-
jakie macie zarniki
mam pytanie..
jakie macie zarniki w swoich lampach..ja mam seryjne czyli 4300K,
slyszalem ze optymalne sa 6000K bo swieca bardziej niebiesko i widac dobrze w nocy,podczas deszczu...
niektorzy chwala sobie 8000K a niektorzy mowia ze tragedia,ciemno...
-
Ja mam ori 4300
Ale zmieniam niedlugo i wstawie albo 6000 albo 8000tys ...
Olejus ma bodajze 12000 tys cos tak mi wspominal i narzeka bardzo ze sa fioletowe , owszem jak jedzie na przeciw mnie wygladaja rewelacyjnie , ale podobno w nocy w deszcz olejus nic nie widzi
-
Trolu wcale nie podobno tylko tak jest :mrgreen: co z tego że z zewnątrz są ładne przecież lampy są dla mnie :mrgreen: ogólnie polecam 4100 - 4300 K
-
Co sądzicie o tym zestawie xenonowym bo aktualnie posiadam zwykłe żarówki :cry: czy to jest gra warta świeczki czy prawdziwy xenon to kosztuje 2 tysie :?:
-
jak masz zwykłe lampy to znaczy że nie masz elektronicznej stabilizacji pracy pojazdu (jeżeli wsadzisz żarnik + przetwornice to będziesz raził na drodze).
sama przeróbka na xenon to nie tylko lampa xenon , żarnik + przetwornica ale w polsce tak naprawde policjant nie jest w stanie ocenić wyposażenia auta po VIN (miało się to zmienić 2008 ale ... :mrgreen: )
-
No nic to musze sie zadowolić takimi zaróweczkami Philips BLUEVISION :lol:
dzięki
-
a ja w MB nie mialem xenonow,kupilem zarniki+przetwornice i jezdzi juz tak 4 lata..
-
a masz może Nivo ?? Bo jezeli tak to możesz sobie wsadzić xenon bo NIVO nie ugina się pod ciężarem.
Z drugiej strony powiem ci , że 40% forumowiczów na bmw7 ma przerabiane xenony i jeżdzą :mrgreen:
Wersja z orginalnym xenonem ma wewnątrz po lewej stronie deski roździelczej tylko jedno pokrętełko (potencjometr) regulacji podświetlenia deski roździelczej. A wersje bez orginalnego xenona mają dwie regulacje bo tym drugim regulują wysokość światła (w xenonie one ustawia się elektronicznie w zależności od obciążenia i czujnik jest na prawym wahaczu przód).
Inna sprawa , że orginalne xenony po 95r. miały spryskiwacze reflektorów.
Przyznać się kto przerabiał ?? (zbadam sprawę na zlocie :mrgreen: )
-
Kod:
a ja w MB nie mialem xenonow,kupilem zarniki+przetwornice i jezdzi juz tak 4 lata..
To zależy od mentalności społecznej jak kto woli. Świecić będzie bo musi ale jak ? Przecież do xenona jest inna soczewka , inny układ optyczny itd. itd.
-
w w210 nie ma soczewek,a swiatla sa tak ustawione zeby nie oslepialy..no chyba ze jedziesz pod gore itp na nierownosciach..nie ma tej automatyki co mam w bmw..lecz smialo zdaje egzamin..na przegladzie nawet nikt sie nie zapytal ...