-
Wyrzuca z kolein
Problem pojawił się po zmianie opon z zimowych 225/45/17 na letnie 245/45/17, w koleinach na mokrej nawierzchni (jechałem w deszcz) robi się nie przewidywalny potrafi niezle wyrzuci z kolein nie wiem jak na suchych koleinach ale na ładnym asfalcie jest ok, nic nie ściąga. Nie wiem coś się znów rozwaliło? Dodam że na zimówkach koleiny były prawie nie odczuwalne 2cm na oponie mogą zrobi taką różnicę?
-
No ja Ci powiem że mam 255 na przodzie i też mnie strasznie rzuca. Takie rozmiary to nie na polskie drogi :( Może to być również coś w zawieszeniu.
-
Miałem zimówki 225 i było mniej czuc ale 245 to nerwowa jest jakby nie pasował rozstaw i przeskoczy nieraz z jednej w drugą, dodam że ostro padało no ale sam nie wiem bo na 225 było ok
-
po pierwsze to niewlasciwy rozmiar opon i dlatego wyrzuca z kolein
aktualnie jak zrobilem zawias to na oponkach 255/40r19 i 275/35r19 nic nieciaga na koleinach :P
-
Ja tez mam problem z jazda w koleinach takze nie jestescie sami chlopaki :)
mam oponki 235 / 50 R18 oczywiscie lato i nosi jak cholera i nie wiem czy przyczyna nie bedzie ten cholerny drazek srodkowy ... ?! Cos tak mi sie zdaje wlasnie :(
Krzywy191 jak myslisz moj rozmiar opon jest ok ??? Czy moze powinien byc inny profil opon na moich 18 - kach ??
-
Masz prawidłowy rozmiar dla kół przednich :)
-
Dzieki Elvis :) ale tyl mam taki sam jak przod czy tak moze bys czy tyl powinien miec mniejszy profil ??? Bo juz zglupialem :roll:
-
Masz z tyło taka sama szerokośc felg ? :)
-
To jaki rozmiar opon powinien być na felgi 17 cali? Te samochody są strasznie wrażliwe na wszystko :D
-
No tak cztery felgi maja taka sama szerokosc sa to felgi od serii 6 e63