-
Po umyciu auto problem
Witam umyłem auto i po 2-3km zapaliły mi sie kontrolki: kontrola trakcji, ABS, i kontrolka informująca o zużytych klockach hamulcowych , Silnik po uruchomieniu wpadł mi 2 razy w drgania.Czy jest opcja że po prostu zamarzła mi woda gdzies na jakims czujniku? narazie nie podłaczałem pod kompa i nic nie kombinowałem z tym tematem.Warto poczekać aż sie ociepli ? czy od razu do jakiegos Magika trzeba jechac? Pozdrawiam...
-
Podobnie jest w e65/66 jak alternator będzie miał spadek napięcia wtedy odcina wszystkie systemy. Pośmigaj trochę i zobaczysz co i jak.
-
-
..a co ma piernik do wiatraka?? Chodziło o systemy bezpieczeństwa.
-
a może skończyły sie klocki....
-
Czasem jak coś pozamarza to dzieją się cuda.
Mi rok temu przymarzł czujnik w zamku i przez noc rozładowywało akumulator do zera. Więc delikatnie z myciem zimą.
-
Może masz kogoś kto posiada ogrzewany garaż? Postawić auto na nocke i sprawdzić czy się poprawiło
-
niestety nic sie nie poprawiło....... byłem na komputerze i wykazała juz nie pamietam dokładnie ,,bład Can,, sie to nazywa i teraz dobrego Magika musze szukac w Warszawie
-
Sprawdź czy nie zalało Ci skrzynki elektrycznej pod maską. Jak się przyjrzysz, to odpływy z maski schodzą w te rejony.
Może masz odkręcone te śruby imbusowe?
W E36 miałem raz tam jeziorko, to nawet silnika nie mogłem zgasić, i po wyjęciu kluczyka nadal pracował, choć kulawo.
A wszystko przez mokre kable wewnątrz tej skrzynki.
-
juz sprawdzałęm pustynia wszędzie jest....