[PYTANIE] wentylator klimatyzacji
Czesc Panowie , nie jestem mechanikiem , nie znam sie na silnikach nie miałem kiedy sie tego nauczyć za rok koncze technikum na kierunku nie związanym z motoryzacja i moje pytanie brzmi do czego służy wentylator klimatyzacji , troche przeszulalem internetu i nie znalazłem zadowalającej mnie odpowiedzi. Odrazu dodam ze gdy wlacze u siebie klime wentylator sie nie kreci. Przepraszam za banalne pytanie ale kto pyta nie błądzi , dzieki za każda odpowedz
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
[PYTANIE] wentylator klimatyzacji
Na dniach biorę sie za miecz i za elektrozawory do których zestaw naprawczy woze w schowku kilka miesięcy , gdyż na szybe wieje ciepłe powietrze i nawet jak dam nawiew na "0" to i tak wieje ze wszytkich kratek , na dodatek z prawej klapki od kierowcy wieje ciagle ciepłe powietrze , a gdy była zima dawałem na 28 stopni to z frontowymi klapek jak i tych bocznych nic nie wiało tylko delikatnie na nogi... mam nadzieje ze miecz i elektrozawory to naprawia ale jak to wmówią nadzieja matka głupich , pojadę tez po tym wszytkim na sprawdzenie szczelnosci układu , dodam ze jak wlacze "klime" tzn naciśnie płatek śniegu to nawiew na szyby sie wyłącza czyli ciepłe powietrze przestaje wiać na szybe , po czym raz wieje na nogi a raz leci głównymi kratkami z chłodnym powietrzem z zewnątrz gdyż klima jest pusta wiec ciepłe powietrze wieje cały czas tylko zmienia kratki , mi sie wydaje ze wentylator wraz z chłodnica mam do wymiany gdyż Wszytko wydaje sie byc stare i zardzewiałe ale to juz mechanik określi
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk