-
Telewizja BMW e38 MK2
Witam, mam taki problem. Otóż w mojej e38 mam nawigację z tego co się orientuję MK2 oraz mały ekran 4:3 i telewizję odblokowaną że można oglądać podczas jazdy:cool:. I tutaj pojawia się problem. Na postoju chodzi ładnie, a po ruszeniu są bardzo duże zakłócenia:(. Czy to normalne? Jeżeli nie to czego to jest przyczyną? Dzieje się tak nawet przy niewielkich prędkościach. Kolejne pytanie- jakie programy odbieracie? :D
-
ojjj mamut 103 ty myslisz ze w jakości hd bedziesz ogladac??? to tak jak ze zwykłą anteną , jak delikatnie ruszysz to widać muchy, tak samo jest w bmw:) kanały to 1 2 regionalna polsat tvn i tv4 chyba???
-
Nie, nie w HD, ale żeby chociaż obraz w miejscu stał a nie latał jak głupi :D Swoją drogą mam na dachu... a raczej szybie i dachu 2 anteny- jedną pojedynczą, drugą podwójną. Od czego która jest? :)
-
U mnie to zalezy czy jestem blisko czy daleko nadajnika ale w czasie jazdy to tylko jedynke ogladadam w dobrej jakosci na postoju to jeszcz dwojke a a w trasie to czasami polsat jak jade w kierunku lublina przez pewien czas mk1
-
u mnie sensownie widać jedynkę, choć podczas jazdy oczywiście obraz lata jak poparzony..
Czasem złapię dwójkę, a polsatu u mnie nie uraczysz (ale w innym mieście był odbiór nawet sensowny).
Wszystko oczywiście jak nie staniesz na światłach w martwym polu, gdzie akurat fala się znosi albo nie dociera..
-
W MKII przy ustawieniu na PAL mam dobry odbiór obrazu ( kolor) lecz trzeszczy głos. Gdy przestawię na POLAND wizja jest monochromatyczna lecz dobry głos. Może ktoś wie jak temu zaradzić.
-
Jesteś pewien że Poland? Tam jest raczej opcja Czech Republic. Generalnie należy ten region wybrać i wtedy będzie odbierało poprawnie (w dość szerokim tego słowa znaczeniu niestety). Nie można jednak oczekiwać za dużo po antenie umieszczonej raptem około 1,5 m nad ziemią...
-
Wybieramy rumunie jesli sie nie myle
-
W ustawieniach TV ( MKII) jest wiele możliwych krajów ale generalnie jest tak, że wybierając Polskę i Czechy mamy dobry dźwięk a obraz czarno biały a przy ustawieniu na Niemcy, Austrię czy Pal Europe mamy kolorowy obraz lecz dźwięk trzeszczący. Prawdopodobnie na zachodzie fonia jest przesyłana w częstotliwości ok 6,5 MHz a w Polsce 5,5 MHz i to moze być problem TV w samochodach z końca lat dziewięćdziesiątych. Poszukuję specjalistycznego zakładu, który zainstaluje jakiś filtr azeby oglądajac kolorowy obraz w PAL odbierać też dobrze dźwięk.
-
O Rumunii przyznam, że nie słyszałem. Przetestuję :) Natomiast wiem z autopsji, że ustawiając na Czechy nie mam problemu z dźwiękiem i obrazem (także z kolorem). Oczywiście jest to dość mocno uzależnione od miejsca, ale generalnie odbiór jest poprawny. Mam wprawdzie teraz MKIV, ale poprzednio miałem MKI i jakościowo w odbiorze nie zaobserwowałem jakiejś wielkiej różnicy między tymi dwoma tunerami.