-
yellow czy black hella?
Witam ponownie z kolejnym problemem. Posiadam 7er w kolorze granitsilber, i czas wziąć się za lampy. Miały być BH i dymiony kierunek ale coraz częściej chodzi mi po głowie yellow hella z pomarańczkami bądź z dymionym. Co myslicie, czekam na propozycje uwagi itp.
-
Sprawdź czy YH jest dopuszczone do ruchu, bo mam wrażenie że przez ostatnie 2 lata była jakaś zmiana w przepisach.
-
Prawo sie zmieniło i to pare mies temu,ze nie można już stosować swiatel o barwie żółtej.
Propozycja moja pada na BH u góry,a za to halogeny na żółto! Old school :D
-
a stare np vw miały żółte to co teraz muszą lampy zmieniać?
poza tym one nie będą świecić na żółto, bynajmniej nie będzie to tak widoczne
-
Niestety, ale światła mijania i drogowe od ponad roku czasu nie mogą mieć barwy żółtej selektywnej.
Jedynie w przypadku przeciwmgielnych jest taka dopuszczalna.
Wszystko dzięki unii europejskiej(ciekawe komu to przeszkadzało, chyba ten ktoś nigdy nie jeździł na żółtych lampach).
YH niestety mają światło o barwie żółtej selektywnej, a więc nie jest ona aktualnie dopuszczona do ruchu na terenie unii europejskiej.
-
no i już się zezłościłem :( czyli zostaje BH. co do tych żółtych halogenów.... nie widzi mi się to jakoś.
ale w sumie załóżmy że nie jest to zabronione.... BH czy YH?
-
raczej BH, jakoś mi się nie widzi E32 z żółtymi lampami.
-
Robisz auto dla siebie czy pod publikę? Sam zdecyduj, które Ci się bardziej podobają
YH w E34:
http://img694.imageshack.us/img694/283/30102010488.jpg
-
cursor, nie to że pod publikę, ale chce poznać wasze zdanie bo i BH i YH mi się podoba, z tym że BH jest od groma
-
yellow to nie zawsze pasuje...Wydaję mi sie że najbardziej pasuje do e30,zglebionej i w chromline...Podeślij mi ze 2 foty twoje ti Ci zrobię żółte i czarne i będziemy widzieć :D