 z pierwszych lat produkcji.
Myślę że maks 10 tys zł
Szukaj longa z:
- czarną podsufitką i szyber dach
- lodówka
- CA
to będziesz miał 1 klienta :)
Klika pierdołek też wezmę ;)
Szukam cos na klamoty tylko po przywozce nie chce mi wyjsc mniej jak 13-15 tysi, ale nie powiedziane ze nie znajde.
Za 15 to raczej nie warto chyba że trafisz na naprawdę dobrze wyposażoną.
do 10 tys max cena zakupu bo potem sie nie opłaca, przy dobrych wiatrach bedzie sie zwracac 3 mies gdy wydasz 10 tys.
najtaniej jak mi sie udalo kupic to dałem 4,5 tys za 4.0d
Kupiłem 4.4 dobrze wyposażoną europę za 13tys. i od pół roku nie może się zwrócić .
Chłopaki a powiedzcie mi czy takie 750 367koni się opłaca i czy to dobry silnik czy ten awaryjny co leci jak mucha?
Jaki silnik benzynowy jest najmniej problemowy w e65 i jaki dizel?
Silniki w e65 dzielą się na kilka grup
PB
- 3,0i/li - M54 - bardzo mało znany wręcz unikat
- 3,0i/li - N52 - mało znany
- 735i, 745i, 735Li, 745Li, 745LiS, B7 ALPINA - N62 chyba najbardziej znany i najbardziej znane usterki (rurka,uszczelniacze itd) to czego na forum najwięcej
- 740i, 740Li, 750i, 750Li - N62N - poliftowe jednostki
- 760i, 760Li, 760LiS - N73 - bardzo skomplikowany i drogi w utrzymaniu ale pytał właścicieli ( np IMPEX)
ON
- 730d - M57N - chhyba najbardziej znany i lubiany diselek
- 730d, 730Ld - M57N2
- 740d - M67 - chyba najbardziej straszny dla większości
- 745d - M67N - też straszny dla ogółu ze względu na koszta napraw i serwis
Wg mnie optymalnie do e65/66 jest silnik N62 a jednostkowo 745i/li lub 750i/li - mimo że tyle złego o nim się mówi ale jednak jest optymalny i serwisowo i jeśli idzie o moc do tego auta
Jeśli zaś miał bym kupować ON to albo 730d albo 745d ale to już niech się "specjalisty" od kopciuchów wypowiedzą
Kaczy, ADASIO się postarał i wypisał co i jak,jak tylko umiał ale przecież na forum wałkowane było to wszystko tyle razy ;).