-
Skrzynia automat E
Witam wszystkich mam na imię Karol dopiero co się zalogowałem i chcę was wszystkich przywitać.Posiadam E32 730 90r.zakochałem sie w tym aucie bezgraniczne i nie mogę spać po nocy jak coś mi nie gra,problem mam następujący:mam ją w automacie na benzynie chodzi pięknie biegi wchodzą bez szarpnięć i płynnie.Zmienia sie to gdy przełączę na LPG nie wchodzi mi trzeci bieg a jak wejdzie to sporadycznie,powiem teraz ciekawą sprawę po odpięciu przepływki biegi sie zmieniają normalnie za to na PB nie ma mocy.Bylem u gazowników regulowali cudowali i nic nie zrobili,panowie pomóżcie kocham to auto ale już nie wiem co mam robić pozdrawiam wszystkich
-
-
-
Moja rada to wywalic ten gaz. Tez mialem I gen i wywalilo mi przeplywke. Szkoda silnika tak nawiasem mowiac. Pozdrawiam.
-
jak wypnę przewód z przepływki to zalancza się ten trzeci bieg ale na pb z wyjętą wtyczką z przepływki nie chodzi tak jak trzeba,tzn biegi zmienia ale nie wchodzi równo na obroty
-
ok dzieki ale dziwi mnie dla czego tak się dzieje skoro n bęzynie smiga pięknie
-
Sterowanie skrzyni bierze sygnał min. z przepływomierza.
-
Bo gaz I gen dziala na tej zasadzie, ze wytwarza cisnienie przed przeplywka i jest zasysane z powietrzem. Nie znam sie dokladnie na tym. Na pb dziala ci z podlaczonym dobrze, poniewaz jest komputerowo ustalana mieszanka i ilosc dawki powietrza. Jak odlaczysz to na pb bedzie gorzej chodzic bo jest jakby wylaczona i tyle. Nie wiem dlaczego na lpg ci na wlaczonej przeplywce nie chodzi. U mnie normalnie smigalo. Pozdrawiam
-
Kurcze nie wiem co zrobić może to jest kwestia regulacji?bo kiedyś mi chodziło
-
Moim zdaniem przepływka do wymiany. Nie masz kogoś kto mógłby ci pożyczyć?