-
Co to takiego??? cz.2
Siemanko słuchajcie ostatnio zacząłem trochę grzebać w autku i po robiłem parę rzeczy, i w komorze silnika jest takie cuśśś i nie wiem co to jest i w ogóle do czego to służy???(W ogóle jest sporo dziwnych patentów po wsadzanych i to jeden z nich) Koleszka który zna się trochę na silnikach, powiedział że pierwszy raz się z czymś takim spotkał. Dołączam fote może ktoś pomoże. Sory zapomniałem przekręcić zdjęcie
http://img694.imageshack.us/img694/3290/dsc00546zu.jpg
Uploaded with ImageShack.us
-
zawory stereujace wspomaganiem hamulca i kierownicy z akumulatorem cisnienia
-
Spokojnie,nikt druciarstwa nie zrobił,tak było w orginale,pewnie masz rocznik 87 lub 88:)
-
lub 86 ^^
swoją drogą jest jakiś sposób żeby zamienić to na rozwiązanie występujące po 88roku? czyli normalne serwo
-
łłłłłoooo dzięki pany a już się bałem że jakiś mongolski patent ktoś wsadził:D właśnie te zawory były przyczyną tego że blokowało mi kierownicę na wolnych obrotach, przy przewodach było coś motane i jeden się urwał i nie było napięcia na tych zaworach. Podłączyłem i chyba zaczęły działać bo ubyło od razu pół zbiorniczka płynu wspomagania:D może już będą śmigać :D a jeszcze co do patentów to jakoś na dniach wrzucę zdjęcia np. chłodnicy oleju a raczej tego co z niej zostało:D Jeszcze raz dzięki panowie Pozdrawiam!
-
To rozwiązanie fabryczne - dokładnie tak samo miałem w e23 - jednak BMW się z niego wycofało, bo w razie awarii "traciliśmy" hamulce i wspomaganie kierownicy. Dlatego po 88 mamy już serwo, a z pompy tylko wspomaganie kierownicy.
Nic nie przerabiaj - dbaj jedynie, aby zawsze był stan odpowiedniej jakości płynu.
-
to akurat robie tylko mam problem jeden mianowicie jak chce szybko i gwaltownie wcisnac hamulrc to ciezko wchodzi a jak wciskam delikatnie to jak w maslo
-
zobacz czy na zgaszonym silniku podniesie ci sie plyn gdzies ok. o 4cm z w zbiorniku, musisz ponaciskac hamulec na zgaszonym aucie. 3-4 razy ma byc miekki a pozniej twardy.
-
miekki przy moim aucie to pojęcie względne kilka razy mogę wcisnąć a później już prawie nie rusza trzeba bardzo dużo siły użyć
-
ale kilka razy na zgaszonym?
patrzyles czy plyn sie podnosi po pompowaniu na zgaszonym??