-
Jakie świece do M52
Witam!
Przymierzam się do wymiany oleju i zarazem świec zapłonowych. Jakie świece najlepiej polecacie do e38 728 VIN DJ02568. W samochodzie mam założoną instalacje lpg STAG 300. Nie ukrywam że chciałem wymienić na BOSCH , ale słyszałem różne opinie, dlatego pytanie ślę do użytkowników którzy mogą podzielić się własnym doświadczeniem i opiniami na ten temat. Pozdrawiam
-
Panowie czy nikt z Was nie wymieniał świec w M52, bo coś tu pusto??:)
-
Ja wymieniając świece zawsze kupuję NGK, nigdy się na nich nie zawiodłem, co do BOSCH słyszałem kilka opinii, że pozostała tylko firma, a jakość jaką reprezentowała odbiega od tego co było kiedyś.
Nie jest to moja opinia, bo tak jak pisałem ja bazuje na świecach NGK.
-
Polecam Denso K20TT pod 2x vanos podejdzie spokojnie a cena nie jest duża, ja na ngk się zawiodłem ostatnio- zeszli na psy a o dzisiejszym boschu nie wspomnę.
Tylko Japońskie świece są najlepsze, NGK przeniosło produkcję do francji i odtąd jakość produktów spadła.
-
Kolego a w przypadku R6 z pojedynczym vanosem (produkcja 09.1997), też podejdą te świeczki?
-
Tym bardziej podejdą, 2x Vanos wymaga lepszej zapłonności ale na 1x będzie chodzić tak samo, zachęcam do lektury technologii "Twin Tip"
-
Dzięki Panowie! Już zamówiłem:) Pozdrawiam
-
Odgrzeję kotleta, bo chcę wymienić prewencyjnie świecie w aucie i czytam na forum i w internecie informacje o świecach do mojego silnika M52tu28 i rozbieżności cenowe są ogromne, podział na świece do LPG i do benzyny. Nie wiem czy świece z tematu Denso K20TT będą ok, na chwilę obecną nie mam gazu w przyszłości pewnie go założę, cena ich nie jest wygórowana bo za komplet tylko 60zł. Jak kupowałem kiedyś u mnie w sklepie motoryzacyjnym kilka rzeczy to gość mi podał cenę za jedną świecę 39zł więc komplet by wyszedł ponad 230zł, więc różnica w cenie kosmos, wiem że to pewnie nie były te same świece. Jak sądzicie które świece będą dobre, nie jestem zwolennikiem przepłacania ale nie lubię kupować tandety.
-
Do m52 ja bym polecił NGK BKR6EQUP.
-
sprawdź w instrukcji jakie przewidziała fabryka do m52 i takie kup ja mogę polecić NGK ;)
ilu ludzi tyle opini :)