-
PODWÓJNE SZYBY. PROBLEM.
WITAM. Przeszukałem forum ale chyba nikt nie miał albo nie opisywał takiego problemu.
W E38 740D z rok 1999, rozwarstwiają się wszystkie 4 boczne szyby, małe trójkąty pozostają na razie dobre. Gdzieś czytałem , że takie szyby mają dożywotnią gwarancję , czy może ktoś z kolegów miał takie problemy. Nowa szyba w salonie 5300zł/szt także kosmos!!!
Podobnież nienaprawialne :sad: . Tylko wymian :sad:
OCZYWIŚCIE POLSKIE SALONY UMYWAJĄ RĘCE I PROPONUJĄ WYMIANĘ :evil:
Według mnie dziadostwo!!! Jakbym nowe auto z salonu kupił i taka rzecz się stała po 9latach użytkowania to bym ich chyba rozszarpał za takie załatwianie spraw!!!
Najlepsze, że nikt nie umie odpowiedzieć jak jest przyczyna takiego stanu szyb???
-
Faktycznie nieciekawy problem :/ Dziwne że to dotyczy wszystkich czterech szyb. A może już coś kiedyś było przy nich kombinowane? Masz pewność że to są orginalne szyby?
-
Po numerach szyb pasuje , że wszystkie to orginały!!
Najlepsze jest to , że od pasażera z przodu jest w najgorszym stanie i tylna za pasażerem. A strona kierowcy jeszcze nie jest tragiczna, dla mnie jest to masakra!!!
Wygląda to jakbym źle miał przyciemnione szyby i folia odchodzi lub tak jakby "akwarium" się robiło :shock:
-
wspolczuje ci bo mnie takie mankamety strasznie irytuja...
ja musze przednia wymienic przez moja glupote... :razz: ale 5300zl za szt to tragedia...chyba ze to za komplet ..i tak tragedia...moze z alledrogo cos znajdziesz..lub popytaj na forum chlopakow.. ;)
-
Witam,
sa dwa rodzaje podwojnych szyb.
Szyby z gazem (ja mam takie) i szyby podwojne klejone (antywlamaniowe).
Te drugie wlasnie sie rozwarstwiaja - i problem jest znany.
Jak sie nie myle Kronos w swojej 750tce ma takze ten problem.
W niemczech wiekszosc ASO uwzglednia to jako gwarancje i wymienia szyby za darmo (po wczesniejszym ustaleniu szczegolow z centrala - to oni ponosza te koszta).
Znam jednak przypadek gdzie w swiezo zmienionych szybach po dwoch tygodniach zaczelo sie to samo. Wyglada na to ze jest to problem wieku szyb.
Poszukaj moze znajdziesz komplet nie klejonych tylko tych z gazem - tam ten problem nie wystepuje.
Pozdrawiam
-
Możesz sobie wpuścić kijanki do tego akwarium :P Czad by był :D
Ale na poważnie to ciekawe bo w sumie na forum troche osób ma podwójne szybki i nawet w e32 i nic się nie rozwastwia. Jedne takie szybki w e32 ostatnio macałem na spocie i wszystko cacy :)
-
5300zł to cena za sztukę!!!!!!!!
Na allegro znalazłem już dwie przednie i zakupiłem po 250zł za sztukę , miały być super ale mają niestety ryski od otwierania szyby , poszukuję teraz tyłu !! Jakbym dobrze szprechał po niemiecku to bym podyskutował na ten temat z serwisem co za g...no wstawiają!!! Ktoś za nowy taki model ładnie musiał zabulić a tu taka niespodzianka. A co do wieku szyb to chyba niema znaczenia, szklarze stawiają na wadę szyb w pierwszej kolejności ,druga opcja to że szyby były nagrzane i ktoś jakąś chemią i lodowatą wodą mył 8/ ale to tylko ich przypuszczenia bo dziwili się i uśmiechali pod nosem gryyyyy a mi do śmiechu nie było :sad:
-
zapodaj fotki ..ciekawy jestem jak to wyglada...
-
Postaram się w poniedziałek wrzucić fotki, chciałem teraz ale złośliwość rz :hah: eczy martwych mnie pokonał (aparat siadł!!!) :hah:
-
No to jest problem, a w Polsce każdy salon ma w d@#$%e klienta i renomę firmy :razz: