-
elektrozawory ogrzewania
Witam, Panowie jest taka sprawa, otóż wyjąłem dzisiaj zawory ogrzewania w celu przeczyszczenia bo słabo grzała mi strona pasażera. Niestety tak naprawiałem że zepsułem :/ wylazł mi, tzn, rozwinął się cały drut z tej jednej cewki, nie sposób jest go teraz spowrotem włożyć tak aby można było nałożyć to pokrywe z góry na niego. Czy można to gdzieś jakoś przezwoić, albo cos w tym stylu? czy muszę kupić drugie elektrozawory? mam zdjęcie tego uzwojenia jak to wygląda ale nie mam jak przerzucić teraz tego z telefonu :/
-
Tanio kupisz elektrozawory na allegro. Nie bawiłbym się w przezwajanie. Swoją drogą, jak to zrobiłeś, że rozwinąłeś drut ? Karkas chciałeś czyścić ? ;-)
-
Właśnie patrzyłem, za stówe można kupić, chyba tak zrobie bo unieruchomiłem sobie samochód :/ Czy musza się zgadzać numery na nich? Czy wystarczy że kupie wizualnie takie same? A zrobiłem to tak, że ciężko było zdjąć te korpusy, chyba nigdy nie były rozbierane jeszcze, i niestety jeden schodził tylko tak że zaczęła się rozwijać ta cewka, wykruszył się ten plastik w którym ona się trzyma i taki finał :/ no ale zamówie drugie i mam nadzieje że będą sprawne.
-
Mała nadzieja,że będą sprawne...jeśli używane to na 99%będą tak samo sprawne jak Twoje...ale zawsze jest nadzieja,że te uda Ci się naprawić...Pozdrawiam.
-
Cewki zazwyczaj są sprawne. Najczęściej zużywają się te gumowe elementy zaworu.
-
Te moje najwyżej zostaną na czarną godzinę, ew, pójdą do naprawy, ale kupić muszę drugie bo auto stoi unieruchomione w garażu, a nie będę miał kiedy w tygodniu zawieźć swoich gdzieś do naprawy, więc zakupię drugie, założę, i będzie w porządku a swoje w wolnej chwili zawiozę do naprawy żeby były ewentualnie na zapas.
A jeszcze takie pytanie gwoli ścisłości, czy obojętna jest wersja silnikowa od jakiej kupię? jeśli wyglądają tak samo i numery się zgadzają? Bo widziałem że są od 2.5 TDS, 4.0 benzyna, od E39 nawet...wszystkie takie same
-
Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że nie różnią się niczym, poza obecnością lub jej brakiem dodatkowej pompki.
-
Też mi się tak wydaje, a pompka akurat jest we wszystkich tych które znalazłem, więc montaż będzie plug&play, a w razie czego gdyby nie działała to swoją pompkę założę
-
Dlaczego sie pchac w coś co na 80 % jest uszkodzone ? Znajomy kupił 3 sztuki zanim kupił sprawne.
Ja też to przerabiałem nie działała mi jedna strona ogrzewania, po rozebraniu okazało sie ze jedna cewka ma przerwe !
Koszt przewiniecia obydwu cewek to w moim przypadku 35 zł i 2 godziny oczekiwania ! a przewiniesz w kazdym zakladzie elektrycznim, naprawy sprzetu RTV, przewijania silników.
Załóżmy że kupisz te używki i bedą sprawne ile??? za 3 miesiące może być to samo,a jak zrobisz swoje stare założysz nowe gumki ,przewiniesz cewki i zapominasz o tej cześci że istnieje ...
-
http://images67.fotosik.pl/374/df9fe6d91f567ff1m.jpg
Panowie tak wygląda moja cewka, rozwinęła się i nie da się teraz jej wsadzić z powrotem już tak jak było, wyjściem będzie przewinięcie ponownie tej cewki?