Re: M62b35 zamiast m30b35????????????
Cytat:
Zamieszczone przez MCGUMA
Moje m30b35 stan igła,kupę kasy parę lat temu wpakowałem w tuning tegoż silnika i się zastanawiam czy to ma sens?????Jak hamowałem kiedyś moje m30b35 to miała 238ps i 316nm.
Jaki masz tuning tej M30 że tak wyszło na hamowni? Opisz przeróbki.
Pozdrawiam
Re: M62b35 zamiast m30b35????????????
Cytat:
Zamieszczone przez Michael7
Cytat:
Zamieszczone przez MCGUMA
Moje m30b35 stan igła,kupę kasy parę lat temu wpakowałem w tuning tegoż silnika i się zastanawiam czy to ma sens?????Jak hamowałem kiedyś moje m30b35 to miała 238ps i 316nm.
Jaki masz tuning tej M30 że tak wyszło na hamowni? Opisz przeróbki.
Pozdrawiam
szkoda,że nie robiłem fotorelacji :( ,ale to było parę lat temu.
Silnik otrzymał wszystkie nowe uszczelniacze,panewki,pierścienie.Nowy rozrząd,komplet.
Najwięcej kasy kosztowała mnie głowica...jak jeszcze mieszkałem w anglii to non top siedziałem na ebay-u i innych stronach,jeździłem po angielskich szrotach i kolekcjonowałem graty ;) do mojej siedem,wtedy jeszcze Celicą heh.
Kupiłem nowy wałek schrick w komplecie ze wzmocnionymi sprężynami,potem nowe popychacze,uszczelniacze,prowadnice etc...
Kupiłem barany,obecnie leżą w garażu,jakiś słaby stop metali bo co chwile mi pękają,muszę coś z nimi pomyśleć
zamontowałem chip,wtryski też zmieniłem na wydajniesze ogólnie mnóstwo pracy włożyłem w ten silnik...
m30b35 nie mam zamiaru sprzedawać,strasznie żywotny silnik i żwawy w sam raz do e30 ;)
m62b35 będzie jednak na sprzedaż,beż sensu go wstawiać jak już to b44.
wiele o tym myślałem,ale szkoda zachodu niewiele zyskam,a kasę znowu utopie :/