Ja to bym sobie sprawił e38 750 z końca produkcji w stanie kolekcjonerskim i już ją miał na lata ;)Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Wersja do druku
Ja to bym sobie sprawił e38 750 z końca produkcji w stanie kolekcjonerskim i już ją miał na lata ;)Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Ja Ci powiem, że dużo chętniej kupiłbym jakąś perełkę E38 i zostawił ją na kilka lat aby później przesiąść się od razu do F01, chętnie pominął bym serię E65 bo jakoś to auto mnie nie urzeka :) (bez urazy dla wszystkich miłośników E65 ;) )
ja doprowadzam silnik do porzadku, zakladam sekwencję, obszywam na nowo kierownice M i dokupie skorzane boczki do mojej skorzanej dechy ;D i folgujee puki co, bo F650 GS gdzieś już na mnie czeka a tanie nie są ;D ale motocykl uzaleznia, bez dwoch kolek czuje sie jak inwalida na wozku, jakkolwiek przewrotnie to nie zabrzmi :D pozniej felga BBSa lub M-Power 17/18'' i fotele Kontur, no i może Webasto dołożę na następną zimę bo fajna sprawa. Audio sobie daruję, poeksperymentuje jeszcze trochę z bassem i wystarczy. a co do nastepcy e38, też tak chce zrobic jak pisze coboss. e65 ma paskudne wnetrze jak dla mnie, z zewnatrz tez za piekna nie jest. pozatym boje sie ze kiedys zostawie 2000 w serwisie z powodu elektroniki. zamiast dokladac 30k do wyzszej serii, wloze ta kase w wyposazenie na maxa i doprowadzenie do perfekcji jakiejs e38, znaczy nie jakiejs tylko 4,4 iL moze w manualu :D opalzujący lakier stare złoto + czarny sam dach, dymione lampki przod i tył, felgi BBS 18'' przydymione, duza navi, DVD, webasto ktorego mi bardzo brakuje, fotele kontur, decha w skorze, srodek banan+czerń, elektryczna klapa, jakis maly tuning mechaniczny, zawieszenie adaptacyjne, prins VSI, komplecik poduch z head protection, konkretne audio + bluetooth + iPod, licht pakiet :D... czego wiecej potrzeba zeby przezimować do F01?? bedzie brakowalo pewnie doswietlania zakretow i domykanych drzwi... ale czego więcej? co Wy na to? :D
dosyć fajny temat, a że mam też parę planów co do mojej 7er więc pokrótce opiszę co bym chciał do niej zaadoptować itd. a więc:
1. podgrzewana kierownica,
2. podgrzewana tylna kanapa,
3. podświetlane klamki na zewnątrz (wsio już gotowe czeka na lepszą pogodę aby zamontować)
4. środek od 750i, czyli wszystko w czarnej skórze,
5. czarny sufit,
6. zastanawiam się nad wywaleniem telefonu, jakoś troszkę mnie wkurza,
7. nowe żarniki,
8. uruchomić pamięć do foteli,
9. lampy tylne przedliftem z białym kierunkiem,
10. pozycja w kierunek przedni,
11. blenda tylna od USA wersji,
12. felunek na lato 18 max 19 zoll,
13. i sporo innych rzeczy których nie pamiętam teraz a na pewno się znajdą, ale i tak podstawą dla mnie jest doprowadzić auto technicznie do stanu jak najlepszego.
Ja właśnie zamierzam się z:
1. Odpalaniem auta z pilota, w zimie dla mnie będzie to bardzo pomocne.
2. Wymiana elementów chromowanych na czarne [mogę się zamienić z kimś]
3. Montaż haku takiego który można zdemontować w razie czego :D
4. Wymiana kierownicy ponieważ sypie się.....
a ja musze:
- kupić opony zimowe z felgami 17 (jak by kto miał na zbyciu pisać)
- chciałbym oddać do chromowania felgi od letnich czyli moje słoneczka 19
- wyciągnąć wgniotke na drzwiach ( ma ktoś namiar na dobrego speca od tego
-najlepiej na śląsku?)
- wymiana oleju i filtrów
chyba tyle na już :cool:
Ja mam w planach
-montaż dywaników z blachy ryflowanej
-spoiler na klapę bagażnika
-podświetlenie diodowe spryskiwaczy reflektorów
-pokrowiec na kierownicę
-koraliki na siedzenia
-zderzak z przodu m power
-felgi z allegro m power
-neony pod podwoziem
Jak już wszystko pomontuję to wstawię fotorelację ;)
ja w swojej musze zrobic podnosnik szyby przedniej zerwala mi sie linka następnie i obowiązkowo wymienic szmaty na skóre niby fotele w super stanie ale jakoś tego mi brakuje ;)
zamiast wymieniać kierownicę proponuję dawać je do obszywania, przynajmniej w poznaniu wyglada to naprawde dobrze ;)
Koszt 100-150zł u nas 130
Obszycie wg wlasnego uznania, moze byc polaczenie skory dziurkowanej ze zwykla itp...
Zrobienie przodu na igle
Pomalowanie na nowo
Wymiana wszystkich listewek zew i wew.
Nowe kolo zamachowe
Kola 18 z m5 e34
Kompresor kit
Szpera